Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4478
EURO
34,6294
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.383,800
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
18 Gazeteciye 7,5 Yıl Hapis İstemi
18 Gazeteciye 7,5 Yıl Hapis İstemi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin fotoğrafları yayımlayan 9 gazetenin sorumlu müdürleri ve bağlı oldukları yetkililerin de aralarında bulunduğu 18 gazeteci hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talebiyle iddianame hazırladı.
 
4.8.2015 - 20:21

İstanbul Adalet Sarayında, DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı ve terör örgütüne ait flamaların bulunduğu fotoğrafları yayımladığı gerekçesiyle 9 gazete hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Şok gazetesi sorumlu müdürü Kaan Özbek ve bağlı olduğu yetkili Orhan Duman, Millet gazetesi sorumlu müdürü Sedat Gülmez ve bağlı olduğu yetkili Cuma Ulus, Posta gazetesi sorumlu müdürü Seçil Şengelir Güler ve bağlı olduğu yetkili Mehmet Emin Öztürk, Yurt gazetesi sorumlu müdürü Başak Günseven ve bağlı olduğu yetkili Orhan Şahin, Bugün gazetesi sorumlu müdürü Gökhan Çorbacı ve bağlı olduğu yetkili Temel Tanadalan, Cumhuriyet gazetesi sorumlu müdürü Abbas Yalçın ve bağlı olduğu yetkili Can Dündar, Özgür Gündem gazetesi sorumlu müdürü Reyhan Çapan ve bağlı olduğu yetkili Emine Eren Keskin, Aydınlık gazetesi sorumlu müdürü Murat Şimşek ve bağlı olduğu yetkili Mehmet Sabuncu ve Birgün gazetesi sorumlu müdürü Berkant Gültekin ve bağlı olduğu yetkili İbrahim Aydın şüpheli sıfatıyla yer aldı.
İddianamede, 29 Mart'ta DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve akabinde şehit edilmesi, rehin alınma sürecinde teröristler tarafından başına silah dayandığı, ağzı bantlı, arkasında terör örgütüne ait flamaların bulunduğu resimlerin sosyal medyada paylaşıldığı belirtilerek, bu fotoğrafların söz konusu 9 gazetede 1 Nisan'da yayımlanması dolayısıyla "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
Şüphelilerin ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, gazetecilerin haklarındaki suçlamayı kabul etmedikleri aktarıldı.
 
Bu gerekçeler doğrultusunda şüphelilerin yasa dışı DHKP-C terör örgütünün basın yoluyla propagandasını yapmış olduklarının anlaşıldığı bildirilen iddianamede, 18 gazetecinin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Mahkeme heyeti, iddianameyi kabul ederse, şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İLK TEPKİ CAN DÜNDAR'DAN

Aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve sorumlu yazı işleri müdürü Abbas Yalçın'ın da bulunduğu 18 gazeteci hakkında Terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla iddianame düzenledi. Şüphelilerin 7'şer buçuk yıla kadar hapsi istendi.
Hapis istemi haberlerine ilk tepki Can Dündar'dan geldi. Dündar, Twitter hesabında, "DHKP-C'nin rehin alma fotoğrafını basmak 7,5 yıl hapis. IŞİD'in rehinelerini basmak serbest.." sözleriyle haberi paylaştı.
Dündar, savcının fotoğrafını yayınlama nedenlerini şu sözlerle açıklamıştı: Karanlığa Girdiğimiz Gün" başlığıyla haberi yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın ifadesinde, kendilerinin terör mağduru bir gazete olduklarını, her türlü illegal örgüte karşı tutumlarının net olduğunu, fotoğrafın kullanılmasının terör örgütünün eylemini meşrulaştırmak değil, tam aksine terörün karanlık ve çirkin yüzünü göstermek niyetiyle verildiğini söylediği kaydedildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PYD'den Barzani'nin Medyasına YasakGeldi

AKP'yi Eleştirdi, İşinden Oldu!

'Her Dönemin Adamı, Dönek, Muhbir...'
»  Uğur Işılak'tan Koalisyon Şiiri
»  Tutuklu Gazeteci Baransu'yu Yıkan Haber
»  Karaca’nın Eşinden Kıyafet İsyanı!
»  Ahmet Hakan'dan Akil İnsanlara Destek
»  Burhan Kuzu'dan Taraf'a Şok Twitt
»  Baransu'dan Nedim Şener İtirafı
»  'Bir süre ekranda yokum'
»  Hürriyet Yandaş Medyayı Ayıpladı!
»   "AKP Yine Kandırıldık Ayağına Yatıyor
»  Basın Kartı Komisyonu Nihayet Toplanıyor
»  Doğuş, CNBC-E Discovery'i Satıyor
»  Akşam'dan Bomba Tünel İddiası!
»  Zaman, Yandaşları Eski Manşetlerle Vurdu
»  ''Devlet Safça Davrandı''
»  Sabah Gazetesi Önünde Bomba Alarmı!
»  Gazeteciye Yumruk İşinden Etti!
»  Nevşin Mengü'nün AK Parti Övgüsü
»  Çatışmaları İzleyen Gazeteci Öldürüldü!
»  Eski Gazetesine 'Tetikçi' Dedi!
»  Medya Dünyasının Acı Kaybı
»  Davutoğlu'ndan GYY'lerle 3 Saatlik Zirve
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.