|
 |
 |
|
DOLAR |
40,7521 |
 |
|
 |
EURO |
47,7867 |
 |
|
 |
IMKB |
10.950,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.398,690 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
AKP'Lİ VEKİLLERE SIKI TAKİP
|
 |
 |
 |
|
|
AKP Grup Başkanvekilleri, son gelişmeler ve özellikle kapatma davasına karşı parti içinde olası görüş ayrılığını kontrol altına almak ve milletvekillerinin bu konudaki görüşlerini öğrenmek için yaklaşık 50 milletvekiliyle yemekte bir araya geldi. Toplantıların gruplar halinde devam edeceği bildirildi. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Partinin kapatılma davasına karşı uzun bir süredir formül arayan ve bu yönde geniş bir çalışma başlatan AKP’li kurmaylar, bir taraftan da partiyi kontrol altında tutmaya çalışıyor. Kapatılma davasının ardından parti grubunda başlatılan anayasa değişikliği çalışmasına karşı çıkan AKP’li milletvekili sayısının az olmadığı öne sürülüyor. Edinilen bilgilere göre, AKP yönetimi, parti içinde anayasa değişikliğine karşı çıkan milletvekillerinin nabızlarını tutmak amacıyla bugün Meclis dışında yaklaşık 50 milletvekiliyle yemek yedi. Yemekli toplantıya AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Nurettin Canikli ile yaklaşık 50 milletvekili katıldı. Edinilen bilgilere göre, milletvekilleri ile kapatma davasına karşı anayasal değişikliği hakkında görüş alışverişi yapıldı, milletvekillerinin nabızları tutuldu. Milletvekillerine anayasa çalışmaları hakkında bilgi verildi, görüşleri alındı.
-YENİ FORMÜL- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı kapatma davasının ardından, siyasi partilerin kapatılması konusunda dünya örneklerini inceleyen ve çeşitli formüller üzerinde duran AKP, anayasa değişikliği çalışmalarını tamamlamalarına rağmen bu konuda henüz bir adım atamadı. Kapatma davasının açıldığı 14 Mart’tan bu yana partinin hukukçu kurmayları tarafından üzerinde çalışılan formüller için hafta başından bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı bekleniyor.
Bu arada, AKP’nin üzerinde durduğu bir diğer formül ise anayasa değişikliği teklifini, Meclis gündemine hiç getirmemek. Böylece davayı düşürmeye ilişkin anayasa değişikliği olmadan kapatmaya karşı direk savunmayla cevap vermek. AKP, bu formül üzerinde de duruyor. Başbakan Erdoğan’ın da onay vermesi halinde anayasa değişikliğinden vazgeçileceği de ifade ediliyor.
Kapatılma riskine karşı Anayasa’nın 69. maddesinde düzenlemeye giden AKP’liler, MHP’nin ve kamuoyundan gelen eleştirileri de inceliyor.
Edinilen bilgilere göre, her ihtimali değerlendiren AKP kurmayları kapatılma davasına karşı hazırlanan anayasa değişikliğini şimdilik bekletme kararı aldı. (ANKA)
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte ... |
 |
|
 |
 |
|
Bireysel kredi kartı faizleri limitlerine göre farklılık gösterse de aylık büyüme sınırı uygulanan ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan “Yaşam Memnuniyeti Araştırması”nın sonuçları açıklandı. |
 |
|
 |
 |
|
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turunda Feyenoord’u eleyerek Play-Off turuna yükselen Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu.
|
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte ... |
 |
|
 |
 |
|
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turunda Feyenoord’u eleyerek Play-Off turuna yükselen Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu.
|
 |
|
 |
 |
|
Bireysel kredi kartı faizleri limitlerine göre farklılık gösterse de aylık büyüme sınırı uygulanan ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan “Yaşam Memnuniyeti Araştırması”nın sonuçları açıklandı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|