Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ADAYLARA BAĞIŞ İÇİN PAMUK ELLER CEBE!
ADAYLARA BAĞIŞ İÇİN PAMUK ELLER CEBE!
 
TÜRKİYE’de ilk kez halkın seçeceği ve ilklerin yaşanacağı ABD modeli kampanya yürütülecek cumhurbaşkanlığı seçiminde bugün bağışlar bağlıyor.
 
11.7.2014 - 15:12

 Köşk adaylığına itirazların reddedilerek, kesinleştiği 11 Temmuz yani bugünden itibaren üç adayın açtırdıkları seçim hesapları üzerinden bağış toplayabilecekler.Adaylardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun önceki gün hesap açtırdığı belirlendi. “Seçim hesapları” bugünden itibaren aktif olarak kullanılabilecek. Türkiye cumhuriyeti vatandaşları destekledikleri adayların hesaplarına 9 bin 82 lira bağışta bulunabilecekler.

MAKBUZ KESİLECEK  
Bin liranın altında makbuz kesilerek alınanlar dahil tüm bağışlar adayların açtırdığı hesaplara yatırılacak. Nakdi bağışta bulunanlara YSK’dan tasdikli iki nüshalı ve sıralı makbuz kesilecek. Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarından nakdi yardım ve bağış kabul edebilecek olan adaylar, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve TC uyrukluğunda olmayanlardan bağış ve yardım kabul edemeyecekler.

Takvimde geçici adaylığın ilan edildiği 5 Temmuz ve kesinleştiği 11 Temmuz tarihine kadar yapılan harcamaları ve Köşk adayı Tayyip Erdoğan’ın devlet olanaklarını kullandığı iddialarını YSK’nın nasıl denetleyeceği ise tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’na göre, tüm hesapları denetlemekle YSK yetkili. CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakuoğlu 11 Temmuz’dan itibaren seçim hesapları üzerinden YSK’nın denetim yapacağını, daha önceki hesapları ve devlet imkanlarını kullanma konusunda hiçbir hukuki denetim mekanizması olmadığını savundu. Başbakan’ın tüm devlet imkanlarını kullanabileceği “vicdanı” dışında denetleyecek mekanizma olmadığını öne süren Yakupoğlu Hürriyet Dünyası’na şu değerlendirmeleri yaptı:

BAŞBAKAN KAMU GÖREVLİSİ SAYILMAYACAK
“Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimi öncesinde;  Belediye başkanlığına aday olan Bakanların istifa edip etmemelerini görüşmüş ve  kararında, Bakanları ‘kamu görevlisi’ olarak  kabul etmemiştir. Öte yandan YSK, bir Bakanlıktaki şoförden müsteşara kadar işçi statüsünde olmayan tüm memurları kamu görevlisi olarak kabul etmiştir. Bu yorumun doğal sonucu olarak Bakanlar Kurulu’nun Başkanı olan Başbakan’da kamu görevlisi sayılmayacaktır.

Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda ise mevcut Yasa ve YSK kararı uyarınca milletin yanında olduğunu belirtse de arkasına aldığı devletin tüm desteğini ve imkanlarını kullanabilecektir. Başbakan’ın  katılacağı tüm resmi törenler AKP’li belediyelerin düzenleyeceği açılış ve temel atma törenleri ve resmi organizasyonların tamamı “Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan’ın” açık ve kapalı yer propaganda toplantıları olacaktır. Bunun için insanların ve Başbakan’ın vicdanı dışında engelleyecek hiçbir mekanizma hukuk sistemimizde maalesef yoktur. Bundan rahatsız olacak kişilerin yapabilecekleri tek eylem ise 10 Ağustos 2014 tarihinde oy vermek olacaktır.

Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ise T.C. Ziraat Bankası Mithatpaşa Şubesi nezninde açtırdığı banka hesabına yatırılacak bağış ve yardımlar ile hiçbir devlet imkanı ve medya desteği olmadan bir ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 55 milyon seçmene kendisini anlatmaya çalışacaktır. Bu süre içerisinde yapacağı her propaganda çalışmasının dağıtacağı her bayrağın, her broşürün parasını kendisi ödeyecektir. Cumhurbaşkanı adayı Başbakan’ın ise açık veya kapalı yer toplantısı düzenlemek, ulaşım, uçak, helikopter kullanmak, değişik törenlere katılmak, medya organlarında yer almak için bir lira dahi harcamasına gerek yoktur. Çünkü bu yasal düzenlemelerin tamamı sayın Başbakan’ın Cumhurbaşkanı adaylığını açıklamadan önce AKP tarafından hazırlanıp  Meclis’ten çıkartılan 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’na büyük bir özenle yerleştirilmiştir. Bu sebeple şikayet edilecek yer ne YSK ne AYM ne de başka bir mahkemedir. Tek şikayet mercii 10 Ağustosta kurulacak olan sandıklardır



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL'DEN İSRAİL'E KARA HAREKATI UYARISI!

ÖCALAN'DAN BDP KONGRESİNE MESAJ!

MECLİS'TE PANİK: BİNAYI BOŞALTIN!
»  TORBA'DAN PIRLANTA DA NASİBİNİ ALDI!
»  SOSYAL MEDYADA EN POPULER ADAY
»  EKMEK İÇİN EKMELEDDİN,ABD'Lİ MEDYA'DA
»  DENİZLİ'DE PATLAMA,1 ÖLÜ 20 YARALI
»  YSK İTİRAZLARI DİKKATE ALMADI
»  ÇÖZÜM PAKETİ MECLİS'TEN GEÇTİ!
»  ''SON ZAMANLARDA TUHAF ŞEYLER OLUYOR''
»  ÖCALAN'DAN ÇÖZÜM PAKETİNE TEŞEKKÜR!
»  MECLİS'İN AKILLI BİNASINI YİNE B.K BASTI
»  MELİH GÖKÇEK GERİ ADIM ATTI!
»  MECLİS'TE YUMRUKLAR KONUŞTU!
»  PALALI SALDIRGANIN CEZASI BELLİ OLDU
»  CHP LİDERİNİN GÖREV VERMEDİĞİ 2 İSİM!
»  ''SİLAH BIRAKMAMIZ BİR HAYAL''
»  İŞTE İHSANOĞLU'NUN SEÇİM BİLDİRGESİ!
»   ''EKMEK İÇİN EKMELEDDİN''
»  ''NURLAR İÇİNDE YAT GÜZEL EVLADIM''
»  DEVLETİN ZİRVESİNDE CİNAYET TAPELERİ!
»  SOMA İŞÇİLERİNE BİR DARBE DAHA!
»  -BATSIN SİZİN ŞU KONJONKTÜRÜNÜZ”
»  YARGITAY'DA SEÇİM KRİZİ SÜRÜYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.