Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4783
EURO
34,9376
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.436,360
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
92 YIL GECİKEN İSTİKLAL MADALYASI
92 YIL GECİKEN İSTİKLAL MADALYASI
 
Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından Nezahet Baysel'in İstiklal Madalyası 92 yıl sonra verildi
 
31.10.2013 - 09:48

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, Nezahet Baysel'i "cesur bir Anadolu kadını" olarak niteleyerek, "Bir borcumuz vardı. Gecikerek de olsa onu yerine getirmemiz gerekti. Bunun için milletimizden özür diliyorum. Merhum Baysel kalbimizde, gönlümüzde büyük bir kahraman ama bunu resmileştirmekte biraz geciktik. Bu da bizim kusurumuz, ayıbımız" dedi.

TBMM'nin 30 Ocak 1921 tarihli oturumunda İstiklal Madalyası verilmesi kararlaştırılan ilk kişinin Baysel olduğunu ifade eden Çiçek, ancak o hengameli günlerde bunun işleme konulamadığını ve Baysel'in madalyasını alamadan 1993 yılında Hakkın rahmetine kavuştuğunu, hayattayken de hiçbir zaman "madalyamı verin" talebinde bulunmadığını söyledi.

Bugün merhum Nezahet Baysel'in 95 bin 262'nci  İstiklal Madalyası sahibi olarak tarihte hak ettiği yere resmi olarak kaydedilmiş olacağını belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu rakama bakarsanız nasıl bir coğrafyada yaşadığımızın hepimizin  farkında olması lazım. Bugünkü nesiller olarak bazen hırs aklımızın önüne geçiyor. Kuru kavgalarla, çekişmelerle, tartışmalarla nasıl bir vatanda yaşadığımızın farkında olmuyoruz. Belki zaman zaman minnet ve şükran duygularımızı ifade etmekte geç kalıyoruz. Bilelim ki bu rakam, bu coğrafyanın sıradan bır coğrafya, sıradan bir vatan olmadığının en kesin ve net kanıtıdır."

Anadolu'nun kadın-erkek, yaşlı-genç fark etmeksizin büyük fedakarlıklarla yeniden vatan olduğunu ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

"Hayatın her alanında değer yaratan ve hayata estetik katan kadınlarımız, taşıdıkları ulvi duygularla gereğinde en çok sevdiklerini bile feda ederek Türk milletinin mukadderatının tayinine hizmet etmişlerdir. Merhum Nezahet nine gibi çocuk yaşta cephede kurşun sıkanların yanında, çocuğunu saracağa kundağa, cepheye ulaştırmak için taşıdığı mermileri saran cefakar kadınlarımız sayesinde bu topraklar yeniden vatan olmuştur.

Bu topraklarda adını bildiklerimizin yanında tarihe adını 'isimsiz kahraman' olmarak yazdıran binlerce kadınımız vardır. İşte onlar bizim ninelerimiz, analarımız, bacılarımız, teyzelerimiz, halalarımızdır. Onlar Atatürk'ün dediği gibi Türk milletini zafere götüren yürekli Anadolu kadınlarıdır. Türk milleti, Anadolu'nun mahşer yerine döndüğü o imtihan günlerinde kadınlarımızın bu topraklara geçirdikleri tırnakları sayesinde kurtuluş yolunu açmıştır. Tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazılan bu kahramanlarımız, kültürel genetiğimizin şifreleri olmuşlardır.

Binlerce sayılabilecek o bahtiyarlık  timsali Tarsuslu Kara Fatmaların, Tayyar Rahmiye'nin, Onbaşı Halide'nin, Binbaşı Ayşe'nin, Nene Hatun'un, Süreyya Sülün Hanım'ın, Onbaşı Nezahet Baysel'in daha nicesinin hatırası, kalp huzuruyla yaşadığımız bu ülkede, bizlerle birliktedir."

Çiçek daha sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Özel ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile birlikte Nezahet Baysel'in torunu Şebnem Üçok'un kızı Gizem Ünaldı'ya Baysel'in İstiklal Madalyası'nı taktı. Törene Üçok'un diğer kızı Didem Ünaldı da katıldı.

Gizem Ünaldı madalyayı aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "92 yıl sonra birtakım bürokratik engellere takılmasına rağmen bu gururlu günü bize yaşatan ve İstiklal Madalyası'nı almamıza vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetin 90. yılında bu gurur verici olaya şahit olabilmek ve torunları olarak bu madalyayı taşımak çok onur verici. Herkese, özellikle de devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Törenin ardından Cumhuriyet'in 90. yılı etkinlikleri kapsamında TBMM Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜNYANIN EN UZUN BOYLU ADAMI EVLENDİ!

YARIŞMALAR DİNEN CAİZ Mİ?

ZİRAAT'TEN 3 BİN 265 KİŞİYE İŞ İMKANI
»  EN YAŞLI İKİZLER 100 YAŞINDA!
»  VAJİNAL AKINTI ABDESTİ BOZAR MI
»  KÜBA'NIN MİLLİ KAHRAMANINA SAYGISIZLIK
»  DEVLET, 30 BİN MEMUR ARIYOR!
»  CANAVAR ANNELER!
»  EŞ YA DA SEVGİLİNİN HESABINA GİREN YANDI
»  İNSANLAR NEDEN CİNSEL İLİŞKİ YAŞAR?
»  GELECEK YIL KAÇ GÜN TATİL YAPACAĞIZ?
»  'HALEL' SONUNDA SEX SHOP'A DA GİRDİ!
»  60 YAŞ ÜSTÜNE METRO ÜCRETSİZ OLMALI!
»  BU AY 9 BİN MEMUR ALINACAK!
»  DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜREN KISKANÇLIK
»  ''KABE ADETA ESİR ALINDI'
»  TRAFİKTE TATİL DÖNÜŞÜ ALARMI!
»  PARA PİYASALARININ ACI KAYBI!
»  İZMİR'DE CADDELER GÖL OLDU'
»  YAĞMUR VE SEL GELİYOR!
»  SİLİVRİ CEZAEVİ MEZUN VERDİ
»  ACEMİ KASAPLAR YENİ KENDİNİ DOĞRADI!
»  BOĞAZ YİNE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ!
»  SEZARYANE ÖZEL TAKİP!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.