Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4774
EURO
35,0075
IMKB
9,080
ALTIN
2.328,740
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'de Biden'i Zora Sokan İddia
ABD de Biden i Zora Sokan İddia
 
ABD'nin çok satan tabloid gazetelerinden New York Post, Kasım ayında yaklaşan seçimlerinin seyrini değiştirecek bir habere imza attı.
 
15.10.2020 - 10:56

Sözcü'de yer alan habere göre; Sağ tandanslı gazete, Demokrat aday Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın yönetim kurulunda olduğu Ukraynalı enerji firması Burisma'dan aylık 50.000 dolar maaş aldığını ve şirket hakkındaki soruşturmayı yürüten başsavcıyı kovmak için Ukrayna'ya baskı yaptığını iddia etti.

ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde taraflar bel altı vurmaya başladı… Sağ tandanslı bir yayın politikası izleyen ve Trump’ı destekleyen haberler yapan ABD’nin çok satan tabloid gazetelerinden New York Post, Demokratlar’ın adayı Joe Biden ile ilgili kapsamlı bir haber yayınladı.

Gazete, Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın 2015 yılında Ukraynalı bir enerji firması olan Burisma’da görev almaya başladığını iddia etti. Şirket ile oğul Biden arasındaki yazışmaları ortaya çıkaran New York Post, Hunter Biden’ın şirketin yönetim kurulunda yer aldığını ve aylık 50.000 dolar maaş aldığını ortaya çıkardı.

İlk kez ortaya çıkan yazışmalarda o dönemde Başkan Yardımcısı olarak görev alan Joe Biden’ın Ukrayna’daki soruşturmayı yürüten başsavcıyı kovmaları için Ukrayna’ya baskı yaptığı ortaya çıktı. Yazışmalarda Biden’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve dönemin Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’a, başsavcı Viktor Şokin’in görevden alınması için baskı yaptığı belirtildi.

Hunter Biden’a 2015 yılında gönderilen e-postada Burisma’nın yönetim kurulunda yer alan Vadym Pozharski’nin, Joe Biden’la tanışmaktan dolayı memnuniyeti görülüyor. E-posta’da, “Sevgili Hunter, beni DC’deki ortama tanıttığın ve babanla tanıştırdığın için teşekkür ederim, bu gerçekten bir keyif ve bir onurdu. Dün konuştuğumuz gibi bugün bir kahve içmek harika olurdu. Ne dersin? Ben havaalanına gitmeden önce senin ofisinin yakınında bir yere gelebilirim” diyor.


 
New York Post’un bu haberi ülke gündemine bomba gibi düşerken, daha önce eşine rastlanmamış bir gelişme yaşandı… ABD basını, sosyal medya devleri Facebook ve Twitter’ın New York Post’un bu haberini paylaşmaya kısıtlama getirdiğini yazdı.

Son dönemde sahte haberlerin yayılmasını önlemek için bazı önlemler alan ve yazılım geliştiren Facebook ve Twitter’ın bu haberleri de geri plana attığı ortaya çıktı.

 

New York Post, Trump’ın avukatı Rudy Giuliani ve Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon’dan aldığı bilgilerle bu haberi yayınladığı açıklanırken, Facebook’un bu haber ile ilgili doğruları inceleyen bir ekibin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sosyal medya araştırma şirketi CrowdTangle’ın verilerine göre bu haber 600.000’den fazla beğenildi, yorum yapıldı ve paylaşıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Xi'den Orduya Korkutan Talimat

Muhalefetten Lukaşenko'ya 13 Gün Süre

Kritik Gelişme, Aşı Testleri Durdu
»  Trump: Korkunç Çin Virüsünü Yendim!
»  "Trump Artık Bulaştırıcı Değil"
»  Ermenistan Ateşkes Dinlemedi
»  ABD'de Vaka Sayısında Patlama
»  Trump Canlı YayındaÖksürük Krizine Girdi
»  Kırgızistan'da Atambayev'e Yeni Gözaltı
»  Dağlık Karabağ'da Ateşkes Çabuk Bozuldu
»  Trump' Yine 'Hileli Bir Seçim' Dedi
»  Trump:Putin Biden'i Tercih Ediyor...
»  Dağlık Karabağ İçin Putin Devrede
»  Ermenistan Yine Gence'yi Vurdu
»  Beyaz Saray Corona'dan Kırılıyor
»  Kırgızistan Başbakan Boronov istifa etti
»  Kırgızistan'da Seçimler İptal Edildi
»  Kırgızistan'da Seçim Sonuçlarına İsyan
»  Beyaz Saray'da Yeni Covid-19 Vakası
»  ABD'de Son Anket: Biden Arayı Açtı
»  Ermenistan'dan Yeni Saldırı
»  Trump'tan Video Mesaj:Yakında Döneceğim
»  ABD'de F-35 Uçağı Düştü!
»  Macron'u Üzecek Güven Anketi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.