Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5814
EURO
34,6861
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.520,880
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İran'ı Sarsan Suikast!
 İran ı Sarsan Suikast!
 
İran'ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Mohsen Fakhrizadeh, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Devrim Muhafızları Komutanı, İranlı bilim insanlarının öldürülmesinin intikamını alacaklarını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu'dan da dikkat çeken açıklama geldi.
 
28.11.2020 - 00:45

İran devlet televizyonu, İranlı nükleer fizikçi Fahrizade'nin öğleden sonra Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısında ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Maalesef doktorlar, yıllar boyunca verdiği bilim mücadelesi ile  şehit mertebesine yükselen Fakhrizadeh'i kurtarmayı başaramadı" ifadelerini kullandı.

ZARİF'TEN AÇIKLAMA: İSRAİL'İN ROLÜNE DAİR CİDDİ BELİRTİLER VAR

İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer fizikçi Fahrizade'ye yönelik terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İranlı nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin suikast sonucu öldürülmesini kınayarak, “Teröristler bugün İran’ın önde gelen bilim insanını öldürdüler” ifadelerini kullandı. Zarif, suikastta İsrail’in rolü olabileceğine işaret ederek, “Saldırıda İsrail’in parmağı olabileceği ciddi bir şekilde görülüyor. Avrupa ve uluslararası toplumun bu konuda çifte standart yapmamasını ve terör saldırısını kınamasını bekliyoruz” dedi.

NETENYAHU BİR SUNUMDA FAHRİZADE'DEN BAHSETMİŞTİ

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti.

NETANYAHU: GERGİN GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran nükleer programının babası" olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu'da bir hareketlenme olduğunu dile getiren Netanyahu, "Gergin günler bizi bekliyor" dedi.

TRUMP'TAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesine ilişkin haberleri paylaşarak bilim insanının ölümüne dikkati çekti.

Trump'ın, Melman'ın hem İbranice hem de İngilizce, "İran'dan gelen haberlere göre Muhsin Fahrizade, Tahran'ın doğusundaki Damavend'de suikast sonucu öldürüldü. İran'ın gizli nükleer programının başındaki isimdi ve Mossad tarafından yıllardır aranıyordu. Onun ölümü, psikolojik ve mesleki açıdan İran için büyük bir darbedir." mesajını takipçileriyle paylaşması dikkati çekti.

İNTİKAM YEMİNİ

Devrim Muhafızları Komutanı, İranlı bilim insanlarının öldürülmesinin intikamını alacaklarını söyledi.

SAVUNMA BAKANLIĞI DOĞRULADI

Söz konusu olaya yönelik ilk resmi açıklama İran Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı.

Açıklamada, nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin uğradığı saldırı sonrası yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldığı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.


OPERASYON BAŞLATILDI

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade Mahabadi suikastını gerçekleştirenlere yönelik yakalama operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, nükleer bilimci ve İran Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin suikast sonucu öldürülmesine ilişkin taziye mesajı yayınladı.

Alevi, Mahabadi’nin suikast sonucu öldürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Bu büyük bilim insanının ölümü nedeniyle tüm İranlılara baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

'İSRAİL, TRUMP DÖNEMİ BİTMEDEN SAVAŞ PEŞİNDE'

 İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı Hüseyin Dehkan, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade Mahabadi suikastını gerçekleştirenlerin pişman olacağını belirterek, “İsrail, Trump'ın siyasi ömrünün son demlerinde İran'a karşı baskıyı artırarak büyük bir savaş çıkarmak peşinde" dedi.

HABER 7

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akşener:Bu Sistem Türkiye’yi Taşıyamıyor

3 Ay Toplantı Yasağı

Vaka Sayısı 30 Bin'e Yaklaştı
»  Davutoğlu'nun Corona Testi Pozitif Çıktı
»  Berat Albayrak Varlık Fonundan Ayrıldı
»  Erdoğan Duyurdu, Ek Tedbirler Geliyor
»  18 Yıl Önce Araba Yoktu”Sözü Kelle Aldı
»  Rusya Türkiye Yerine Hidistan'ı Seçti!
»  Kılıçdaroğlu: Ne oluyor Bu Katar Aşkı?
»  Skandal Türkiye Kararına Tepki
»  Fetö'nün TSK Yapılanmasına Baskın
»  NATO'da Türkiye'ye Karşı Hain Plan!
»  Kılıçdaroğlu Başarısız OlanıDeğiştirecek
»  AP'den Şaşırtan Türkiye Kararı
»  Akşener Canlı Yayında Kendini Zor Tuttu
»  Babacan'dan Zehir Zenberek Sözler
»  Flaş...Vefat ve Vaka Sayısında Rekor
»  Türkiye ile Katar Arasında Flaş Anlaşma
»  TTB'den 4 Haftalık Kapanma Çağrısı
»  Ömer Çelik'ten Akıncı Üssü Davası Yorumu
»  Taksiciler İmamoğlu'nu Kızdırdı
»  Bakan Soylu Terörist Sayısını Açıkladı
»  Özhaseki ve Eşi Koronavirüs'e Yakalandı
»  "Dijitalleşmenin Sonu Faşizme Çıkar"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.