Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8596
EURO
43,8342
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.048,590
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA'NIN YENİ VERGİ REKORTMENİ TÜRK TELEKOM
ANKARA NIN YENİ VERGİ REKORTMENİ TÜRK TELEKOM
 
Özelleştirme kapsamında yer alan Türk Telekom, ödeyeceği 1 milyar 146 milyon YTL vergi ile bu yıl da Ankara'nın kurumlar vergisi rekortmeni oldu.
 
6.5.2005 - 14:06

Türk Telekom geçen yıl 900 trilyon 216 milyar lira vergi ödemişti.
 
Ankara Defterdar Vekili Cemal Boyalı, nisan ayında verilen 2004 yılına ait kurumlar vergisi beyannameleri sonucu oluşan vergi rekortmenleri listesini açıkladı.
 
Kamunun ağırlığı sürüyor
 
Türk Telekom'un, beyan ettiği 3 milyar 473 milyon YTL gelire karşı tahakkuk eden 1 milyar 146 milyon YTL vergi ile zirvede bulunduğu listede, Ziraat Bankası 853 milyon YTL'lik vergi ile ikinci, Vakıflar Bankası da 247 milyon 498 bin YTL vergi ile üçüncü sırada yer aldı.
 
Başkentin vergi rekortmenleri listesinde ilk onun sekizini kamu kuruluşları oluşturdu. Geçen yıl il onda yer alan kamu kuruluşlarının sayısı ise dokuzdu.
 
Özel sektör sıralaması
 
İlk ona özel sektörden giren kuruluşlar, yedinci sırada yer alan Türk Traktör ile onuncu sırada bulunan Aselsan olarak belirlendi.
 
Türk Traktör ve Aselsan'ın ilk iki sırada olduğu özel sektörün ilk 10'u listesindeki diğer kuruluşlar, tahakkuk eden vergi sırasına göre, Park Teknik, N.V Türkse Perenco, Başkent Elektrik Dağıtım, Baştaş Çimento, Demir Export, Yibitaş Lafarge, Noksel Çelik ve Yeni Gimat şeklinde sıralandı. 

Kurumlar vergisi beyanları sonucunda Ankara'da en fazla kurumlar vergisi ödeyecek 20 mükellef şöyle sıralandı:  

Kurum Ödeyeceği vergi(Bin YTL)
Türk Telekom 1.146.227
Zirrat Bankası 853.400
Vakıflar Bankası 247.498
Halk Bankası 241.669
DHMİ 110.970
Orman G.M Dön.S. 60.023
Türk Traktör 52.918
Tedaş 50.998
Şeker Fabr.G.M 37.405
Aselsan 33.396
Park Teknik  25.149
T.El.Tic.Ta.A.Ş 24.816
PTT 23.441
TPAO 21.960
N.V Türk.Ank.Şb 16.604
Tapu Kadast.D.S 15.956
Başkent Elek.D. 15.787
TMO 14.934
TASİŞ 13.040
Çev.Orm.Bak.D.S 12.070

Sayı düştü, toplam vergi arttı
 
Ankara Defterdar Vekili Cemal Boyalı, 2003 yılında 59 bin 229, 2004 yılında 59 bin 896 olan kurumlar vergisi beyanname sayısının bu yıl 56 bin 954 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
 
Geçen yıl, tüm kurumlar vergisi mükelleflerinin araştırma ve yoklamaya tabi tutulduğunu, adreslerinde bulunamayan, başka bir adreste faaliyetine devam ettiğine ilişkin bilgi de olmayan ya da başkaca bir ticari, zırai ve mesleki faaliyeti olmadığı halde başka amaçlarla mükellefiyet tesis ettirenlerin kayıtlarının silindiğini belirten Boyalı, bu durumun beyanname sayısında bir azalmaya yol açtığına işaret etti.
 
Boyalı, buna karşılık 2003 yılında 7 milyar 444 milyon 264 bin, 2004 yılında da 10 milyar 154 milyon 334 bin YTL olan beyan edilen gelir tutarının bu yıl, 10 milyar 716 milyon 670 bin YTL olarak tespit edildiğini ifade etti. 
 
Bu çerçevede 2003 yılında 2 milyar 167 milyon 845 bin, 2004 yılında ise 3 milyar 20 milyon 594 bin YTL olan kurumlar vergisi tutarı, bu yılki beyanlar sonucunda 3 milyar 569 milyon 440 bin YTL olarak hesaplandı.  Böylece beyan edilen gelirde geçen yıla oranla yüzde 5.54, tahakkuk eden kurumlar vergisinde ise yüzde 18.17 oranında artış kaydedildi. 
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KREDİLİ HAYAT, OH NE RAHAT"...

ÖKÜZ ÖLDÜ, ORTAKLIK BİTTİ...

FLAŞ... FLAŞ... KOÇ VE SABANCI'NIN TELEKOM ORTAKLIĞI SONA ERDİ!!!
»  VERGİ İADELERİ'NİN ONDA BİRİ SAHTE
»  MÜMTAZ SOYSAL'DAN TELEKOM'A DAVA
»  COŞKUN: "DANIŞMANLIK BİLGİ TİCARETİ DEĞİLDİR"
»  DERVİŞ'İN UNDP BAŞKANLIĞI OYLANACAK...
»  VERGİ BORCUNA AF GELİYOR!!!
»  IMF:"BORCUNUZ SON DERECE YÜKSEK"!!!
»  YABANCILARA MÜLK SATIŞINA DEVAM
»  ŞEKERBANK'TAN FAİZ İNDİRİMİ
»  FED, DOLAR FAİZİNİ ARTIRDI
»  "BORÇLANDIRARAK HİSSE DEVRİ SADECE ÖNERİ"
»  NİSAN'DA ENFLASYON YÜKSELDİ
»  "HER TAŞIN ALTINDAN UNAKITAN ÇIKIYOR"!!
»  SPOTHABER ÖZEL... MİLLİ PİYANGO, HASILAT PAYLAŞIMI ŞEKLİNDE SATILACAK
»  GİMA VE ENDİ'Yİ SABANCI GRUBU KAPTI
»  TELEKOM İÇİN ARAPLARLA İTALYANLAR YARIŞACAK!!!
»  TMSF, GORA VE VİZONTELE'NİN MALİ HAKLARINI SATTI
»  ''CARİ AÇIK RİSK UNSURU TAŞIMIYOR''
»  KONUT EDİNDİRME YARDIMI PARALARI 2 YIL SONRA ÖDENEBİLECEK
»  HAZİNE, 181 MİLYON YTL İÇ BORÇ ÖDEMESİ YAPACAK
»  TÜPRAŞ'I ALAN FİRMAYA BATMAN RAFİNERİSİNİ AÇIK TUTMA ŞARTI...
»  V ERGİLER, HÜLYA AVŞAR'I BIKTIRDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.