Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7495
EURO
43,6407
IMKB
9.258,000
ALTIN
4.143,400
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
2005-2006 SEZONU İNCELEME ALTINDA
2005-2006 SEZONU İNCELEME ALTINDA
 
Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun 34. ve son haftasında Denizli'de oynan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında Galatasaray’ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenildi. Ayrıca savcılık, Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçlarını inceleme altına aldı.
 
4.8.2011 - 17:41

Galatasaray'da yapılan aramaların 5 yıl önceki Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğu belirtiliyor.
Arama kararının, Fenerbahçe'nin son maçta şampiyonluğu kaybettiği, Galatasaray'ın ise ipi göğüslediği 2005-2006 sezonuyla ilgili olduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturma ve aramalarda 1-1 biten Denizlispor - Fenerbahçe maçında Galatasaray'ın teşvik primi gönderdiği iddialarına ilişkin alındığı öğrenildi.

1,5 milyon dolar teşvik primi iddiası

Emniyet güçleri, 2005-2006 sezonunun 34. haftasında Fenerbahçe'nin Denizlispor ile karşılaştığı maçla ilgili belge arıyor. Ayrıca söz konusu karşılaşma ile ilgili Galatasaray'ın Denizlispor'a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası araştırılıyor.

2005-2006 SEZONU İNCELEME ALTINDA

Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçları savcılık tarafından inceleme altına alındı. Bilindiği gibi o sezon son haftaya averajla Galatasaray'ın önünde lider olarak giren Fenerbahçe 16 dakika uzayan maçta Denizlispor ile 1-1 berabere kalmış ve ezeli rakibine şampiyonluğu kaptırmıştı. Bu karşılaşma ile ilgili başta Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere çeşitli çevreler Galatasaray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasında bulunmuştu. Hatta şike soruşturmasında tutuklanan Aziz Yıldırım, savcı Mehmet Berk'e "Size o sezonun son 6 haftasında neler oldu anlatayım" demişti.

ARAMALARDA İKİ AYRI NEDEN VAR

Sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde yapılan aramalarda iki ayrı neden var.

1) 2007 yılında Bülent Tulun'un dönemin başkanı Özhan Canaydın'a yazdığı mektup. Mektupta "Sayın Başkanım, transferlerde usulsüzlük var, paralar boşa harcanıyor" yazdığı öğrenildi.

2) Gazeteci Tahir Kum'un, savcı Mehmet Berk'e 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin "ihbar" kabul edilerek soruşturmaya Galatasaray Kulübü de dahil oldu. Bu nedenle de gerekli belgeleri almak üzere sarı-kırmızılı kulüpte Bülent Tulun'un evinde aramalar yapıldı.

Bu arada bir iddia da aramaların Bochum Savcılığı'nın geçen yıl başlattığı 'Bahis skandalı' ile ilgili olduğu yönünde



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


G.SARAY'DA AZİZ YILDIRIM KRİZİ!

DEVLER LİGİNDE GECENİN SONUÇLARI

ŞENOL GÜNEŞ, HAKEME YÜKLENDİ!
»  TRABZON, DEVLER LİGİNE VEDA ETTİ, 1-1
»  BURSASPOR FORMANISI ÇÖPE ATTI!
»  MANİSASPOR'DA ŞOK EDEN AYRILIK
»  AZİZ YILDIRIM: BEŞİKTAŞ GERÇEK DOSTMUŞ
»  DİZİ SETİNDE YILAN PANİĞİ!
»  F.BAHÇE YÖNETİMİ MENAJERLERİ UYARDI
»  MERSİN'DE ÖNDER TURACI'YA ŞOK
»  3 TÜRK HAKEM ŞAMPİYONLAR LİGİNDE!
»  ERMAN HOCA, TELEGOL'LE DEVAM DEDİ!
»  EMRE BELÖZOĞLU:İFADEMİZE BAŞVURULDU
»  İŞTE KARTAL'IN YENİ HOCASI!
»  EMRE BELÖZOĞLU SERBEST BIRAKILDI
»  EMRE DE DALGAYA KAPILDI!
»  TARAFTARDAN, AZİZ YILDIRIM'A DESTEK
»  UEFA EKİBİ F.BAHÇE STADINDA
»  "EMENİKE KORKAĞIN TEKİ"
»  KOCAMAN'IN KALMASINI İSTEYECEĞİ 3 YABANC
»  AHMET ÇAKAR'DAN OLAY SÖZLER!
»  TRT MUHABİRİNİN GÜLDÜREN İNGİLİZCESİ!
»  FENER, BANKALARLA MASAYA OTURDU
»  GÜİZE, VEFALI ÇIKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.