Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5038
EURO
34,9556
IMKB
9.803,000
ALTIN
2.430,750
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
15 Temmuz Şehit ve Gazileri Unutulmadı
15 Temmuz Şehit ve Gazileri Unutulmadı
 
FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 92 gazi veren Kazan’da, şehit yakınları ve gaziler için ilan edilen “OHAL” sürüyor. Kazan Belediyesi bünyesinde oluşturulan 110 kişilik ekip, şehit yakınları ve gazilerin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyor.
 
25.8.2016 - 10:29

  Kazan Belediyesi’nde, darbe girişimini canları pahasına önlemek isterken şehit düşen ve yaralanan demokrasi kahramanlarının, her türlü ihtiyacını karşılamak için 16 Temmuz’da ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) sürüyor. Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün koordinesinde oluşturulan 110 kişilik ekip, şehit yakınları ve gazileri bir an olsun yalnız bırakmadan yakından ilgileniyor.

Şehit yakınları ve gazilerin herhangi bir konuda mağduriyet yaşamaması için seferberlik halinde olan ekipler, bu alanda Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda şehit yakınlarına uzman psikologlar ve din görevlilerince mental destek verilirken, evleri de ekipler tarafından sürekli olarak temizleniyor. Şehitlerin evlerindeki tüm eksiklikler ekiplerce vakit kaybedilmeden gideriliyor.KAZANDA OHAL (5).JPG görüntüleniyor

Tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Tedavi gören ve tedavilerinin ardından taburcu olan gazilerle de sürekli olarak ilgileniliyor. Yine uzman psikologlar ve din görevlileri yaralıların içinde bulunduğu durumu aşmaları için destek veriyor. Tedavi gören gaziler için hastanelerde 24 saat refakatçi de bulundurulurken, sağlık durumları sürekli olarak izleniyor. Taburcu olan gaziler için ise evde bakım hizmeti uygulanırken, evlere gönderilen tıbbi personel de yaralılarla ilgileniyor. Taburcu olan gazilerin hastane kontrolleri ve hastaneye nakilleri de sağlanıyor. Ayrıca gazilerin evleri sürekli olarak temizlenirken, kişisel bakım olmak üzere tüm ihtiyaçlarına cevap veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yakından ilgileniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kazanlı kahramanları ilk günden bu yana yalnız bırakmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailelerini ve gazileri telefonla aramasının yanı sıra,  Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de şehit aileleri ve gazileri ziyaret ederek durumlarını yakından takip ediyor. Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere başbakan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da Kazan’a taziye ziyaretinde bulunmuştu.

Ne yapsak az

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehit yakınları ve yaralılar için Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir çalışma grubu oluşturduklarını söyledi. Ertürk, şunları kaydetti:
“Ülkemizin bölünmemesi, vatanımızın sonsuza dek yaşaması, bayrağımızın inmemesi, ezanlarımızın susmaması ve demokrasimizin yaşaması için canlarını hiçe sayarak gözlerini bile kırpmadan sadece silahlara değil, F-16’lara göğüslerini siper eden kardeşlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. 16 Temmuz sabahından bu yana onların tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Mağdur olmamaları ve şehitlerimizin geride kalanları ve gazilerimiz artık bizlerin de ailesidir. Kazanlı şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle ilk günden bu yana yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da Kazan halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar için ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz. Allah hepsinden razı olsun.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yenimahalle'de Engellilere Büyük Destek

Mogan'da Dip Çamuru Temizliği

Sincan'da Haşareyle üicadeleye Devam
»  Mamak'ta Kurslarda Yeni Dönem
»  Spor Salonunun Adı RİO'dan Geldi
»  Etimesgut'ta Üretici Pazarı Kuruldu
»  Gökçek'ten Kızılay'a ParalıGirişe Destek
»  Çankaya ParklarındaTasarruf!
»  Kazan’da Parklara “Akıllı” Aydınlatma
»  27 TEMMUZ GÜNLÜK FAL!
»  YENGEÇ BURCU ÖFKEDEN UZAK DURSUN
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL!
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL
»  OĞLAK BURCU GÜNLÜK FAL
»  YENGEÇ'İN UZUN VADELİ DÜŞÜNME ZAMANI
»  HAFTA'NIN İLK GÜNÜ FALINIZ NE DİYOR?
»  BOĞA BURCU GÜNLÜK FAL!
»  BALIK BURCU GÜNLÜK FAL!
»  KOÇ BURCU GÜNLÜK FAL!
»  BAŞAK BURCU GÜNLÜK FAL!
»  BOĞA BURCU GÜNLÜK FAL!
»  ASLAN BURCU GÜNLÜK FAL
»  BAŞAK BURCU GÜNLÜK FAL
»  YENGEÇ BURCU GÜNLÜK FAL!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.