|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,2297 |
 |
|
 |
| EURO |
| 55,9200 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.641,560 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.908,743 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| 300 TÜRK ASKERİ KUZEY IRAK'A GİRDİ
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Reuters haber ajansı, üst düzey bir Iraklı askeri yetkiliye dayanarak, 300 Türk askerinin geceyarısı Irak'ın kuzeyine girdiğini duyurdu.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Habere göre, hafif silahlı Türk askerleri Irak'ın Kelareş bölgesinin 2-3 kilometre içlerine ilerledi. Aynı kaynak, bölgede çatışma olmadığını bildirdi. Reuters haber ajansının "flaş haber" olarak duyurduğu iddiayla ilgili olarak, Türk makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı. AP: "Türk askerleri Irak'ta" Associated Press haber ajansı da, Kürt güvenlik güçlerinin sözcüsüne dayandırdığı haberinde, Türk askerlerinin Irak'ın yaklaşık 3 kilometre içlerine ilerlediğini duyurdu. Ajans, bir Türk yetkilinin de "Askerler hala Irak'ta" sözlerini aktardı. AP, Türk ordusunun Erbil kentinin 120 kilometre kuzeyindeki bir bölgede bulunduğunu kaydetti. Barzani'nin internet sitesi Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı internet sitesi de, peşmerge komutanına dayanarak, Türk askerlerinin Bradost bölgesinden Kuzey Irak'a girdiğini yazdı. Habere göre, Türk askerleri sabaha doğru Sidekan ve Hakurk tarafından Irak topraklarına girdi. Bölgesel yönetim kınadı Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim ise, Türkiye'nin 'işgal'ini kınadığını açıkladı. Bölgesel yönetimin başkanlık divanı başkanı Dr. Fuad Hüseyin, "İşgali kınıyoruz. Türkiye, sorunu Irak Kürdistanı'na taşımak istiyor" dedi. Hüseyin, sınırı geçen Türk askeri sayısını ise bilmediğini söyledi. Üst düzey bir Iraklı askeri yetkili de, "Bence bu kısıtlı bir işgal ve genişlemeyecek" dedi.
Yaver: "Çatışma oldu" Peşmergelerden sorumlu bakan Cabbar Yaver ise, Türk askerinin geceyarısı Kuzey Irak sınır bölgesinde bir çatışmaya girdiği bilgisini aldıklarını kaydetti. DHA'nın sorularını yanıtlayan Yaver, PKK'lılar ile Türk askerleri arasında bir çatışma çıkmış olabileceğini söyledi. Türk askerinin sınırdan içeri girmiş olabileceğini, ancak ellerine kesin bir kanıt ulaşmadan bu bilgiyi doğrulamaktan kaçındıklarını söyleyen Yaver, "Bizim kontrolümüz dışında ve sıfır noktasında sınır muhafız birliklerimiz bulunmadığı için daha dakik bilgi veremiyoruz" dedi.
Kandil Dağı bombalandı Genelkurmay Başkanlığı, 16 Aralık'ta, Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK'ya ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının uyguladığı geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulduğunu bildirmişti. Böylece TSK, PKK'ya karşı tarihinin en geniş kapsamlı hava operasyonuna imza attı. Kuzey Irak harekatında birçok gelişmiş savunma teknolojisi ilk defa kullanıldı. Operasyon sırasında modernize edilmiş F-4 2020 ve F-16'lar bölgede birlikte görev yaptı.
Irak'tan operasyona kınama gelirken, ABD, PKK terörüyle mücadele için herşeyin yapılması gerektiği açıklamasında bulundu. Terörle mücadele kapsamında, sınır ötesinde ilk nokta operasyon ise, 1 Aralık tarihinde yapılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı, ''Irak sınırları içinde 50-60 kişilik PKK'lı terörist gruba müdahale edildiğini'' duyurmuş ve ''İhtiyaç olursa bölgeye diğer unsurlarla müdahale edilecektir'' demişti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Kevin Warsh, enflasyonun hala çok yüksek seyrettiğini belirterek ... |
 |
|
 |
 |
|
Koza TV’de üst üste ayrılıklar yaşanıyor. Yayın Kurulu Başkanı Özgür Çakmakçı’nın görevinden ayrıldığını ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile olası bir çatışma ihtimaline ilişkin soruyu İsrail ... |
 |
|
 |
 |
|
Trendyol Süper Lig'in 3. hafta açılı maçında Gençlerbirliği ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı.Gençlerbirliği, |
 |
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin, Bişkek'teki ŞİÖ Zirvesi'nde bir araya gelecek. Görüşmede ... |
 |
|
 |
 |
|
Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını çıktı. Alevler ilçenin dört bir yanından görülürken, ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe’de Anderson Talisca ile yollar ayrılıyor. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı yıldızın transferi ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Süleymancılar' operasyonu kapsamında 35 kişinin tutuklandığını ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Sağlık Bakanlığının yayımladığı yeni tebliğle ilaç fiyatlarının belirlenme esasları yeniden çizildi. ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin, Bişkek'teki ŞİÖ Zirvesi'nde bir araya gelecek. Görüşmede ... |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana gelirken, Rusya Savunma Bakanlığı seyir ... |
 |
|
 |
 |
|
Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını çıktı. Alevler ilçenin dört bir yanından görülürken, ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava savunmasını içeren "Millet Şahidimdir" adlı kitabın ... |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Kevin Warsh, enflasyonun hala çok yüksek seyrettiğini belirterek ... |
 |
|
 |
 |
|
Koza TV’de üst üste ayrılıklar yaşanıyor. Yayın Kurulu Başkanı Özgür Çakmakçı’nın görevinden ayrıldığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe’de Anderson Talisca ile yollar ayrılıyor. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı yıldızın transferi ... |
 |
|
 |
 |
|
Sağlık Bakanlığının yayımladığı yeni tebliğle ilaç fiyatlarının belirlenme esasları yeniden çizildi. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe'yle sözleşmesi feshedildi; Cengiz Ünder'in yeni adresi Çorum FK oldu! |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|