Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5225
EURO
34,9729
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.435,830
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANMEDİNEJAD KONUŞTU, SALON BOŞALDI
ANMEDİNEJAD KONUŞTU, SALON BOŞALDI
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı sert konuşmayla ABD’li diplomatların salondan çıkmalarına neden olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, AP haber ajansına verdiği röportajda ABD ile İran arasındaki kötü ilişkileri düzeltmek için çok geç olmadığını söyledi.
 
23.9.2011 - 11:52

Ahmedinejad, röportajında 11 Eylül saldırılarında ikiz kulelerin uçakların çarpması nedeniyle değil patlayıcılardan dolayı yıkıldığını savunurken, ülkesinin nükleer silah elde etmeye çalıştığı düşüncelerini reddetti. Ahmedinejad ayrıca ABD’nin Libya ve Pakistan’daki politikalarını eleştirdi.

ABD Başkanı Barack Obama’yı hiçbir zaman İran’la diyalog kurma sözü vermemekle eleştiren Ahmedinejad, Obama ile yüz yüze görüşebilmeyi umduğunu söyledi ve “Bu şansın tamamen ortadan kalkmış olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Beyaz Saray, Ahmedinejad’ın yorumları hakkında bir açıklamada bulunmayı reddetti. Ahmedinejad, BM’deki konuşmasında ABD ve Avrupa’yı bencil, kaba ve askeri güç kullanmaya hazır olmakla eleştirdi ve bu ifadesi, 30’dan fazla ülkenin diplomatının salondan çıkmasına neden oldu. Geçmişte BM’deki konuşmalarında benzer yorumlar yapmış olsa da, yakın zamanda Ahmedinejad’ın İran’da dini liderlerle bir güç mücadelesine girdiği izlenimi doğdu.

"11 EYLÜL HAKKINDAKİ GERÇEK AÇIKLANMALI"

En son olarak, Ahmedinejad’ın casus olduğunu öne sürdüğü iki ABD’li, İran yargısı tarafından serbest bırakıldı. Kendisine ülkesinde bir güç mücadelesi olup olmadığı sorulan Ahmedinejad, anayasada güçler ayrımına işaret etti ve politik rakipleri konusunda, “Bazı insanlar beni İran’da çok fazla sevmiyor” ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, serbest bırakılan iki ABD’li için “önemli olan ailelerinin kollarında olması” derken, beş yıldan beri İran’da kayıp olan emekli FBI ajanı Robert Levinson’un nerede olduğunu bilmediğini belirtti. Ahmedinejad, bu konuda İran ve ABD arasında bağlantılar yapıldığını söylerken, “Bence iki ülke arasında istihbarat araçları bakımından iyi bir işbirliği vardı... Sanırım bazı belirgin, iyi sonuçlar elde ettik. Bu işbirliğinin devam etmesi olumlu olabilir “ dedi.

"BİR MÜHENDİS OLARAK SÖYLÜYORUM"

Ahmedinejad, “bir mühendis olarak 11 Eylül saldırılarında ikiz kulelerin yıkılması için patlayıcıların kullanıldığını düşündüğünü” söyledi. İran Cumhurbaşkanı, “İkiz kuleler sistematik bir şekilde yıkıldı. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki kulelerin yıkılması olayında birbiri ardına patlayan bombalar kullanıldı” dedi. Ahmedinejad, 11 Eylül saldırıları hakkında dünyanın çözmesi gereken hususlar olduğuna değinirken, ABD’de saldırılar hakkında kafası karışık insanlar bulunduğuna dikkat çekti.

Ahmedinejad, “ABD’li güvenlik birimleri ve istihbarat kurumlarının bilgisi olmadan koordineli bir şekilde hareket eden birkaç uçağın füzeler haline getirilip ABD’nin kalbine saldırması imkânsız bir şey” dedi. Ahmedinejad, saldırılar hakkındaki soruların Obama için bir fırsat oluşturduğunu belirterek, “Yeni başkanın eski ABD yönetiminin hatalarını düzeltebileceğini düşünmüştük. Bu Obama için iyi bir başlangıç noktası olabilir... Obama 11 Eylül saldırıları hakkındaki bilgilerin eksik olduğunu söyleyebilirdi” dedi.

"OBAMA SİYONİSTLERİN OYUN ALANINI TERK ETMELİ"

İran’ın nükleer program konusunda müzakerelere hazır olduğunu belirten Ahmedinejad, yürüttükleri nükleer programın barışçıl olduğunu ve enerji elde etme amacı taşıdığını söyledi. Nükleer programlarının politik bir konuya çevrildiğine değinen Ahmedinejad, “Obama’ya şahsen mesaj gönderdiğini ancak hiçbir zaman cevap almadığını” belirtti.

Ahnedinejad, Ocak 2008’de Obama’ya başkan seçilmesi sebebiyle kutlama mesajı göndermiş, 2010’da ise gerekli değişimlerin yeterince hızlı olmadığı için bir şikâyet mektubu yollamıştı. Ahmedinejad, Obama’nın 2012 seçimleri için endişelenmemesi gerektiğini ifade ederek, oy endişesiyle Yahudi toplumlarına hitap etmesinin yersiz olduğunu belirtti.

Ahmedinejad, “Obama’nın yeniden seçilme yolunda önünde önemli engeller olduğunu düşünmüyorum. Obama Siyonistlerin oyun alanını terk etmeli ve şartsız destek vermeyi kesmeli” dedi.(hürriyet)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OBAMA, FİLİSTİN'LİLERİ SIRTINDAN VURDU!

RUMLAR'DAN SAVAŞ YASASI HAZIRLIĞI!

İSRAİL'DEN ŞOK TEHDİT!
»  FRANSA'NIN PEÇELİ CUMHURBAŞKANI ADAYI
»  MEKSİKA'DA KATLİAM, 35 CESET BULUNDU
»  KADDAFİ, LİBYA'DA OLABİLİR!
»  ESKİ AFGAN LİDERİNE EVİNDE SUİKAST!
»  KADDAFİ, RADARA YAKALANMAYAN MERCEDESLE
»  SAYGIN AVUKAT FENA YAKALANDI!
»  5 KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ
»  TACİZ'İ CANLI YAYINDA İTİRAF ETTİ!
»  PAPANDREU ABD ZİYARETİNİİPTAL ETTİ!
»  ABBAS, OBAMA'YA MEYDAN OKUDU
»  'RUSYA'NIN SONU OSMANLI GİBİ OLACAK'
»   NARKOZDAKİ HASTALARA TECAVÜZ SKANDALI
»  OBAMA'NIN SEÇİLME ŞANSI GİDEREK AZALIYOR
»  BORCU OLAN YUNAN İŞ ADAMI KENDİNİ YAKTI!
»  ''BÜTÜN ÜLKENİN IRZINA GEÇTİ''
»  DANİMARKA'DA ZAFER SOL BLOK'UN!
»  KADIN'A ŞİDDET'E İRAN USULÜ CEZA!
»  MUHALİFLERDEN ESAD'A İSTANBUL' DARBESİ!
»  BERLUSCONİ'YE IRZA GEÇME TEPKİSİ!
»  SOKAKTA NAMAZ KILMAK YASAKLANDI!
»  SARKOZY'DEN SÜRPRİZ LİBYA HAMLESİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.