Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4401
EURO
34,8514
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.427,720
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
50 Bin Aileye Halk İndirimi
50 Bin Aileye Halk İndirimi
 
Yenimahalle Belediyesi, ihtiyaç sahibi 3 binin üzerinde aileye maddi destek sağlayan Yeni Kart’ın ardından, şimdi de Halk Kart uygulamasını başlattı. Toplam 50 bin aileye verilecek Halk Kart, ilk etapta anlaşılan 25 işletmede yüzde 30’a varan indirim imkanı sağlıyor.
 
13.10.2016 - 12:12

Murat Yılmaz/Hürriyet- Ankara

Yenimahalle Belediyesi, ‘Halk Kart’ projesiyle tüm Yenimahalle sakinlerinin ilçedeki farklı hizmet kolundaki işyerlerinden indirimli alışveriş yapmalarını sağlayan bir çalışma başlattı. Halk Kart’la Yenimahalle’ye özgü bir hemşehri kimliği de oluşacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilk aşamada 20 bin aileye, toplamda ise 50 bin aileye Halk Kart vereceklerini söyledi. “Yenimahalle esnafıyla Yenimahalle halkını buluşturacağız” diyen Başkan Yaşar şöyle konuştu:

HER AİLEYE 1 KART

“Yenimahalle Belediyesi olarak göreve geldiğimizde Yeni Kart’ı çıkarttık. Yeni Kart, yardımın bizim geleneklerimize ve inancımıza uygun şekilde dağıtılmasını kimseyi rencide etmemeyi sağlıyor. Ailenin kadınına verilen bu kart ile 3 bin 400 aile ihtiyaçlarını alıyor. Şimdi de tüm Yenimahalle’deki ailelere sağlık, eğitim, gıda ve birçok değişik sektörde avantaj sağlayacak Halk Kart’ı başlatıyoruz. Yenimahalle halkı Yenimahalle’den alışveriş yaptığında özel müesseselerden indirim alacak. Bu karttan 50 bin tane dağıtmayı planlıyoruz. İlk etapta 20 bin aileye dağıtacağız. Her ailede bir kişiye vereceğiz.

ESNAFA DA DESTEK OLACAK

Vatandaş gittiğinde verdiğimiz listede yer alan ‘Bu işyerinde Yenimahalle Halk Kart indiriminden faydalanabilirsiniz’ yazısının bulunduğu yerlerde kartı gösterdiğinde belli bir indirim alacak. Halk Kart ile Yenimahalle hemşericiliğini, Yenimahalle bilincini oluşturmayı, Yenimahalle’deki ekonominin Yenimahalle’de kalmasını amaçlıyoruz. Hem vatandaşımıza yardımcı olacak hem de Yenimahalle’de esnafın ekonomik gücüne katkı yapacak. Yenimahalle esnafıyla Yenimahalle halkını buluşturacağız. Proje halkımızın da biraz daha ekonomik ve hesaplı hizmet almasını sağlıyor. Kart tamamen ücretsiz. Belli standartlarda her isteyen esnafımız yararlanabilecek. Halk Kart, indirim yaparak esnafımızla halkımızı buluşturma kartı.50 bin aileye halk indirimi

KAPI KAPI DAĞITACAKLAR


10 Ekim Pazartesi gününden itibaren dağıtmaya başladık. Bu ay biliyorsunuz emlak vergisi ayı. Belediyemize ödeme yapmaya gelen her aileye birer Halk Kart vereceğiz. Ayrıca bizim hizmetlerimizi anlatan hem de şikâyetleri alan bir ekibimiz var, onlar da kapı kapı gezerek dağıtmaya başladı. Bununla ilgili hemşerilerimize bir de mektup kaleme aldım. Mektubu, 10 yılda yaptığımız hizmetleri anlatan kitapçığımızı, Türk kahvesini ve kartı bu ekibimiz vatandaşlarımıza dağıtacak. Proje içerisinde ilçemizde bulunan büyük market gruplarının çoğuyla anlaştık. Esnaf da çok memnun oldu. İndirim oranlarını kendileri belirliyorlar, biz belirlemiyoruz. Benzin istasyonları da giriyor yarın kuagförler gibi birçok farklı sektör de girecek. Hizmet alanı genişliyor. Bu kartı büyüteceğiz. Halk Kart’ı alan her hemşerimiz aynı zamanda Yenimahalleli onurunu taşımış olacak.”

