Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
47,7390
EURO
55,1172
IMKB
13.811,600
ALTIN
6.704,181
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
'Vize' Şebekesine Operasyon
 Vize  Şebekesine Operasyon
 
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 'vize dolandırıcılığı' yaptığı belirlenen şahıslara yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa ve İzmir’de 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş; 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
 
11.8.2026 - 09:17

Vize randevularını çeşitli yazılımlar aracılığıyla topladığı ve vatandaşların randevu almasını zorlaştırdığı iddia edilen kişi ve şirketlere yönelik soruşturma kapsamında 6 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli soruşturmada 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, vize randevusu soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların mağduriyetine yol açan, haksız kazanç sağlamayı amaçlayan ve kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kullandığı değerlendirilen yapılara yönelik mücadelenin sürdüğünü belirtti.

"BOT" YAZILIMLARLA SİSTEMİ KİLİTLEDİLER
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, vize danışmanlığı adı altında faaliyet gösteren bazı kişi ve şirketlerin konsolosluklar ile yetkili aracı kurumların çevrim içi randevu sistemlerine "bot" olarak adlandırılan yazılımlarla eriştiği değerlendirildi.

Söz konusu yapıların, randevuları toplu şekilde alarak vatandaşların doğrudan randevu oluşturmasını fiilen imkânsız hale getirdiği yönündeki iddialar soruşturuluyor.

918 MİLYON LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ VE MİLYARLIK HESAP TRAFİĞİ
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, belirli sürelerde vize veya randevu temin etme garantisi karşılığında vatandaşlardan "yazılım", "danışmanlık" ve "hizmet bedeli" adı altında yüksek miktarlarda ücret alındığı tespit edildi.

Taahhüt edilen hizmetlerin yerine getirilmediği durumlarda ücret iadelerinin yapılmadığı, başvuru sahiplerine ait kişisel verilerin ise özel dijital sistemlere aktarıldığı yönünde önemli bulgular elde edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının incelemelerine göre, Ocak 2024 ile Temmuz 2026 arasındaki dönemde soruşturmaya konu şirket yapılanmalarının hesaplarında 2 milyar 841 milyon lirayı aşan para hareketi tespit edildi.

Aynı dönemde 41 bini aşkın kişiden yaklaşık 918 milyon lira tahsil edildiği belirlendi. Tahsil edilen paraların önemli bölümünün şirket ortakları ve çalışanlarının hesaplarına yönlendirildiği, ayrıca yoğun nakit, kripto varlık ve kıymetli maden hareketlerinin bulunduğu tespit edildi.

6 İLDE 63 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
Elde edilen bulgular doğrultusunda bugün İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa ve İzmir'de 63 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 49 şüphelinin yakalanmasına yönelik adli işlemler başlatıldı. Adreslerde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyal ve belgeler üzerindeki incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Bakan Gürlek, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığına ve operasyonda görev alan Cumhuriyet savcıları, jandarma personeli, Hazine ve Maliye Bakanlığı birimleri ile diğer kamu görevlilerine teşekkür etti.

Gürlek, vatandaşların yetkili kurumların sunduğu hizmetlere erişimini engelleyerek bunu haksız kazanç kapısına dönüştürmeye çalışan yapılara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, kişilerin emeğini, parasını ve kişisel verilerini istismar eden girişimlere müsaade edilmeyeceğini ifade etti./haber7



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Şarkıcı Deniz Seki Evinde Düştü

Araç Sahiplerine Soğuk Duş!

KKTC'de Açık Alanda Çalışma Yasağı
»  Niğde'de Kanlı Gece!
»  LGS Tercih Sonuçları Açıklandı!
»  Trafik Cezasında Görüntü Şartı!
»  Meteor Yağmuru İçin Heyecanlı Bekleyiş
»  CarrefourSA'dan Alkol Kararı
»  Taşınma maliyeti 250 Bin lirayı Aştı
»  Pasaport Başvurularında Yeni Dönem
»  BM'den Küresel El Nino Uyarısı
»  0850'li Numaralara Operasyon
»  Cem Küçük Gözaltına Alındı
»  Masterchef Eren Evinde Ölü Bulundu
»  Cam Balkonlar Tek Tek Sökülecek
»  Muğla Seydikemer'de Orman Yangını
»  Ev Sahiplerinden Pes Dedirten İstek!
»  Ankara'da Şebeke Suyundan Salgın İddiası
»  İstanbul'da Okullara Mescit Kararı
»   Antalya'nın Kaş ilçesinde Orman Yangını
»  Ankara Güdül'de Damat Dehşeti
»  Yeni Çöl Sıcakları Yolda
»  Şah Damarından Arı Soktu,Öldü!
»  Mersin'de Denizde Facia
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.