Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5797
EURO
34,9041
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.437,290
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'Yönetim Zaten TMSF'de idi Ne Değişti?'
 Yönetim Zaten TMSF de idi Ne Değişti?
 
Bank Asya ortaklarının Avukatı Süleyman Taşbaş, bankanın TMSF'ye devir kararı için dayanak yapılan 71. maddenin uygulanamayacağını vurguladı. Banka yönetiminin Şubat 2015'ten beri zaten TMSF'de olduğunun altını çizen Taşbaş, 'Ne değişti?' diye sordu.
 
30.5.2015 - 09:03

Avukat Taşbaş, ''71. maddeden önce ilgili düzenlemede 68. 69. ve 70. maddelerin işletilmesi gerekir. Bu maddeler el koymadan önceki tedbirleri içerir. Bu maddeler uygulanmadan 71. maddenin uygulanamaz." dedi.

Bank Asya'nın mali yapısına ilişkin maksatlı haberlere tepki gösteren Avukat Taşbaş, bu ay içerisinde mevcut geçici yönetimin, bankanın yılın ilk 3 ayında net 15 milyon TL kar elde ettiğini açıkladığını hatırlattı.

İŞTE AVUKAT TAŞBAŞ'IN AÇIKLAMASI:

Bank Asya, 17-25 Aralık sürecinden sonra, hakkında yapılan onca yalan, tezvirat ve iftiralara rağmen, halkımızın desteğiyle ayakta durmayı başarmıstır. Bu süreçte bütün taahhütlerini yerine getirmiştir, parasını talep edip de alamayan tek bir vatandaş dahi olmamıştır. Yurt dışından ve yurtiçinden alınan diğer borçlar da zamanında ilgili taraflara, kreditörlere ödenmiştir. Banka bu süreçte bankacılık sistemine zarar vermeden, sistemik risk oluşturmadan, itidalli küçülme stratejisini başarıyla uygulamıştır.

Burada en önemli etken, bankanın sahip olduğu sağlıklı kredi portföyü ve kadirşinas halkımızın bankaya olan güveni olmuştur. Yeryüzünde bilançosunu bu kadar kısa sürede, bu kadar büyük oranda, sağlıklı bir şekilde, finansal sisteme yük olmadan küçültebilen bir banka örneği yoktur.

Banka süreci bu kadar iyi yönetmesine rağmen, BDDK 2014 yılında, bankacılık kanununun 68. ve 69. maddelerini atlayarak, bankayı direkt 70.madde kapsamına almıştır ve bankaya bu madde kapsamında bir çok talimat göndermiştir.  Sermaye artırımının da içinde olduğu bu talimatlara banka harfiyen uymuştur.

Süreçte BDDK tarafından Banka ortaklarının ortaklık hakları, hukuksuz olarak TMSF'ye devredilmiştir. TMSF bu hukuksuz kararı daha da hukuksuz bir şekilde uygulayarak Bankanın yönetimini genel kurul kararı olmadan değiştirmiştir. Ortaklar bu hukuksuz uygulamalara karşı gerek BDDK gerek TMSF aleyhine çok sayıda dava açmıştır. Bu davalar şu an devam etmektedir.

YÖNETİM ZATEN TMSF'DEYDİ, NE DEĞİŞTİ?

BDDK Kurulu'nun 29.05.2015 tarih ve 6318 sayılı kararı ile Bankasya'nın temettü hariç ortaklık hakları, yönetimi ve denetimi TMSF'ye devredilmiştir. Gelinen noktada banka Şubat 2015'ten itibaren TMSF yönetiminde olduğu halde, Şubat 2015'te var olmayan TMSF'ye devir şartlarının Mayıs 2015'te oluştuğunun iddia edilmesi başlı başına skandaldır. Banka bu süreçte TMSF tarafından idare edilmesine rağmen ne değişmiştir ki Banka bankacılık sistemine bir tehdit haline gelmiştir. Eğer böyleyse burada tek suçlu TMSF'dir.

