Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6118
EURO
43,8125
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.172,310
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA YERİNE İSTANBUL MU BAŞKENT YAPILACAK?
ANKARA YERİNE İSTANBUL MU BAŞKENT YAPILACAK?
 
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın karşı çıkmasına rağmen, Hükümetin Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıma konusundaki ısrarının nedenlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını istedi.
 
11.9.2007 - 17:05
Ateş, Başbakan'ın yanıtlaması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarına rağmen, bu taşınma kararı, hükümetinizin bir ısrarı mıdır?” dedi.

Ateş, Başbakan Erdoğan'a ayrıca Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Genel Müdürlüklerinin de İstanbul'a taşınıp taşınmayacağı sorusunu yöneltti.

“ANKARA'NIN İÇİ BOŞALMAZ MI?”

Ateş, “Merkez Bankası ve diğer üç banka genel müdürlüklerinin İstanbul'a taşınması, Ankara'nın içinin boşaltılması sonucunu doğurmaz mı? Bilişim teknolojilerinin bu denli yaygın kullanıldığı bir dönemde, önemli bankalarımızın genel müdürlüklerinin ve Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasının ne gibi bir yararı olacaktır” dedi.
Ateş, Ataşehir'de kurulacağı öne sürülen finans merkezinin 24 ay içinde tamamlanması yönünde Başbakan Erdoğan'ın bir talimatının olup olmadığını sordu. Ateş, “Sözkonusu bankaların yönetim kurullarının, merkezlerinin İstanbul'a taşınması yönünde alınmış bir kararları bulunmakta mıdır? “ dedi.

EKONOMİK Mİ, SİYASİ Mİ?

Ateş, Ankara'nın ekonomisini olumsuz etkileyecek, Ankara'da işsizlik ve yoksulluğu artıracak olan bu taşınma kararının “ekonomik bir gereklilik” mi, yoksa hükümetin “siyasi bir kararı” mı olduğunun Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmasını istedi.
Ateş, böyle bir taşınma olması durumunda, bu bankalarda görev yapmakta olan personelin eş ve çocuklarının, iş ve eğitim durumlarından kaynaklanan sorunlarının nasıl çözüleceğini sordu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OTOPARK'IN KAMERALARI 1 HAFTADIR BOZUKMUŞ

ABD'NİN BEKLENEN YANITI GELDİ

ÜRKÜTEN HARİTA
»  İSTANBUL'DA DA AYNI PATLAYICI KULLANILMIŞTI.
»  PKK TRENİ HAVAYA UÇURACAKTI
»  AÇIKÇA YAZMADI AMA BAHÇELİYİ ABD AJANI İLAN ETTİ
»  HER EVE BİR RTÜK TEMSİLCİSİ
»  TÜRKİYE'YE VETO
»  BOMBALI ARAÇ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
»  BAŞKENT'TE SÜREK AVI BAŞLATILDI
»  VALİ ÖNAL: MUHTEMEL BİR FELAKETTEN KURTULDUK
»  KAZIM KARABEKİR YUHUDİYDİ İDDİASI
»  O BOND ÇANTADA NE VARDI ?
»  ALSANA TANK
»  BAŞKENT'TE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU
»  ŞAİBELİ HAKİM'E AĞIR SUÇLAMA
»  POLİS SINAVI SKANDALINDAN AMİR ÇIKTI
»  HİZBULLAH ABD'YE SALDIRABİLİR
»  ''GÜL'ÜN GÖREVİ BİR KAÇ AY SONRA BİTEBİLİR''
»  ÇİŞ İZİ, RÜŞVET İZİNE KARIŞTI
»  MECLİS, 1 YIL BAŞKANSIZ KALABİLİR
»  DTP PARLEMANTO'DAN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNÜYOR
»  PKK'LILAR KARAKOL BASTI
»  POLİS, ÇİŞ OLAYINDA CHP'Lİ VEKİLİ AKLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.