Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD, GÜLEN'İN 2 OKULUNU KAPATTI!
ABD, GÜLEN İN 2 OKULUNU KAPATTI!
 
ABD'de Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olan Los Angeles merkezli iki okul hakkında mali denetim sonrası kapatma kararı alındı.
 
13.7.2014 - 09:39

Los Angeles'ta Fethullah Gülen merkezli iki okul, mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için kapatıldı. Bolu'da ise belediye, anaokulu, dershane ve iki kolej binasını ruhsatsızlık ve projeye aykırılık gerekçesiyle mühürledi

ABD-LOS ANGELES

ABD'de Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olan Los Angeles merkezli iki okul hakkında mali denetim sonrası kapatma kararı alındı. LA School Report adlı yerel haber sitesine göre kamu parasıyla fonlanan özel okul olarak değerlendirilen Charter tipindeki Magnolia Bilim Akademisi 6 ve Magnolia Bilim Akademisi 7 adlı okulların kapatılması emri verildi. 450 öğrencinin eğitim aldığı okulların geçen mart ayında 4 yıl daha çalışmaya devam etmeleri için izin verilmiş, fakat nihai kararın müfettişlerin mali denetiminden sonra alınacağı belirtilmişti. Geçen ay sonuçları açıklanan mali denetim raporu sonrasında ise yasal zorunluluklara uyuşmayan okulların çalışma izinleri iptal edildi. Magnolia Charter Okulları Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde kapatma kararının durdurulması için başvuruda bulundu. Başvuru 24 Temmuz'da mahkemece değerlendirilecek. Okulun öğrenci kayıt oranlarında sıkıntılar yaşadığı ve yüzde 5 oranında nakit bulundurma zorunluluğunu yerine getirmediği kaydedildi. Geçtiğimiz martta okulların Gülen grubuyla bağlantısı gündeme gelmiş, Genel Müfettiş Ken Bramlett, bağlantıya ilişkin ellerinde kanıt olduğunu söylemişti. Bramlett'in açıklamaları sonrası okullar daha ciddi denetime alınmıştı.

TÜRKİYE-BOLU

Bolu Belediyesi, Gülen grubuna ait anaokulu, dershane ve iki koleji, ruhsatsız olmaları ve projeye aykırılık gerekçesiyle mühürledi. Belediye ekipleri, Karaçayır ve Kılıçarslan mahallelerindeki anaokulu, dershane ve iki koleji ruhsatsızlık ve projeye aykırılık gerekçesiyle mühürledi. Binaların girişine mühürlenme gerekçelerinin yer aldığı tabelalar asıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediyelerin devlet kuruluşları olduğunu belirterek, ruhsatsız yapılara göz yummaları halinde suç işlemiş sayılacaklarını söyledi. Mühürlenen dershanenin 1999'daki deprem döneminde yapıldığını kaydeden Yılmaz, "Burası prefabrik. Bolu'daki depremden sonra yapılan prefabrik binaların tamamını adım adım yıkıyoruz. Bolu'daki ölçümüz şudur. Şehir merkezindekilerin tamamını yıkıyoruz. Kenar mahalle ve köyden şehre geçen yerlerde de ruhsatsız yapılarımız var. Buralarda kimsesi olmayanların evlerine biraz daha müsamahalı davranıyoruz" şeklinde konuştu.

'Ruhsatsızsa kapatırız'
Yılmaz, yıkılan ve yıkılacak olan binaların 5 bin civarında olduğunu dile getirerek "Yapıların kime ait olduğuyla ilgilenmiyoruz. Ruhsatsız olarak bunların devam etmesine izin veremeyiz. Şartları uygun değilse uygun hale gelmesi lazım. İmar durumuna uygun değil ve şikayet konusuysa belediyenin yapacağı tek şey var, tetkik etmek ve gereğini yapmaktır" dedi.

Kasım ŞAHİN / SABAH



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK ŞEHİTLİĞİ!

'BU SEÇİMDE HALK DEĞİŞİM İSTİYOR'

MECLİS, TORBA TASARI MESAİSİ'NE BAŞLIYOR
»  ''BOMBALARIN ALTINDA ÖLSÜNLER Mİ?''
»  SON KÖŞK ANKETİ SONUÇLARI!
»  YSK'DAN İSTİFA KONUSUNA SON NOKTA!
»  HAMİLE KADIN BÖYLE ATLADI!
»  FLAŞ.. ZEYTİNBURNU'NDA PATLAMA
»  GİZLİ TANIĞA TÜP BEBEK!
»  ERDOĞAN'A DESTEK VEREN SANATÇILAR!
»  ERDOĞAN, VİZYON PROGRAMINI AÇIKLADI!
»  CEMAAT OKULUNA MÜHÜR!
»  MECLİS’İ GÜVENLİK ROBOTU KARIŞTIRMIŞ!
»  MECLİS'TE BIÇAKLI KAVGA
»  ADAYLARA BAĞIŞ İÇİN PAMUK ELLER CEBE!
»  GÜL'DEN İSRAİL'E KARA HAREKATI UYARISI!
»  ÖCALAN'DAN BDP KONGRESİNE MESAJ!
»  MECLİS'TE PANİK: BİNAYI BOŞALTIN!
»  TORBA'DAN PIRLANTA DA NASİBİNİ ALDI!
»  SOSYAL MEDYADA EN POPULER ADAY
»  EKMEK İÇİN EKMELEDDİN,ABD'Lİ MEDYA'DA
»  DENİZLİ'DE PATLAMA,1 ÖLÜ 20 YARALI
»  YSK İTİRAZLARI DİKKATE ALMADI
»  ÇÖZÜM PAKETİ MECLİS'TEN GEÇTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.