Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilen 5 kişi savcılık tarafından sorgulanıyor. Bu kişilerden İşçi Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç ile Barbaros Hayrettin Altıntaş savcılık tarafından tutuklama istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Sorgusu süren Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi susma hakkını kullandı. Erzurum'da gözaltına alınan Siyami Yalçın, TRT muhabiri Murat Avar ile birlikte bir kişinin de Adliye'de sorgusu sürüyor.
Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer 15 kişi, 2 ayrı minibüsle Adli Tıp Kurumuna götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar şubeye getirildi.
Öte yandan emniyette gözaltında bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın bu gece Adliye'ye sevk edilebileceği bildiriliyor.