Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,7499
EURO
46,2249
IMKB
9.411,000
ALTIN
4.244,440
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YENİ ÜNİVERSİTELER YASASI BÜTÇE'DEN ÖNCE ÇIKAR"
 YENİ ÜNİVERSİTELER  YASASI BÜTÇE DEN ÖNCE ÇIKAR
 
AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, yeni üniversite yasasının bütçeden önce çıkacağını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Zelanda ve Avustralya gezisinin de turistik gezi olmadığını söyledi.
 
5.12.2005 - 16:03

Fatsa, Genel Kurul'da 2006 bütçesinin 14-26 Aralık arasında görüşeleceğini, ancak bakanların programlarına göre son gözden geçirmelerin yapılması nedeniyle programın tam olarak netleşmediğini, ancak TBMM Başkanlığı'nın taslak programı üzerinden çalışılacağını söyledi. Bütçenin her bölümü üzerinde; TBMM'deki siyasi parti grupları ile hükümetin 45'er dakika, şahısların 10'ar dakika konuşacağını, soru-cevap için de 20 dakika ayrıldığını belirten Fatsa, Genel Kurul'un bütçeyi saat 11-13.00 ile 14.00'den görüşmenin bitimine kadar çalışarak bitireceğini bildirdi. Fatsa, çekilen kura sonucunda grup adına konuşmaların ANAP, CHP ve AKP sıralamasıyla başlayacağını, daha sonra dönüşümlü olarak bunun süreceğini belirtti.

15 YENİ ÜNİVERSİTE BÜTÇEDEN ÖNCE ÇIKAR
Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, 15 yeni üniversite ile ilgili tasarıyı çarşamba günü gündemine aldığını açıklayan AKP Grup Başkanvekili Fatsa, "Bütçe başlayana kadar Genel Kurul'a gelirse gündeme alma imkanı olur. Bütçeden önce çıkacağını düşünüyorum, ama illa bütçeden önce çıksın ısrarımız yok" dedi.

KREDİ KARTLARI DA ARAYA SIKIŞTIRILABİLİR
Kredi kartlarıyla ilgili tasarının görüşme takvimi sorulunca da Fatsa, "Yeni üniversitelerle ilgili tasarıda olduğu gibi araya sıkıştırabilirsek yılbaşından önce bunu çıkartmak istiyoruz" dedi. Bir soru üzerine Fatsa, Şemdinli Araştırma Komisyonu'nda kimin başkan olacağı konusunun bu akşamki MYK toplantısında görüşülebileceğini söylemekle yetindi.

BAŞBAKANIN TURİSTİK GEZİ LÜKSÜ YOK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Zelanda ve Avustralya gezileri hakkındaki eleştiriler hatırlatılınca da AKP'li Fatsa, geçmişte de bu eleştirilerin olduğunu, 3 yıl önce gidildiği için eleştirilen kimi gezilerin muhatabı ülkelerin bugün Türkiye'yi çeşitli platformlarda desteklediğini söyledi. "Bu gidiş gelişlerle bu ülkelerden de destek görüyoruz artık" dedi.
Rahmi Koç'un görüşleri hatırlatılınca ise Fatsa, "Görüşlerine saygı duyuyorum, ama kendisi oralarda yatıyla dolaşıyor, turistik gezi yapıyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın böyle bir lüksü yok. Biz de konuk devlet başkanlarını Boğaz'da gezdiriyoruz" şeklinde konuştu.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"HÜKÜMET, FAKİRE POŞET, ZENGİNE SERVET DAĞITIYOR"

AKP'DEN YENİ GENEL MERKEZ İÇİN 10 TRİLYON

SARIGÜL:"CHP'DEN AYRILMIYORUM"
»  AB'NİN TARIM DA TARAMA SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR
»  BEŞ BÜROKRAT İPTEN NASIL DÖNDÜ
»  "ESNAF, SİFTAHSIZ DÜKKAN KAPATIYOR"
»  BANKALARIN BORCU, BODRÇLA KAPATTIRMA YARIŞI
»  SARIGÜL, CHP'DEN AYRILIK SİNYALLERİ
»  İSHAL VE TİFO'NUN SORUMLUSU PKK GÖSTERİLDİ
»  BAŞBAKANLIK MÜFETTİŞ SAVAŞLARI BAŞLADI
»  "HÜKÜMET GİZLİDEN GİZLİYE SEÇİME HAZIRLANIYOR"
»  ÇANAKKALE ÇAN'DA CHP'DEN 350 İSTİFA!!!
»  ECEVİT:"SEÇİM İÇİN HENÜZ ERKEN"
»  "AMPUL, KİBRİT'E DÖNÜŞECEK"
»  DEMİREL: "HERKESİN BİR SİYASİ ÖMRÜ VAR"...
»  TANTAN: KÜRT DEVLETİ RESMEN TANINDI
»  BAYKAL: ''CARİ HARCAMALARDA ÖNEMLİ YÜKSELİŞ VAR''
»  MUMCU'DAN FAZIL SAY'A,"KÜÇÜK HESAPLARIN ADAMI" DAVASI
»  AĞAR, ERDOĞAN'A 'TATLI TATİLLER' DİLEDİ
»  BAŞBAKANLA AKŞAM YEMEĞİ ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI!
»  ANAP, GÖLGE KABİNE KURDU
»  VEKİL'DEN SEÇMENE ÇİĞ KÖFTE
»  AKP'Lİ BAĞIŞ:"BAŞÖRTÜSÜNÜ DE SAVUNURUM MİNİ ETEĞİ DE"
»   PKK'YA KARŞI ORTAK MÜCADELE KARARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.