Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2385
EURO
34,7827
IMKB
10.320,000
ALTIN
2.453,650
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD Medyası Sarraf'ı Konuşuyor
ABD Medyası Sarraf ı Konuşuyor
 
Rıza Sarraf’ın yeni adı ile “Atilla Davası”nda tanık olacağı açıklaması, ABD medyasında büyük yankı buldu. ABD’nin önde gelen gazete ve medya kuruluşları, bu gelişmeyi duyurdukları geniş haberinde, Sarraf’ın ifadelerinin zaten “gergin” olan ABD-Türkiye ilişkilerini olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor.
 
29.11.2017 - 14:28

-WASHİNGTON POST: İRAN’A YARDIM ETTİ AMA SÖYLEYEBİLECEKLERİNDEN KAYGILANAN TÜRKİYE-

Washington Post, Rıza Sarraf’ın sanık olarak yargılandığı davada tanık haline gelmesini, “İran’a yardım etmek için ABD yasalarını ihlal etti ancak mahkeme önünde söyleyebileceklerinden kaygılanan Türkiye’dir” sözleriyle değerlendiriyor.

“Altın tüccarı” olarak nitelediği Sarraf’ın bugün federal mahkeme önünde tanıklık yapması beklendiğini belirten gazete, Sarraf’ın davada “yıldız tanık” olacağını vurguladıktan sonra, “Şimdi o, ABD ve Türk hükümetleri arasındaki ilişkileri daha da germesi beklenen bir davada başkalarına karşı tanıklık yapacak” diye yazıyor.

-NEW YORK TİMES:  DAVA, ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ DAHA DA GEREBİLİR-

Nerede tutulduğu bilinmeyen Rıza Sarraf’ın 26 Ekim’de suçluluğunu kabul ettiğine dikkat çeken New York Times Gazetesi ise Sarraf’ın savcılıkla işbirliği kararının “özellikle Türk hükümeti ve bankacılık çevrelerinde yolsuzluk kanıtlarını ortaya koyması durumunda ABD ve Türkiye arasındaki zaten gergin olan ilişkileri daha da gerebileceği” görüşünü dile getiriyor.

Sarraf davasının Ankara tarafından bir “komplo” olarak nitelendiğine de dikkat çekilen haberde, “Salı günü Türk otoriteleri, yine önlemler alıyordu bu defa New York’taki davaya yanıt olarak” dedikten sonra CHP eski milletvekili Aykan Erdemir hakkında çıkarılan tutuklama kararına işaret etti.

Gazete, Erdemir’in halen İran’a güçlü eleştiriler yönelten Washington merkezli Demokrasiler Savunma Vakfı’nda bir uzman olduğu, vakfın direktörü Mark Dubowitz’in ise davanın dünkü duruşmasında savcılık adına İran’a uygulanan yaptırımlar konusunda tanıklık yaptığını anlattı.

-LOS ANGELES TİMES: TÜRK HÜKÜMETİNİ ‘BULAŞTIRABİLİR’-

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, Rıza Sarraf’ın “bir milyar dolarlık ekonomik yaptırımlar davasında suçluluğunu kabul ettiğini” belirterek girdiği geniş haberinde, dünkü duruşmada olup bitenlerı aktardıktan sonra Sarraf’ın mahkeme önünde vereceği ifadeye Türk hükümetini “bulaştırabileceğini” öne sürüyor.

La Times, “Dava, başka meselelerin yanısıra ABD’nin İslam Devleti ile mücadele eden Kürt askerlerine verdiği desteğin gerginleştirdiği ABD-Türkiye ilişkisindeki gerilimi daha da artırıyor. Türk Hükümeti ise Kürt milislerini, ayrılıkçı bir terör grubuyla bağlantılı olarak görüyor” ifadelerini de kullanıyor.

-WALL STREET JOURNAL: SARRAF, ABD HÜKÜMETİNİN TANIĞI OLARAK DAVAYA YARDIM EDECEK-

ABD’nin borsa çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, haberine hukukçulara atfen “New York’ta yargılanmasının ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri gerginleştirdiği Türk altın tüccarı Rıza Sarraf suçluluğunu kabul etti ve ABD Hükümeti için işbirliğini yapan tanık olacak” diyerek giriyor.

Haberinde, “İşadamı suçluluğunu kabul etti ve Türk Cumhurbaşkanının eleştirdiği bir davada yardımcı olacak” diyen gazete, davada sanıkların İranlı şirketlere ABD’nin yaptırımlarını bypas etmeye yardımcı olmakla suçlandıklarını belirtiyor.

WSJ, Sarraf’ın tanık olacağının, “İranlı şirketlere, ABD’nin uyguladığı yaptırımları ihlali olarak yaşa dışı biçimde milyarlarca dolarlık işlemleri gerçekleştirmeye yardımcı olmak için Sarraf ve diğer yedi kişi ile bir komplo kurmakla suçlanan Türk bankacı Mehmet Hakan Atilla hakkındaki davada açılış konuşmaların yapılmasından önce” açıklandığına dikkat çekildi. 

-NBC: ALTIN TÜCCARI YILDIZ TANIK OLACAK-

NBC News ise Rıza Sarraf için “Bir Türk altın tüccarı suçluluğunu kabul etti ve ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları baypas etmeyi amaçladığı iddia edilen plan hakkındaki davada yıldız tanık olacak” diyerek girdiği haberinde, Sarraf’ın isminin, Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimine karışıp karışmadığını ortaya çıkarmakla görevli Özel Savcı Robert Mueller’in soruşturmasında geçtiğine dikkat çekiyor.

Ankara’nın ise davanın dürüşürülmesi için hem Obama hem de Trump Yönetimine “baskı” yaptığını öne sürüldüğü haberde, “Sarraf’ın savcılara ne gibi bir bilgi verdiği ve bunun ne kadarının Atilla davası sırasında ortaya çıkacağı belli değil” yorumu yapılıyor.

NBC News, dün başlayan esas davanın açılış oturumu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Doğan TV'de Tensikat Depremi

Ertuğrul Özkök'ten Olay Gönderme

CHP'den TRT'ye Karşı RTÜK Hamlesi
»   Kanal D Latin Amerika'da ortak arıyor!
»  Hükümet Medyası O Belgeleri Nasıl Gördü?
»  İsmail Küçükkaya'dan Kılıçdaroğlu'na...
»  ŞampiyonlarLigi maçları TRT'de olacak mı
»  Time dergisi 2.8 milyar dolara satıldı!
»  Hıdır Göktaş'tan Medya Eleştirisi
»  Yeni Şafak Hangi Ödülü Reddetti?
»  Kanal A Yeniden Yayında
»  AK Parti'de Rasim Ozan tartışması
»  Hande Fırat Kına Gecesi Yaptı
»  Özkök: Birand’a büyük kötülük yaptım
»  Mehmet Metiner'i Şaşırtan Poster
»  Şampiyonlar Ligi de Artık Bein Sports'ta
»  RTÜK'ten Beyaz TV'ye Rasim Ozan Cezası
»  Hıncal Uluç Haber Kanallarını Topa Tuttu
»  "Rasim Ozan'ı Defalarca Uyardım Ama..."
»  AKP'li Metiner'den 'Rasim Ozan Tepkisi
»  İsrail, Star Mubabirini Sınır Dışı Etti
»  FOX Ana Haber'de sürpriz ayrılık!
»  NTV Spor, Haber Merkezi Yolcusu
»  Nevşin Mengü'ye Bir Yeni Adres Daha
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.