Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABD'den Flaş Suriye Kararı
ABD den Flaş Suriye Kararı
 
ABD, Suriye'nin kuzeyinden çekiliyor Suriye’nin kuzeydoğusunda görevli diplomatlar dahil olmak üzere tüm sivil ABD personeli, Erbil’e tahliye edildi.
 
30.11.2022 - 00:31

Suriye’nin kuzeydoğusunda görevli diplomatlar dahil olmak üzere tüm sivil ABD personeli, Erbil’e tahliye edildi. Tahliye haberlerini Washington merkezli haber sitesi Al-Monitor aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günkü Kabine Toplantısı sonrası Suriye'nin kuzyine kara harekatı ile ilgili şunları söylemişti:

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde verdiğimiz 7 şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin sınırlarını koruma altına alma kararımız yaşadığımız her hadise ile güçlenmektedir. Biz vatan topraklarının, ve insanlarımın güvenliğini korumak için kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. Türkiye maruz kaldığı sayısız haksızlığa ve ambargoya rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelmiştir. Bu hakikat, meşakkatli sürecin ardından da olsa müttefiklerimiz başta olmak üzere tüm kesimler tarafından kabul edilmektedir. Geldiğimiz yer itibariye bölgesel ve küresel ilişkilerimizi gözden geçirerek biz de kendimizi bu yeni duruma hazırlıyoruz.

Bu şekilde davranmamış olsaydık, terör örgütleriyle kurdukları bağlantıları... Bunu yapmadığımız gibi bölgesel ve insanı yaklaşım yüzünden ilişkimizi düşürdüğümüz ülkelerle selamı kesmedik. Türkiye'nin siyasi, ekonomik, askeri ve milyonlarca kardeşimizin güvenli, huzurlu müreffeh... Orada yaşayan kardeşlerimizin bundan sonra endişesi olmasın. Attığımız her adım, coğrafyamızın insani ve tarihine sahip çıkarak, hepimizin geleceği için inşa amacı taşımaktadır.

"HİÇ KİMSE TÜRKİYE'NİN ASKERİ HAREKATLARINDAN RAHATSIZ OLMASIN"

Biz hiçbir yere öldürmek, yıkmak için gitmedik, gitmeyiz. Biz yaşatmak, inşa etmek için varız. 85 milyon vatandaşımız, yakın coğrafyamızda yaşayan on milyonlarla kardeşimiz bu hakikatin şahididir. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Hiç kimse Türkiye'nin güvenlik ve huzur askeri harekatlarından rahatsız olmasın. Çünkü bu ülkenin tarihinde zulüm yoktur. Bu ülkenin tarihinde sadece adalet, merhamet, birlikte yaşama vardır. Karşımıza çıkartılan teröristlerin de üzerimize salanların topunu tek bir şehidimizin tırnağına devşirmeyiz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'ye yönelik olası kara harekâtına ilişkin açıklama yaparak, "Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kalın şunları söylemişti:

"Türkiye'ye yönelik tehditlere karşı Türkiye her zaman hazır ve nazırdır ve operasyonlar dönem dönem devam eder" diyen İbrahim Kalın, "Bundan sonra da bu tür tehditler söz konusu olduğunda bu operasyonların zamanı, zemini, mekanı şekli kapsamı Türkiye tarafından belirlenir ve kendi önceliklerimiz çerçevesinde hayata geçirilir.

Bunların bugün mü, yarın mı olacağını açıklamak gibi bir şeyimiz yok elbette Şunu bilmesi gerekir ki bütün teröristlerin diğer unsurların Türkiye bu tür tehdit algısını belli bir noktaya getirdikten sonra gereğini yapar.

Yarın, haftaya veya her an olabilir. Farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Bu operasyonlar her an yapılabilir. Bugüne kadar nasıl yapıldıysa bundan sonra da yapılmaya devam edecek.

Türkiye, 20 Kasım tarihinde Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekâtı başlatmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe Kilit Hava Harekâtı icra edilmiştir" denilmişti./medyatava



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İbrahim Kalın'dan Oprasyon Açıklaması:

Altılı Masaya Anayasa Resti

Bahçeli'den Altılı Masaya Jet Yanıt
»  Motorinde Bu Gece de İndirim Var!
»  Kaftancıoğlu İmamoğlu Gerilimi Sürüyor
»  Kılıçdaroğlu'ndan 'Kış Saati' Tepkisi
»  Bahçeli: Sabır ve Tahammülümüz Kalmadı
»  Kadroya Geçecek Sözleşmeliye Kötü Haber
»  EYT’liler Biraz Daha Bekleyecek
»  'Millet İttifak'ını Alkışlayacaksınız"
»  Olaylı İzmir Derbisinde Flaş Gelişme
»  Konut Kredilerinde Yeni Adım
»   İşte 6'lı Masanın Anayasa Değişikliği
»  "Akşener’den Habersiz Hareket Etmez"
»  6'lı Masanın Anayasa Taslağı Sızdı!
»  AK Parti'den Olaylı Derbi Açıklaması
»  Erdoğan: Siyasette Küslük Olmaz
»  Düzce'de 4.5 Şiddetinde Deprem
»  "Merak Etmeyin Enflasyon da İnecek"
»  MSB: 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
»  Kılıçdaroğlu: Bunun Adı Zulumdür
»  Vatan Partisi’nin Adayı Doğu Perinçek
»  Garo Paylan Geçmişte FP'ye Oy Vermiş
»  Pençe-Kilit Operasyonundan Acı Haber
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.