Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5869
EURO
34,7287
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.498,520
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Ülkeye BarışıDostlarımızla Getireceğiz"
 Ülkeye BarışıDostlarımızla Getireceğiz
 
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz
 
22.9.2021 - 11:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu çözümü için HDP’yi işaret etmesinin ardından siyasette başlayan tartışmalar sürüyor. Ankara'da Gaziler Haftası Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz" ifadesini kullandı.

“Kürt sorunun çözmek için HDP’yi adres gösterdiği” açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP’yi meşru organ görmek demek PKK’yı muhatap almak demektir. Kürt sorunu diye bir sorun yoktur” yanıtını değerlendiren CHP lideri, "HDP'nin TBMM Başkanvekilliği yaptığı zaman el kaldırıp söz istemesinler. El kaldırıp söz istiyorlarsa nasıl istiyorlar? Biraz mantık olur. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur" ifadelerini kullandı.
Halk TV'nin aktardığına göre, Ankara'da Gaziler Haftası Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, buluşma sonrası konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

“Samimi ve dürüst olmak zorundadır, her politikacı. Eğer millete hizmet edeceksek, her politikacının samimi ve dürüst olmazı lazım. Bu ülkenin sorunları var mı, evet sorunları var. Sorunlar kronikleşmiş. Bugüne kadar çözülmemiş. Bir sorun varsa, sorunu çözecek olan organ TBMM. TBMM’den daha büyük güç yoktur. Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren meclis TBMM’dir. Dolayısıyla adres şöyleydi, böyleydi. Türkiye’de dünya kadar sorun var. Biz sorunlardan korkmuyoruz. CHP’nin Genel Başkanı olarak da bütün millete açık ve net söylüyorum. Sizin oylarınızdan çok sorunlarınıza talibim. Bu sorunları samimi ve dürüst olarak çözeceğim. Bu ülkeye huzuru ve barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz. Yeter artık bu millet bıktı, kavgadan bıktı. Açlık var, sefalet var, yoksulluk var. Öğrenciler mezun olmuş yurt bulamıyor, yaptıkları tartışmalara bak. Bu tartışmalar Türkiye’yi kısır bir sürecin içine sokar. Dürüst ve namuslu, ahlaklı olan siyasetçi doğruları her yerde, her ortamda dillendirmek zorundadır. Ben de bunu dillendiriyorum. Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözülecek. Bu kadar açık, bu kadar net.

Öbür genel başkanı şunu söylemiş, şu genel başkan bunu söylemiş. O zaman o sayın genel başkana söyleyelim. HDP’nin TBMM Başkanvekilliği yaptığı zaman el kaldırıp, söz istemesinler. El kaldırıp söz istiyorlarsa, nasıl el kaldırıp söz istiyorlar. Biraz söylediğiniz şeylerin mantığı olur.

Hiç kimseyi düşmanlaştırmak gibi bir niyetimiz yok. Bu ülkede 83 milyonun huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Onu düşmanlaştır, bunu düşmanlaştır, kamplaşma yap. Bu kadar dert varken, bunların başka derdi mi yok? Çocuklar yatağa aç giriyor.

Sen 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nde görev yapıyorsun, yönetiyorsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni; 20 yılda yurt sorununu çözemedin. Bir yılda çözülecek sorunu çözemedin. Şimdi kalkmış bana bir sürü laf ediyorlar. İstediklerini etsinler. Yine söz veriyorum. Bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye kararlıyım. Dostlarımızla beraber çözeceğiz, bütün sorunlarını. Sorunlarla boğuşan değil, nefes alan bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. ‘Nereye gidiyor bu memleketin hali’ diye sormayacak vatandaş. O sorunlardan sıyrılacak, görkemli, güzel, ahlaklı, temiz bir siyaseti ve onun büyüttüğü Türkiye’yi göreceğiz, hedefimiz bu.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Karamollaoğlu da Tek Aday Dedi!

İstanbul’da FETÖ Operasyonu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Tek Aday' Yanıtı
»  Yarkadaş’tan Canlı Yayında Bomba İddia
»  "Kritik Dönemdetiz Çok Dikkatli Olun"
»  FETÖ'ye ABD'de Büyük Darbe!
»  6 Siyasi Partiden Ortak Toplantı
»  Baloteli Sahayı Fena Karıştırdı
»  Erdoğan: Türkiye'yi Yok Sayamazsınız
»  İstanbul Merkezli 8 ilde FETÖ Operasyonu
»  Oğuzhan Asiltürk'ün Sağlık Durumu Nasıl?
»  AK Parti ile MHP'den Yeni Çalışma
»  Erdoğan: 19 Yılda Devrim Yaptık
»  Kılıçdaroğlu: Hedefimiz Derhal Seçim
»  Erdoğan'dan TİAK Konseyinde Önemli Çağrı
»  New York'ta Dualı Türkevi Açılışı
»  65 Yaş Üstü İçin Yeni Tehlike!
»  BM Genel Kurulu'nda Korona Paniği!
»  Fetöcü Hemşire Aşı Olurken Yakalandı
»  Erdoğan'dan İslam Düşmanlığı Mesajı
»  Silah Yönetmeliğinde Yeni Değişiklik
»  Maçoğlu'ndan Öğrencilere Barınma Sözü
»  Erdoğan'dan Gençlere Kripto Para Uyarısı
»  CHP'li Belediyeler İmzaya Takıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.