Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DE TEŞVİK KAVGASI!!
AKP DE TEŞVİK KAVGASI!!
 
TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek olan ve teşvik uygulanacak illerin kapsamını genişleten yasa tasarısı, AK Parti'de krize yol açtı.
 
27.4.2005 - 16:11

 Teşvik uygulanacak il sayısını 49'a çıkaran tasarı nedeniyle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a sert eleştiriler yönelten milletvekilleri, "Seçmen bizden hesap soruyor, buyurun siz hesap verin" çağrısını yaptı. AK Partili milletvekilleri, teşvikin kademeli olarak ve sektörel bazda uygulanması konusunda hükümete baskı yaparken, Unakıtan bu yönde bir değişikliğin şu an için gündemlerinde olmadığının sinyalini vererek, "Teşvik ile birlikte 650 bin kişiyi istihdam ettiğimiz gözden kaçmasın" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek olan ve teşvik kapsamını genişleten yasa tasarısı, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde tartışmalara yol açtı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın tasarıyla ilgili genel bilgi vermesinin ardından milletvekilleri söz alarak, tasarıyı eleştirdi. Unakıtan'a yönelik en sert konuşmayı Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş yaptı. Aktaş, tasarının milletvekilleriyle seçmeninin arasına girdiğini belirterek, "Ben kendi seçmenime nasıl hesap vereyim? Yakınımızdaki bütün iller teşvik kapsamında, bir tek bizim ilimiz kapsam dışında. Sanayicimiz çevremizdeki bu illerle nasıl rekabet edeceğini soruyor. Lütfen buna bir cevap verin. Ben bir cevap veremiyorum, buyurun siz hesap verin" tepkisini gösterdi. Siirt Milletvekili Öner Ergenç de, yasa tasarısının iller bazında uygulanmasının yanlışlığını işaret ederek, bir an önce yöntemin değiştirilmesini istedi. Ergenç, teşvikin kademeli ve sektörel bazda uygulanması halinde istenilen sonucun alınabileceğini bildirdi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik farklı bir teşvik sisteminin uygulanması gerektiğini ifade eden Ergenç, "Bu bölgedeki insanların kendi yerlerinde kalmasını sağlayıcı tedbirler almalıyız. Yatırımları bu bölgeye teşvik etmek için uygulanan bu sistem yeterli değil. Doğu'dan göç eden ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları sokağa düşüyor. Sokak çocukları ile ilgili problemlerin temelinde de bu dengesizlik yatıyor. Bunun için bir an önce bu bölgeye yönelik farklı bir teşvik sistemi uygulanmalı" diye konuştu.

Milletvekillerinin eleştirilerini cevaplayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, illere teşvik uygulamasından geri adım atılmayacağının mesajını verdi. Şu anda sektörel bazda teşvik uygulamasına geçilemeyeceğini belirten Unakıtan, "Bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz. Teşvik uygulamasıyla birlikte 650 bin kişiyi istihdam ettik. Bu da bir başarıdır. Lütfen bunu da görmezlikten gelmeyin" açıklamasında bulundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EKRBAKAN'IN MAHKUMİYET HÜKMÜ ORTADAN KALKTI!

CEMAL KAYA'NIN İSTİFA ETTİRİLMESİNİN NEDENİ 'DOKUNULMAZLIK'LARIN KALDIRILMASINDAN KORKMAK!

"AKP, BENZİN ZAMMI ŞAMPİYONU"...
»  "BİZİ MÜSTAKBEL ÜYE OLARAK GÖRMELERİ GEREKİR"
»  VEKİL, MECLİS YERİNE VAKIFBANK SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ AÇTI!
»  BAYKAL:''HÜKÜMET TÜRBAN KONUSUNDA GERGİNLİK YARATMAMALI''
»  CHP ADANA İL TEŞKİLATI'NDA YENİ YÖNETİM
»  CHP'DE 'ERDEMİR' KAVGASI!
»  AKSU'DAN GÖKÇEK'E 'RET' YANITI...
»  ÇELİK:''BU KONUŞMA SAYIN BUMİN'E YAKIŞMAMIŞTIR''
»  CEMAL KAYA İÇİN KARAR GÜNÜ...
»  AKP'LİLER HANGİ KAFELERE TAKILIYOR?
»  CHP'Lİ VEKİLE FEZLEKE ŞOKU
»  ERDOĞAN: TÜRKİYE DÜNYAYA OLUMSUZ FOTOĞRAFLAR VERMEMELİDİR"
»  TOPUZ: "BUMİN GEREKEN CEVABI VERDİ"...
»  ERDOĞAN'DAN BUMİN'E RESEPSİYON TEPKİSİ..
»  "ÜLKELERE HAS ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞI OLMAZ"!
»  AĞAR'IN MERSİN MİTİNGİ ÖNCESİ OLAY
»  "KONUŞMA METNİ ÖNÜNE Mİ KONULDU?"
»  ERKAN MUMCU, MECLİS'TE 1 AYDIR ODA BEKLİYOR!
»  AKP'Lİ VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ!
»  SEZER VETO ETTİ, ERDOĞAN MÜŞAVİR YAPTI!
»  "AKP'Lİ VEKİLLER O KOLTUĞU ÖZLEYECEK"!
»  "SEÇİM BARAJI YÜZDE 7 OLMALI"!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.