Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
47,9171
EURO
55,4992
IMKB
14.132,060
ALTIN
6.774,717
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
9 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması
9 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete’de yer aldı. Kararlara göre 9 ülkeye büyükelçi, 10 üniversiteye rektör ataması yapıldı
 
18.8.2026 - 08:41

.18 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla dış temsilciliklerin yanı sıra üniversiteler, bakanlıklar ve çeşitli kamu kurumlarında da görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yeniden aynı göreve atandı.

DIŞ TEMSİLCİLİKLERDE YENİ GÖREVLENDİRMELER
Kararlar kapsamında Türkiye’nin Katar, Ürdün, Kuveyt, Moldova, Cibuti, Estonya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, İran ve Botsvana nezdindeki büyükelçiliklerine atama yapıldı.

- Katar Büyükelçiliğine, Ürdün Büyükelçisi Yakup Caymazoğlu atandı.
- Ürdün Büyükelçiliğine, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karaçay getirildi.
- Kuveyt Büyükelçiliğine, Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Can Oğuz atandı.
- Moldova Büyükelçiliğine, Suriye Genel Müdür Yardımcısı Nazmiye Başaran görevlendirildi.
- Cibuti Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen merkeze alınırken, bu göreve Hüseyin Özdemir atandı.
- Estonya Büyükelçiliğine Havva Yonca Gündüz Özçeri, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Senem Güzel getirildi.
- Uruguay Büyükelçisi Tunca Özçuhadar merkeze alındı; İran Büyükelçiliğine Ahmet Aydın Doğan atandı.
- Botsvana Büyükelçiliğine Vesime Ela Beşkardeş Karagöl atandı.
ÜNİVERSİTELER VE KAMU KURUMLARINDA ATAMALAR
Rektör ataması yapılan üniversiteler arasında Düzce Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yer aldı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nedim Sözbir, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emine Gümüşsoy atandı. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Behzat Orhan Aytür, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Botanlıoğlu getirildi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Balcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamza Al ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Ulusoy atandı. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına ise Prof. Dr. Hüseyin Karaman getirildi.

Kararlarda bakanlıklar ve bağlı kuruluşlara ilişkin atama ve görevden almalar da yer aldı. Adli Tıp Kurumu Adli Tıp Üçüncü İhtisas Kurulu Kardiyoloji Üyeliğine Prof. Dr. Fehmi Mercanoğlu görevlendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Gülyurt görevden alınırken, yerine Fatma Yiğiter Kara atandı. Bakanlığın Rize İl Müdürü Hüseyin Güçlü de görevden alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığına Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Engin Akyol atandı. Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk görevden alınırken, başkan yardımcılıklarına Ahmet Kutluğ Gayretli ve Abdulvahap Afşin getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı Bekir Sıddık Adıbelli görevden alındı. Personel Genel Müdürlüğüne Sabire Firdes Terzi atanırken, Devlet Malzeme Ofisi ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde de yeni görevlendirmeler yapıldı.

İçişleri Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Mehmet Parlak, İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığına Eyüp Özdemir, Kaçakçılık İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığına Hüseyin Tekin atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdür Yardımcısı Özer Dumanlı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Güven de görevden alınan isimler arasında yer aldı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ceyhun Bozçalar atandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Siyasette Yeni İttifak Formulleri!

Bahçeli: Sinsi Planlar Bozuldu

Çerçeve Yasa Yürürlüğe Girdi
»  2026 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
»  Fetö'de Bylock, Süleymancılarda ‘Blopper
»  Bahçeli'den Öcalan İçin Bir Çağrı Daha!
»  Trump'a Korkak Tavuk Göndermesi
»  Tokyo - İstanbul Uçağında Acı Olay
»  Erdoğan: AB Üyeliği Önceliğimiz Değil
»  Komuta Kademesinde Terfi Dalgası
»  Erdoğan:Daha Yapacak Şok İşimiz Var
»  3 Vekil ve 7 Başkan AK Parti'ye Geçti
»  Yeni Yol'un İmdadına CHP Yetişti
»  Ahmet Yazgan CHP'den İhraç Ediliyor
»  Kuruluş Yıl Dönümünde AKP'ye 4 Transfer
»  'Terörsüz Tü,rkiye'nin Türküsü Çıktı
»   Kuriş Suç Örgütünde Yeni Bulgular!
»  İmamoğlu Artık Yeni Parti'li
»  Dilek Kaya İmamoğlu CHP'den İstifa Etti
»  İmamoğlu CHP'den İstifa Etti
»  Süleymancılara Ait Tüm Şirketlere Kayyum
»  'Alihan Kuriş Suç Örgütü'ne Operasyon!
»  Terörsüz Türkiye'de İkinci Aşama
»  HSK’dan Kritik ‘Dinleme’ Kararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.