Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ACEMİ KASAPLAR YENİ KENDİNİ DOĞRADI!
ACEMİ KASAPLAR YENİ KENDİNİ DOĞRADI!
 
Yurt genelinde kurbanlarını kesmek isterken kendini yaralayan bin 217 kişi hastanelerin acil servislerinde yoğunluğa neden oldu.
 
15.10.2013 - 17:00

İzmir Kurban Hizmetleri Komisyonunun kent genelinde belirlediği 6 satış, 37 kesim ile 17 satış ve kesim yerinde bayram namazının ardından hareketlilik başladı.

Kurban kesim işleminin başlamasından kısa süre sonra İzmir'deki çeşitli hastanelerin acil servislerinde dikkatsizlik sonucu kendisini yaralayan "acemi kasaplar" yoğunluk oluşturmaya başladı. Kurbanlıklarını kesmeye çalışırken el, kol ve bacaklarında kesi oluşanlar ile büyükbaş hayvanları kontrol etmeye çalışırken yaralanan kişiler hastanelerin acil servislerine geldi.

Yaralıların çoğunun ayakta tedavi edildiği belirtildi.

İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey ve Güney Sekreterliklerince, bayram süresince özellikle ''acemi kasap''lar dolayısıyla acil servislerde yoğunluk yaşanması ihtimaline karşı, iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenleme yapıldığı da bildirildi.

Denizli Belediyesinin kent merkezinde belirlediği 27 kesim yeri bayram namazının ardından hareketlendi. Kurbanını buralarda kestirmek isteyenler kesim yerlerine koştu.

Kesimlerin başlamasıyla, hastanelerin acil servislerine ''acemi kasapların'' gelmesi bir oldu. El, kol ve bacaklarını yaralayanlar başta Denizli Devlet Hastanesi olmak üzere şehirdeki hastanelerin acil servisine yakınları tarafından getirildi.

Kent merkezindeki hastanelerin acil servislerinde, kesim yaparken kendini yaralayan 106 kişiye müdahale edildi.

Uşak'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde 22 kişi kurban kesimi sırasında kendisini yaralayarak hastanelere başvurdu.

Yaralanmaların genellikle bıçakla meydana geldiğini belirten sağlık çalışanları iki kişinin kurbanlık hayvanlardan aldığı darbe sonucu sağlık kuruluşuna müracaat ettiğini bildirdi.

Kayseri, Yozgat, Kırıkkale

Kayseri il genelinde kurbanlarını kesmek isteyen veya kasaplara yardım etmeye çalışan bazı vatandaşlar, acemiliklerinin kurbanı oldu.

Kentte kurban kesiminin başlamasının ardından çeşitli yerlerinden yaralanan 63 kişi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve ilçe hastanelerinde tedavi altına alındı.

Yozgat'ta ise merkez ve köylerinde bayram dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Kentte bayramın ilk günü kurban keserken yaralanan 33 kişi, Yozgat Devlet Hastanesinin acil servislerine başvurdu.

Kırıkkale'de de kurban keserken yaralanan 51 kişi Yüksek İhtisas ve Kırıkkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve özel hastanelere geldi.

Sakarya

Sakarya'da 2 saat içinde 91 kişi, kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere başvurdu.

Şehrin çeşitli ilçelerinde bayram dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Özel araçları ve ambulanslarla hastanelere giden acemi kasaplar, yoğunluğa neden olurken, yaralıların çoğu, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Kent genelinde kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşların, sağlık durumunun iyi olduğu ve ciddi bir yaralanmanın meydana gelmediği belirtildi.

Düzce, Bolu

Düzce'de bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalıştığı sırada darbe alan 60 kişi, kentteki çeşitli hastanelere başvurdu.

Yaralanan vatandaşlardan çoğunun yapılan ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Bolu'da da kurban kesimi sırasında yaralanan yaklaşık 20 kişi hastanelere başvurdu. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kurban kesimi sırasında yaralanan Trabzon'da 47, Rize'de ise 63 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Van, Erzurum

Van'da kent merkezinde bayram dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışırken bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalıştığı sırada darbe alan 20 kişi kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.

Özel araçları ve ambulanslarla hastanelere giden yaralılar, yoğunluğa neden oldu.

Yaralıların çoğu, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Erzurum'da bayram namazının ardından kurbanlık keserken kendini yaralayan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerine geldi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde 7, Palandöken Devlet Hastanesinde ise 26 kişi, bıçak kesisi ya da kurbanlığı devirmeye çalıştığı sırada darbe alması sonucu yaralandıkları için tedavi edildi.

Elinden yaralanan Turgay Erdem, AA muhabirine, kasabın yanlış müdahalesi sonucu elinin kesildiğini belirtti. Erdem, "Kurbanı yere yatırdıktan sonra hayvan hareket etmeye başladı. Kasapta o esnada kurbanı kesmek yerine benim elimi arada kesti. Elim ve bileğim kesildiği için 20 dikiş attılar. Kasabın kurbanı oldum" dedi.