 

HALK KART PROJESİ NASIL İŞLEYECEK

Manyetik ve temasız olarak okunabilen Halk Kart’a Yenimahalle de ikamet eden herkes ücretsiz sahip olabilecek. Yenimahalle’de işyeri olan tüm esnaflar ücretsiz olarak projeye katılabilecek. Halk Kart sahipleri, belediye ile indirim anlaşması imzalayan Yenimahalle’deki zincir marketler, özel hastaneler, özel okullar ve akaryakıt istasyonları gibi birçok alanda indirimli alışveriş ve hizmet alabilecek. Anlaşma yapılan işyerleri, indirim oranları ve adresleri sürekli olarak http://yenimahallehalkkart.yenimahalle.bel.tr web sitesi üzerinden güncellenerek duyurulacak.

NERELERDE GEÇERLİ

Halk Kart indirimi bazı firmaların Türkiye’deki tüm şubelerinde geçerli olacak. Özel şartlar hariç Halk Kart uygulamasının geçerli olacağı işletmeler ve indirim oranları şöyle:
Bilgi Hastanesi: %10-%30
Batı İşitme Cihazları: %20
Demet İşitme Cihazları: %20
Acar Eğitim Kurumları: %20
Aktif Koleji: %15
Medical Park: %15
Meltem Ayhan Okulları: %15
Kudret Hastanesi: %10
Kudret Göz Hastanesi: %10
Ortadoğu Hastanesi: %10
Liva Pastanesi: %10
Eminoğulları Kebap: %10
Yenimahalle Belediyesi Havuzları: %10
Vardalı Pastanesi: %10
Active English: %5
Aden Garden: %5
Ahm-et(Eski Kasap Ahmet): %5
Go-İpra Enerji: %5
Yunus Marketler: %3
City Gross: %2
Gimat Gross: %2
Akyurt Süpermarket: %2
Makro Market: %1.5
Rize Gross: %1
Astim İnşaat: %1



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Can Yücel'in Adı Çankaya'da Yaşayacak

Ankara'lı 1 Ayda 607 Ton Palamut Tüketti

Anıtkabir'de Şimdi de Halı Saha Krizi!
»  Hacettepe Köprüsü 5 Gün Kapalı
»  EGO'dan Şörörlere Eğitim
»  Turan Güneş, Rekor Sürede Tamamlandı
»  Abdiİpekçi'de Artık Eylem Yasak
»  Ankara'da Feci Kaza
»  “Evcil Hayvanları Barınaklardan Alın”
»   Türkiye'nin Pentagon'u Etimesgut'a...
»  Çankaya'da Belediyeden Modern Yurt
»  Ankara'da Artık AVM Yapılmamalı!
»  Çankaya'ya Ekim Ayında 4 Yeni Park
»  Çiğdem Mahallesinde Yol Çökmesi
»  Muhtarların Enerjisa İsyanı
»  Bacalarınızı Temizlettiniz mi?
»  Ankara'ya 6 Yeni Bulvar!
»  Yeni 19 Mayıs Stadı 2 Yıla Hazır!
»  Hazine Arazisine Korsan Otopark
»  'Büyükşehir' Dergisi Rekora Koşuyor!
»  Ankara'da Fıskiyeli Havuz Kararı
»  Emniyetin Önüne Yeni Üst Geçit
»  Çankaya Sokaklarına 100 Bin Ton Asfalt
»  “Bozkırın Tezenesi” Ankara’da
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.