KARARIN HUKUKİ TEMELİ YOK, BANKA KÂR AÇIKLAMIŞTIR, MUDİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN

Hukuki temeli olmayan bu kararın seçim öncesinde algı oluşturmak maksadıyla siyasi baskı sonucu alındığı aşikardır. Bununla birlikteBank Asya'ya bugüne kadar güvenerek desteklerini esirgemeyen mudilerimizin, ortaklarımızın alacaklılarımızın müsterih olmaları gerekmektedir. Bank Asya'nın nakit ve benzeri kıymetleri, kredi ve diğer alacakları, öz varlıkları; mudilere, alacaklılara ve fon temin ettiği kuruluşlara ödemelerini yapacak güçtedir, banka borç alacak dengesinde yaklaşık 2 Milyar TL artıdadır. Geçici banka yönetiminin ve bağımsız denetim firmasının yeni tasdik ettiği 2014 yılsonu mali verilerinde bankanın özvarlıklarını koruduğu görülmektedir. Yine geçici yönetimin açıkladığı 2015 Mart ayı sonu gelir tablosuna göre 15 Milyon TL kâr elde etmiştir.

SEÇİM BASKISI

BDDK kararı bankanın mali yapısındaki bozulmanın getirdiği zaruretten değil siyasi rekabet ve yaklaşan seçim baskısı kaynaklıdır. Hal böyle iken sektörün en yüksek sermaye yeterlilik oranlarından birine sahip bankanın müşterilerinin hak ve menfaatlerinin zayi olması ve mağduriyetleri söz konusu olmayacaktır.  Kamu kaynaklarına dahi başvurmadan bankanın alacaklılarına ödemelerini yerine getirecek gücü bulunmaktadır. TMSF'nin banka ve ortaklarına sıkıntı çıkarmak amacıyla alacaklılarına ödemelerini yaparken zorluk yaşatması imkan dahilinde görülse de zaman içerisinde hiç kimse mağdur olmayacaktır.

TÜM BDDK ÜYELERİ HUKUKSUZ BU İŞLEMLERDEN SORUMLUSUR

3 Şubattan beri TMSF tarafından yönetilen Banka hakkında alınan BDDK'nın bu hukuksuz kararının yürütmesinin durdurulması ve işlemin iptali amacıyla idari yargıda gereken davalar acilen açılacaktır. BDDK tarihinde emsali görülmeyen teknik ve hukuki mesnetten yoksun bu siyasi karara neden olan BDDK kurul üyeleri de kanunlar karşısında sorumlu olacaklardır.

kaymnak:http://www.zaman.com.tr/ekonomi_bank-asya-ortaklarinin-avukati-tasbas-yonetim-zaten-tmsfde-idi-ne-degisti_2297315.html



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Seçim Ayarlı Gasp'

Flaş.. Bank Asya’ya BDDK el koydu

Otosan'da işçiler o teklifi kabul etmedi
»  Dolar Yine Sert Yükseldi!
»  Doğan Grubuna İhale Şoku!
»  Çerez Fiyatları El Yakıyor!
»  Dolarda Küresel Hareketlilik!
»  Çeyrek Altın Karaborsa
»  OYAK Renault'ta Görüşmeler Sonuç Vermedi
»  'Makam Araçlarına Verilen Çerez Parası'!
»  Tofaş'ta Üretim Başladı!
»  Borsayı Alt Üst Eden Seçim Anketi!
»  Direnen İşçilere Polis Tehdidi
»  Babacan'dan İşçi Eylemine Şok Yorum!
»  Beyaz Eşya'da ÖTV İndirimi Müjdesi!
»  Bursa'da Bir İşçi Eylemi Daha
»  G.Saray Borsada Şampiyonluğunu İlan Etti
»  Dolar Çok Sert Düştü
»  ''Eğer Bu Zayıf Tablo Devam Ederse...''!
»  Vergi Borcu Silinen Patronlar!
»  Zenginle Fakir Arasında Rekor Uçurum
»  Çiftçiye Seçim Piyangosu!
»  Dolar 3 TL'ye Çıkabilir!
»  İşsize 16 ay maaş
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.