AKP Konya milletvekili Hüsnü Tuna, bugün bazı medya kuruluşlarında başörtüsü konusundaki düşüncelerini içeren haberler ile ilgili bir açıklama yaptı. Hüsnü Tuna, aslında turnusol kağıdı görevini yaptı ve kamu oyunun konuyla ilgili tepkilerini ölçmeye çalıştı. Gelen tepkiler üzerine söz konusu görüşlerin partisiyle ilgili olmadığını kendi görüşleri olduğunu ifade etti.
Üstelik söylediği sözlerin arkasında da durmadı ve sözlerinin meksat dışı olarak kullanıldığını ifade etmek zorunda kaldı. Söylediği sözlerin neresi maksat dışıydı. milletin gözünün içine baka baka kamudakilerinde başının örtüleceğini ve bunun zamanının beklendiğini söylemişti. Parti içinde bu yönde bir görüş olmasa ve konuşulmasa kendiside bunları söylemeye cesaret edemezdi.
Hüsnü Tuna vaziyeti kurtarmak için yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretim esnasında AKP - MHP yöneticilerinin görüştüğü eğitim hakkı ile ilgili konuda şahsi görüşümün sorulması üzerine verdiğim cevap maksat dışı kullanılmıştır. Söz konusu açıklama şahsi görüşlerimdir. Çünkü partiyi temsil etme görevim olmadığı gibi, parti adına açıklama yapma yetkim de yoktur. 42. maddede yapılacak olan değişikliğe kamu hizmetlerinin dâhil edilip edilmeyeceği şeklindeki soruya ben, değişikliğin kamu hizmetleriyle ilgili olmadığını, eğitim hakkı ile ilgili olduğunu söyledim. Ancak şahıs olarak yasaksız bir Türkiye'den yana olduğumu, bunun da kendi düşüncelerim olduğunu ifade ettim. Yapılacak olan haberlerin de bu yönlü ele alınması gerekiyordu. Kamuoyuna saygı ile arz ederim."