Adıyaman

Adıyaman'da kurban keserken yaralanan vatandaşlar, hastanelerde yoğunluğa neden oldu.

Bayram namazının ardından kurban kesmeye başlayan bazı vatandaşlar, kurban kesimi sırasında yanlışlıkla kendilerini de yaraladı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere şehirdeki diğer hastanelere koşan "acemi kasaplar", acil servislerde tedavi edildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde görevli doktor Mehmet Mustafa Özaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 saatte 40 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını ve bu hastalara acil serviste müdahale ettiklerini söyledi.

Gaziantep

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kesime hazırlanan kurbanlığın tekme darbesiyle bir kişinin ayağı kırıldı

Kurbanlık olarak aldığı ineği evinin bahçesinde kesmeye hazırlanan Nihat Yılmaz, ineğin tekmesine maruz kaldı.

Ayağına aldığı darbeyle yaralanan Yılmaz, ambulansla İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol ayağında kırık tespit edilen Yılmaz, tedavi altına alındı.

İlçede, kurban keserken kendilerini yaralayan 15 kişi de İslahiye Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kocaeli

Kocaeli'de kurbanlıklarını kesmeye çalışırken el, kol ve bacaklarından yaralanan 95 kişi Darıca Farabi Devlet Hastanesine, 30 kişi Gölcük Devlet Hastanesi'ne, 30 kişi de Gebze Fatih Devlet Hastanesine başvurdu. Yaklaşık 40 kişi ise diğer hastanelerde tedavi gördü.

Hastanelerin acil servislerine başvuran acemi kasaplar, yapılan ilk müdahaleden sonra taburcu edilirken, bazı hastaların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Kurban kesimi sırada elini kesen Mehmet Tekyıldız da Kocaeli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, parmağına acil servis biriminde dikiş atıldığını anlatarak, "Hayvanı yatırdık, ben hayvanın baş tarafını tutuyordum, hayvan ters dönünce yuların arasında parmağım sıkıştı, baş parmağım da bu sırada kesildi" diye konuştu.

Konya, Aksaray, Karaman

Kurban Bayramının ilk gününde kurban kesmeye veya kesen kasaplara yardım etmeye çalışan çok sayıda kişi, acemice davranınca yaralandı.

El, kol, ayak ve bacaklarından yaralananlar, hastanelerin acil servislerine başvurdu. Kendilerini yanlışlıkla yaralayarak hastaneye gelen kişilerin çoğu ayakta tedavi edildi.

Genellikle özel araçlarla hastanelere götürülen ''acemi kasaplar'' yoğunluğa neden oldu. AA muhabirinin ulaştığı bilgilere göre, Konya'da 180, Aksaray'da 80, Karaman'da ise 40 kişi olmak üzere toplam 300 kişi çeşitli hastanelere başvurdu.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da kurban keserken veya parçalarken yaralanan 25 kişi, hastanelerde tedavilerini yaptırdı

Kurbanlarını kesmek isteyen ve et parçalama işleriyle uğraşan bazı vatandaşlar, kendilerini yaraladı.

Hastaneye gelenler arasında, kurbanlık hayvanların darbeleriyle başları ve bacaklarından yaralanan kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Kütahya'da kurban kesme ve parçalama işlemlerini yaparken kendisini yaralayan 21 kişi hastanelerde tedavi edildi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOĞAZ YİNE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ!

SEZARYANE ÖZEL TAKİP!

EVDE HUZUR BOZANA HAPİS!
»  EVLERE POS CİHAZI!
»  DİL ÖĞRENMEDE KRİTİK YAŞ!
»  ANKARA'DA KURBAN PAZARINA KURT GİRDİ!
»  BAYRAM NAMAZ SAATLERİ!
»  DİVAN OTELE GEZİ ÖDÜLÜ
»  'ERKEKLER, KADINLARA KUR'AN ÖĞRETMESİN'
»  'ERKEKLER, KADINLARA KUR'AN ÖĞRETMESİN'
»  KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA TACİZ İSYANI!
»  MECLİS'TEN SİGARA BIRAKTIRMA EĞİTİMİ
»  TÜRKİYE'DE 50 BİN ÇOCUK SEKS KÖLESİ VAR!
»  CEZAEVİ'NDE ŞOK ANKET!
»  DİKKAT KAR GELİYOR!
»  ERKEK MEMURLARA SAÇ VE BIYIK SERBESTLİĞİ
»  SÜNNET'E YASAK GELİYOR!
»  HASTANELERDE ŞOKE EDEN ÜCRET!
»  DİKKAT, SOĞUKLAR KAPIDA!
»  ÜNLÜ KADINLARIN YENİ ZAYIFLAMA SIRRI!
»  BÖYLE TEBLİGAT GÖRÜLMEDİ!
»  İPHONE 5 S'İN TÜRKİYE FİYATI ŞOK ETTİ!
»  TSK'DA FACEBOOK CEZASI
»  EMEKLİLİK ŞARTLARI DEĞİŞTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.