Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5625
EURO
34,9858
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.421,060
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABB'den Ahmet Hakan'a Makam Aracı Yanıtı
ABB den Ahmet Hakan a Makam Aracı Yanıtı
 
ABB Basın Koordinatörü: Ahmet Hakan’ın bahsettiği popçulardaki gibi yanar dönerli bir aracımız yoktur, sayın başkan popülizmi bilmediği için raconunu da bilmez
 
27.3.2021 - 09:41

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Haber Global’de belediyeye minibüsle gelip gittiğini söylemesinin ardından bugünkü köşesinde, “Popçuların kullandığı makam minibüsleri var ya... kastettiği oymuş” diyen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a belediyenin Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin’den yanıt geldi.

"Sn. Başkan'ın kullandığı araç eski yönetimin yüzüne bakmadığı, 9 yaşında, 2012 model minibüs/panelvan tipi araçtır. Fiyatı 2. el satış sitelerinde 250 - 330 bin TL'dir. Ankara'nın bilinen en eski model makam aracıdır. Toplu taşımayı kastetmediğini de yayında belirtmiştir" diyen Gültekin, Ahmet Hakan'a da, "Yazısını kaleme almadan önce görüntüleri izlemeye davet ediyoruz.  Sn. Başkan popülizmi bilmediği için raconunu da bilmez" diye yanıt verdi.

"Sayın Ahmet Hakan’ın bahsettiği popçulardaki gibi yanar dönerli bir aracımız yoktur" diyen Gültekin, gereksiz araç kiralamalarının sonlandırıldığını ve 2 yılda 70 milyon lira halkın cebine kaldığını belirtti.

"Bu satışlardan 3 tanesi ise görevinden istifa ettirilen Belediye Başkanı'nın kullandığı ciplerdir" diyerek okları Melih Gökçek'e çeviren Gültekin, "Zırhlı olan 4.'sü ise halen kendisindedir, geri alınamamıştır. Evet, Sn. Başkan 2012 model minibüs tipi araca binerken eski başkan zırhlı cipe binmektedir. Asıl irdelenmesi gereken konu ve anlayış budur. Bunun dışında zırhlı cip ya da helikopterimiz bulunmamaktadır! Gülümsemeyin. ABB zamanında helikopter almış bir belediyedir. Cipleri satış ihalesi gerçekleştirilene kadar maddi durumu iyi olmayan vatandaşların düğünlerine tahsis eden bir Başkan'da aradıklarınızı bulamazsınız" diye konuştu.

Ahmet Hakan ne demişti?
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde, “Mansur Yavaş’ın ‘Bütün makam araçlarını sattım, işe minibüsle gidiyorum’ dediğini öğrenince ben de sandım ki Mansur Baba, Keçiören minibüsüyle işe gidiyor. Popçuların kullandığı makam minibüsleri var ya... Kastettiği oymuş. Mansur Yavaş’ı severim. Bu yüzden kendisine “popülizmin raconu” konulu küçük bir kurs almasını tavsiye ederim” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Memduh Gültekin'in kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

Birkaç gündür bazı gazeteciler, başkanımız Sn. @mansuryavas06'ın kullandığı araç hakkındaki açıklamalarına farklı yorumlar getirmiş, troller ise her zamanki gibi sonu hüsranla bitecek bir karalama kampanyası başlatmıştır.

Öncelikle Sn. Başkan'ın açıklamasını izleyelim.


Ne hazindir ki kullandığı araç hakkında karalama kampanyasında 3,5 milyondan 1,7 milyona düşen bir piyasa oluşturulmuş, alışkın oldukları şatafatlı hayatı Sn. Başkan ile özdeşleştirmeye çalışmışlardır. Şimdi gerçekleri tek tek ele alalım.

Sn. Başkan'ın kullandığı araç eski yönetimin yüzüne bakmadığı, 9 yaşında, 2012 model minibüs/panelvan tipi araçtır. Fiyatı 2. el satış sitelerinde 250 - 330 bin TL'dir. Ankara'nın bilinen en eski model makam aracıdır. Toplu taşımayı kastetmediğini de yayında belirtmiştir.

Bunu belirtmesine rağmen, yayını izlemeden bugünkü köşesinde “popülizmin raconu” ifadesiyle yorum yapan Sn. @ahmethc'ı da yazısını kaleme almadan önce görüntüleri izlemeye davet ediyoruz.  Sn. Başkan popülizmi bilmediği için raconunu da bilmez. Sn. @ahmethc'ın bahsettiği popçulardaki gibi yanar dönerli bir aracımız yoktur. Milletin parasıyla sekreterlere tahsis edilen araçlar dahil gereksiz araç kiralamaları sonlandırılmış, 2 yılda 70 milyon TL halkın cebinde kalmıştır. 6 milyon TL'lik araç satışı da yapılmıştır.

Bu satışlardan 3 tanesi ise görevinden istifa ettirilen Belediye Başkanı'nın kullandığı ciplerdir. Zırhlı olan 4.'sü ise halen kendisindedir, geri alınamamıştır. Evet, Sn. Başkan 2012 model minibüs tipi araca binerken eski başkan zırhlı cipe binmektedir. Asıl irdelenmesi gereken konu ve anlayış budur. 76 milyon TL'nin 2 senede halkın cebinde kaldığı bir sistem kurulurken; önceki sistemin sorgulanması, "yetim hakkını harcamanın raconu nedir?" diye soru sorulması daha doğru olabilir.

Sosyal medyada bahsi geçen diğer araç ise Vakıfbank'ındır. Kullanılsaydı kimse "neden" diye sormayacağı halde, Sn. Başkan'ın tercihlerine uygun düşmediği için sadece havaalanı, şehirlerarası yolculuklar ve diğer aracın bakım dönemlerinde kullanılmaktadır. 3 ayda 3337 km'dedir. Bunun dışında zırhlı cip ya da helikopterimiz bulunmamaktadır! Gülümsemeyin. ABB zamanında helikopter almış bir belediyedir. Cipleri satış ihalesi gerçekleştirilene kadar maddi durumu iyi olmayan vatandaşların düğünlerine tahsis eden bir Başkan'da aradıklarınızı bulamazsınız.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Buket Aydın ile Emir Sarıgül Aşkı Bitti!

Habertük Yazarı Selvi İle Dalga Geçti!

Hande Fırat'tan İktidarı Kızdıracak Yazı
»  Fulin Arıkan'dan Duygusal Paylaşım
»  Gzeteci Ayberk Temel Yaşamını Yitirdi
»  Show TV'de Faruk demirel Sürprizi
»  Gazetecilere Mal Varlığı Çağrısı
»  Gazeteci Mustafa Hoş'un Zor Kararı
»  Zafer Şahin'e Yeni Görev
»  Akşener'den Erdoğan'a Manşet Göndermesi
»  Masumlar Apartmanı'nda Korona Şoku!
»  Rasim Ozan'dan Berat Albayrak İddiası
»  Halk TV'de sular durulmuyor!
»  Yurt Eski Yazi İşleri Müdürüne Şok!
»  Myanmar'da BBC Muhabiri Kaçırıldı
»  Bekir Coşkun’un Heykeline Çirkin Saldırı
»  Hande Fırat'tan HDP Davası Yorumu
»  "Aydın Doğan Canımız Dayımız"
»  Seçkin Türesay Hayatını Kaybetti
»  Sunucu Yeğen Aydın Doğan’ı Topa Tuttu
»  Enver Aysever Gözaltına Alındı!
»  Hakan Aygün'e 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası
»  Habertrk'te Sürpriz Ayrılık
»  Ahmet Hakan'a Belgeli Yanıt
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.