Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6480
EURO
43,8614
IMKB
9.075,000
ALTIN
4.182,540
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'Lİ KUZU:"ERBAKAN'IN MAL VARLIĞINA EL KONSUN"
AKP Lİ KUZU: ERBAKAN IN MAL VARLIĞINA EL KONSUN
 
Kapatılan RP’nin lideri Necmettin Erbakan’ı kurtarma formülleri tartışılırken, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, yeni bir öneride bulundu. Kuzu, "Hapis cezasını evinde çeksin, para kısmını alacak tahsili gibi yapalım. Malına el koyma gibi yapalım. Evi, tarlası satılarak para tahsil edilebilir" dedi
 
25.1.2006 - 12:20

Kapatılan RP’nin lideri Necmettin Erbakan’ı kurtarma formülleri tartışılırken, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yeni bir öneride bulundu. Kuzu, "Hapis cezasını evinde çeksin, para kısmını alacak tahsili gibi yapalım. Malına el koyma gibi yapalım. Evi, tarlası satılarak para tahsil edilebilir" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın gündeme getirdiği Necmettin Erbakan’ı kurtarma girişimlerini değerlendirirken, "Bu işe ’eski Başbakan’ diye başlanırsa ben bu işte yokum. Suçuna ve yaşına bakacaksın. Bakıma muhtaç bir kişiyi de hapse atmak doğru değil" dedi.

Kuzu, Erbakan hakkında 2,5 yıla yakın hapis cezası ile 11 trilyon lira devlet alacağı olduğunu belirterek, "Şimdiki yasada parayı ödemesi kaydıyla hapis cezasını evde çekmesi düzenleniyor. Bu ’kaydıyla’ hükmü kaldırılıp, hapis cezasını evde çeksin, kalan para kısmını alacak tahsili gibi yapalım. İcra yoluna gidilerek, malına el konulsun" dedi.
Kuzu, uluslararası sözleşmelere dayanarak Anayasa’da yapılan değişikliğe göre, ekonomik bir borç nedeniyle kişinin özgürlüğünün zaten engellenemeyeceğini belirterek, "Para borcunu ödemezse tazminat hukuku gündeme gelir. İcra yoluyla, evi satılır, arsası satılır bu borç tahsil edilebilir. Bu 11 trilyon devlet alacağıdır. Erbakan ödemezse, daha sonra mirasçılarından alınır. Devletin alacağı önceliklidir" şeklinde konuştu.

CHP’Lİ KART: HAZİNE ZARARI MUTLAKA ÖDENMELİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise 80 yaşındaki bir insanın, eski bir Başbakanın hapse girme durumundan üzüntü duyduklarını ancak yapılmak istenen değişikliğinde daha çok kişiyi hedef alan bir değişiklik olduğunu söyledi.

Kart, Erbakan ile ilgili olarak yeni ceza yasasındaki sistematiği de bozacak bir değişiklik yapılmak istendiğini belirterek, "Bunun doğru olmadığı düşüncesindeyim. Yine bunun yanında oradaki doğmuş olan 11 trilyon civarındaki Hazine zararının mutlaka ödenmesi gerekir. Ödemesinin geciktirilmesi veya 65-66 kişiye bölünmesi gibi öneriler ve getirilmek istenen seçenekler hukuka son derece aykırı bir içeriklidir. Bu yönüyle de olaya sıcak bakmıyoruz.

Tartışmasız olan husus hemen tazminatın ödenmesidir Cezanın konutta infaz edilmesi noktasında rapor veya benzeri düzenlemede ısrar edilmesi gerekmeyebilir" dedi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YAŞAR OKUYAN DA MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

AĞAR VE MUMCU, MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

TARTIŞMALI BAKANLAR DEĞİŞECEK
»  CEM UZAN, 5 ŞUBAT'TA SEÇİM STARTINI VERİYOR
»  ANAVATAN'DAN SONRA AKP'DE ERBAKAN İÇİN TEKLİF VERDİ
»  "BIRAK TOPUBAŞKALARINA ATMAYI DA BU İŞİ HALLET"
»  ANAVATAN, ERBAKAN İÇİN AKP'DEN ÖNCE DAVRANDI
»  AKP GRUBUNDA UNAKITAN'A ECZANE ALACAKLARI FIRÇASI
»  AĞAR'IN RAYTİNGİ ARTTI
»  KUTAN:"ARTIK SP GENEL BAŞKANI OLMAM"
»  CHP'Lİ KOMİSYON ÜYESİNE, 'YERİNE OTUR' TEHDİDİ
»  BAYKAL SERT TEPKİ VERİNCE UNAKITAN ÇARK ETTİ,
»  ERDOĞAN, "ERBAKAN'I KURTARACAĞIZ" DEDİ
»  YANMAK İSTEMEYEN 'AKP' LİLER 'SP' YE GEÇİYOR!!!
»  AKP: ERBAKAN'LA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ YOK
»  BAYKAL'DAN UNAKITAN'A 'HODRİ MEYDAN'
»  UNAKATIN'IN KASTETTİĞİ LİDER KİM
»  ERBAKAN, SEZER'İN AFFINI İSTEMİYOR
»  MUMCU: "TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ PROBLEMİ ÖZGÜRLÜK"
»  "DOKUNULMAZLIK KALKARSA HAPİS GELİR"!
»  "SEÇİM, MEÇİM YOK, BOŞUNA YORULMASINLAR"
»  "HÜKÜMET, YENİ ARKA BAHÇCE OLUŞTURMA ÇABASINDA"
»  ERDOĞAN: "YOLSUZLUK YAPAN GİDER"
»  SP, ERBAKAN'I KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.