|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,8012 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,1590 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.342,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.972,230 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| AKDAĞ, DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NE TAVUK YEDİRDİ
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Türkiye'deki kuş gribi vakasını izlemeye gelen Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Jong Wook Lee ile çeşitli uluslararası kuruluşlarının katıldığı yemeğin menüsünde tavuk eti vardı. |
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Jong-Wook Lee, Türkiye'de 13 Ocak'tan bu yana kuş gribi konusunda doğrulanmış bir insan vakasının görülmediğini belirterek, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Jong Wook Lee ile çeşitli uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katıldığı bir yemek verdi.
Hilton Otel'de, mönüde tavuk, salata ve mezenin yer aldığı yemek sonrası açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Lee, kuş gribi konusunda başından itibaren Sağlık Bakanlığı'yla çok yakın bir işbirliğiyle çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Lee, iki taraf adına da bilgi ve deneyim paylaşımının çok yoğun bir biçimde yaşandığını belirterek, şunları kaydetti: ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizimle, ellerindeki tüm bilgileri ve haberleri paylaşmışlardır. Bunu, sadece bizimle değil, tüm dünyayla paylaşmışlardır. Bu edinilmiş olan bilgiler, sadece ülke yada bölge adına değil, tüm dünya toplumu adına önem arz etmektedir. Bu hastalık, çok yeni bir hastalık olduğu için, dünya olarak, elimizde varolan bütün bilgileri paylaşmaya devam etmemiz, olmazsa olmazdır. Bazı ülkeler, bu tür durumlarda, bilgi paylaşımına gitmek yerine, bazı gerçekleri saklama yoluna gidebiliyorlar. Oysa Türkiye, gayet şeffaf bir tutum içerisinde ortaya çıkarak, tüm bilgileri zamanında paylaştı.
Bu da hükümete duyulan güveni artırdı. '' Lee, 13 Ocak tarihinden bu yana kuş gribi konusunda doğrulanmış yeni insan vakasının görülmediğini ifade ederek, bunun, halk ve hükümet tarafından ortaya konmuş özverili çalışmanın sonucunda elde edilmiş büyük bir başarı olduğunu söyledi. Kuşlar bu enfeksiyona yakalanmaya devam ettikçe ileride insanlarda da bu hastalığın görülmesinin söz konusu olabileceğini belirten Lee, izleme çalışmalarının aynı titizlikle devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi. Lee, Dünya Sağlık Örgütü olarak bu konuda güçlü desteğe devam edeceklerini kaydetti.
-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'IN KONUŞMASI- Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kuş gribi konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün büyük desteğini gördüklerini belirterek, örgütün tecrübesinden ülke olarak fazlasıyla yararlanıldığını söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın da başarılı bir çalışma yaptığını kaydeden Akdağ, ''Eğer 13 Ocak'tan bu yana insan vakalarını görmüyorsak, bu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın sahada yaptığı çalışmalarla ve yaptığımız bilgilendirme çalışmalarıyla yakından alakalıdır'' dedi.
Akdağ, şunları kaydetti: ''Geriye dönüp bakınca şunu görüyorum; İki yıl önce Dünya Sağlık Örgütü'yle birlikte grip çalışmalarına başlamamış olsaydık, Dünya Sağlık Örgütü'nün konuya verdiği önemle oluşturduğu dokümanlar çerçevesinde grip planımız hazır olmasaydı, yine laboratuvarlarımızı kuş gribini tanıyacak yüksek standarda ulaştırmamış olsaydık, vakaları ilk gören ve kuşkulanan arkadaşlarımız Dünya Sağlık Örgütü'nün bu hususta ortaya koyduğu prensipler çerçevesinde davranmamış olsalardı ve vakalarımız için Dünya Sağlık Örgütü'nün tedavi protokolü olmasaydı, bu noktaya gelemezdik''
Bilgilendirme ve takiple ilgili çalışmaların büyük bir ciddiyetle devam edeceğini belirten Akdağ, hükümetin bütün ilgililerle koordinasyon halinde çalışmaları yürüteceğini ifade etti. Daha sonra, Bakan Akdağ ve Eker yemeği izleyen gazetecilere ''tavuk'' ikram etti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Şamil Tayyar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Mehmet Akif Ersoy merkezli yürütülen ... |
 |
|
 |
 |
|
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği 'Miss Turkey'de kraliçe ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı |
 |
|
 |
 |
|
Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek olan genç kızların belirlendiği 'Miss Turkey'de kraliçe ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Şamil Tayyar ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Mehmet Akif Ersoy merkezli yürütülen ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı |
 |
|
 |
 |
|
Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|