Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6330
EURO
43,9830
IMKB
9.135,000
ALTIN
4.266,400
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANAYASA ÇALIŞMALARINA DEVAM KARARI!
ANAYASA ÇALIŞMALARINA DEVAM KARARI!
 
Yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Uzlaşma Komisyonu süre kısıtlaması olmadan çalışmalara devam kararı aldığı öğrenildi.
 
9.4.2013 - 00:08

ANAYASA Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki toplantıda çalışmalara bir süre daha devam etmeyi kararlaştırdı. Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Partili yöneticilerin bu ay sonuna kadar süre vermesine karşın komisyonda herhangi bir bitiş tarihi üzerine karar alınmadı.

Partilerin, Başlangıç bölümü, genel esaslar ve diğer hükümlerle ilgili son bölüm önerilerinin ardından Çiçek, gelinen aşamayı komisyon üyeleriyle akşam yemeğinde değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre toplantıda, muhalefet temsilcileri, komisyona süre dayatmasından bulunulmasından yakındı ve Ak Parti’nin başkanlık ısrarının çalışmaları kilitlediğini belirtti. CHP’li ve MHP’li üyeler, AK Partili yöneticilerin komisyonu itibarsızlaştırmaya çalıştığını savundu.

Toplantıda, bir alt komisyonun, daha önce çekincelerle geçilen Temel Hak ve Hürriyetler bölümünden başlayarak uzlaşmazlık noktalarını gidermeye çalışması kararlaştırıldı. Diğer bir alt komisyon ise Başlangıç, genel esaslar ve diğer hükümlerle ilgili taslak metinler üzerinde çalışacak.

Yemekten önceki Yazım Komisyonu toplantısında ise CHP’li üye Süheyl Batum, AK Parti ve BDP’nin Anayasa’nın değiştirilemez maddelerle ilgili değişik önerilerde bulunduğunu anımsatarak bunun söz konusu olamayacağını ve komisyonun böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi. MHP’li üye Oktay Öztürk de Batum’un görüşlerine destek verdi. BDP’li üye Ayla Akat da parti olarak komisyon masasına “Kürt sorunun demokratik çözümü” için oturduklarını, toplumsal barış ve huzur için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu anlattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'ELEBAŞI MUHARREM İNCE'

ASKERİ ARAÇ KAZA YAPTI,1 ASKER ŞEHİT

SİLİVRİ'DE GERGİNLİK ERTELEME GETİRDİ
»  ABD DE 'TÜRK'Ü SİLDİ!
»  'BU TİCARETTEN RAHATSIZIM'
»  ASKERLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYORUZ
»  FLAŞ.. SİLİVRİ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
»  ÂKİL İNSANLARIN YARISI PKK'CI
»  'BİZ DE TÜRK ASKERLERİNİ ÖLDÜRDÜK'
»  ERSÖZ'DEN 'ÖZAL'I ÖLDÜRDÜN' SAVUNMASI
»  JANDARMA'DA SİLİVRİ ALARMI
»  ÜLKÜCÜLERİ ÇILDIRTCAK SÖZLER!
»  DAVUTOĞLU'NDAN BEŞAR ESAD'A YANIT
»  CHP’DEN BAŞBAKAN’A UÇAK SORUSU
»  KADIN CİNAYETLERİNE İYİ HAL İNDİRİMİ!
»  ERDOĞAN KIRGIZİSTAN -MOĞOLİSTAN YOLCUSU
»  G.SARAY KULÜBESİ MALZEMECİYE KALDI!
»  KOMUTANLAR KAHRAMAN GAZİ İÇİN TOPLANDI
»  ERDOĞAN'IN KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARLILIĞI
»  FENER AVRUPA'DA REAL VE BARÇA'YI SOLLADI
»  SİLAH BIRAKMANIN TEK ŞARTI!
»   AKİLLERE İLK AYAR!
»  'MUMCU'NUN KATİLİ MİTÇİ Mİ' ?
»  CUMHURİYETE AĞIR FATURA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.