Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İstedikleri Kadar Engellesinler"
 İstedikleri Kadar Engellesinler
 
Kemal Kılıçdaroğlu FOX'ta açıkladı: Faiz affı için meclis kararına gerek yok Kredi kartı borçlarındaki faizi silme vaadini anlatan Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kredi kartı borcu faizi affı için Meclis kararına gerek yok. Bunlar idari tasarruflar" dedi.
 
27.5.2023 - 00:25

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçmenlere gönderdiği kısa mesajların (SMS) engellenmesine tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet dediğiniz kurum ayrıdır, parti ayrıdır. Bunlar devleti, 'parti devleti' haline dönüştürdüler. Seçime gidiyoruz, bunları rahatsız edecek bir şey varsa Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir karar alır, gereğini yapar. Ama YSK devre dışı bırakılıp Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı buna bir yasak getiriyorsa bu demokrasiye, kurallara aykırıdır. İşin Türkçesi korkuyorlar. Gerçekleri halkı öğrenmesinden, gerçeklerle yüzleşmekten korkuyorlar" diye konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye değinen Kılıçdaroğlu, "Bir düzenleme yaptılar, 8 Eylül 1999 tarihine kadar emeklilik için başvuruyorsanız yararlanıyorsanız. 1 gün sonra sigortalı olduysanız emekli olmanız için tam 17 yıl geçmesi lazım. Bu adalet midir? Bunu düzelteceğimi söyledim. Bir geçiş dönemi olması gerekirdi. Ben de taahhüt ettim yapacağım. Korkuyorlar ve korkacaklar. Ben buradan bütün çalışanlara seslenmek isterim. Sandığa gidin, hakkınızı arıyorsanız oyunuzu Millet İttifakı'ndan yana kullanacaksınız. Yok ben 17 yıl da 20 yıl da beklerim ne olursa olsun Cumhur İttifakı'na diyorsanız gidin oyunuzu oraya verin ama sızlanmayın" dedi.

"Yasak korktuklarından kaynaklanıyor. Sanıyorlar ki biz bunu dillendirmedik kimse bilmiyor. Aslında emekli olmak isteyenlerin hepsi bu gerçeği biliyordu ama kimse dillendirmiyordu. Korktular yasak getirdiler" diyen Kılıçdaroğlu, "Hangi çağda yaşıyoruz ve neden korkuyorsunuz? Eğer Erdoğan gerçekten çekinmiyorsa, yüreği varsa, cesareti var çıkar karşıma bunları bana sorar. Sen gidip de BTK'dan ne umuyorsun arkadaş? Devletin kurumlarına yasak getirterek bir şeyler kazanacağını mı sanıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

'Sizi kimse kurtaramaz'
"Engellemeye çalışıyorlar, istedikleri kadar engellesinler, ben halka doğruları söylemeye devam edeceğim. Kendi televizyonlarına da yasak getirdiler. İktidardan gitmemek için bütün yolları deniyorlar. Devletin bütün kurumlarını devreye koydular TRT'sinden tutun, BTK'ya kadar. Bütün kurumları kontrol altına almışlar. Devleti çürüttüler. Yargıya olan güven azaldı. Biz yeniden bu devleti inşa etmek zorundayız. Kaybedeceklerini biliyorlar, korkuyorlar, gitmemek için devletin bütün kurumlarını kullanıyorlar. Sanıyorlar ki yandaşları sizi kurtaracak. Sizi artık kimse kurtaramaz. Halka hesap vermek zorundasınız. Halk gerçekleri bir şekliyle bilecek."

'Faiz affı için meclis kararına gerek yok'
"(Kredi kartı borçlarının faizinin silinmesi vaadi) Devletin ne olduğunu bilmiyorlar, çıkan yasaları da bilmiyorlar. Aslında bankalarla Hazine konuşacak. Bankalar çek alacaklarını bir şekilde varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Onlar da alıyorlar, avukat ordusu var, avukatlarıyla beraber alacakları tahsil ediyorlar. Bunun parlamentoyla ilgisi yok. Bu gayet basit. Sen 5'li çetenin borcunu silerken kimse ses çıkarıyor mu, benim dışımda? Dünyanın faizini ödüyorsun. Milyonlarca kişinin kredi kartı borcu var, ödeyemiyorlar, yuvalar dağılıyor, ben bunun farkındayım. Ben onların faizlerini sileceğim. Rakam çok büyük bir rakam da değil. Son derece mütevazi bir rakam. Onu sileceğim milyonlarca kişi rahatlayacak. Kredi kartı borcu faizi affı için Meclis kararına gerek yok. Bunlar idari tasarruflar. 22 yıldır yönetiyorlar ama devletin ne olduğunu bilmiyorlar. Bürokrasiyi perişan ettiler."

'Türkiye'ye gelecek para temiz'
(Emeklilere 15 bin lira bayram ikramiyesi vaadi) "Kaynağı ben bulacağım. Çok da gecikmeyecek. Kurban Bayramı'nda parlamentoya sunacağız, çık desin ki, çoğunluk bizde vermiyoruz. Türkiye zengin bir ülke. Kaynakları yeterli olan bir ülke. Yeter ki sağlıklı, düzgün kullanın. Siz ciddi bir tasarruf yapabilirseniz, emekliye vereceğiniz 15 bin liradan çok daha fazlasını tasarruf etmiş olursunuz. Türkiye çok zor durumda. Yurt dışından çok iyi olanaklarla kredi almak mümkün. Yabancı sermaye gelmek için can ve mal güvenliği var mı, demokrasi var mı diyor. Biz demokrasiyi getirmeyi taahhüt ediyoruz. Kaynaklar da gelecek ama altını çiziyorum Türkiye'ye temiz para gelecek, uyuşturucu parası değil. Borç olarak da değil, Türkiye'ye gelecek yatırım yapacaklar. Türkiye'nin büyümesine katkı sunacak."

'Bizim kirli paraya ihtiyacımız yok'
("Körfez ülkelerinden gelen, pansuman oldu denilen para kirli para mı diyorsunuz" sorusu üzerine) "Kime verdiklerini gayet iyi biliyorum, beşli çeteleri de gayet iyi biliyorum, yurt dışına götürdükleri paraları da biliyorum. O paraları Türkiye'ye getireceğim. Rakamı da verdim 418 milyar dolar. Kaynak yok diye itiraf ediyorlarsa paraları tükettik anlamına geliyor. Körfez ülkelerinden para gelecekmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten birisi gidip para dilenmez. Bunlara paraları aldılar, yedirdiler yandaşlarına, yurt dışına kaçırdılar, şimdi kapı kapı dolaşıyorlar bana kim yardım yapacak, para verecek diye. Bizim bu tür paralara ihtiyacımız yok, biz onurlu bir devletiz. İnsanlar yatırım yapmıyor Türkiye'de, önünü göremiyor. Dolar kaç lira olacak, soğan kaç lira olacak? Vatandaş soğan kaç lira olacak diye merak ediyor, sanayici doları merak ediyor. Siz önünüzü göremezseniz yatırım olur mu, kimse yatırım yapmaz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İhtiyaç Kredisi Faizleri Zirvede

Şener'den Oğluyla İlgili İddiaya Tepki

Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması
»  Kılıçdaroğlu'nun SMS'lerine Yasak Geldi
»  İmamoğlu: 'O Adatılmış Bir İnsan'
»  Birgün'den Abdüllatif Şener İddiası
»  “Yüksek Yargıya Zam” AYM’ye Taşındı
»  Erdoğan’dan Muharrem İnce’ye Telefon!
»  Benzine 43 Kuruş Zam
»  Sinan Oğan’dan 'Göçmen' Çarkı
»  Kılıçdaroğlu Vaadde Sınır Tanımıyor
»  CHP’li Başkanladan İnce'yi İkna Çabası
»  HDP ve Yeşil Sol'dan İkinci Tur Kararı
»  Kılıçdaroğlu'na 'İstifa' Sorusu
»  Erdoğan: Diktatörlük İdiaları Safsata
»  "Kandil Cumhur İttifakına Çalıştı"
»  Babacan’dan Ümit Özdağ Değerlendirmesi
»  Yurt Dışı Katılım Oranı 14 Mayıs'ı Geçti
»  Babala TV'de Kılıçdaroğlu'na Rekor İlgi
»  Flaş..Zafer Partisi 'Kılıçdaroğlu' Dedi
»  Deniz Kuvvetlerinde Fetö Operasyonu
»  Ümit Özdağ: İçişleri Bakanı Olarak...
»  Kaftancıoğlu, İstanbullulara Seslendi...
»  Kalın: Video Kurgu,Unsurlar Gerçek
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.