TBMM Başkanı Arınç, bir ay önce yapılan seçimleri kazanan ATO Başkanı Sinan Aygün ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Arınç, oybirliğine yakın bir çoğunlukla göreve gelen yönetim kurulu üyelerini kutladığını belirtti. ATO'nun, halkın sorunlarının çözümüne katkıda bulunduğunu belirten Arınç, Aygün'ün kredi kartları ve reklam tabelaları vergileriyle ilgili aktardığı sorunları değerlendirdi. Kredi kartları konusunda 2 yıl önce çıkarılan yasa ile olası sosyal bir patlamanın önüne geçildiğine dikkati çeken Arınç, ''Kredi kartıyla ilgili düzenlemeler günümüzde yetersiz kaldı. Konuyla ilgili düzenleme içeren tasarı gelir gelmez havale edip, derhal Meclis'in gündemine alınması konusunda girişimde bulunacağım. Tasarının yasalaşması için gereken önceliği vereceğiz'' diye konuştu. Tabelalar konusuna da açıklık getiren Arınç, tabelaların gelişigüzel asılmasının ve hazırlanmasının görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi.Göze hoş gelen, dikkat çekmek için daha iyi tabelaların yapılması gerektiğine dikkati çeken Arınç, belediyelerin tabela vergileri konusunda alt sınırı esas aldıklarını ifade etti.
-KREDİ KARTI FAİZLERİ...-
ATO Başkanı Aygün, kredi kartlarıyla ilgili düzenleme içeren yasa tasarısının Meclis'e getirilmek üzere olduğunu belirterek, bu tasarının biran önce yasalaşması için destek istedi. Yasal faizin yüzde 30 olduğunu, zamanında ödenmeyen elektrik, su ve telefon faturalarının tahsilinde yüzde 36 faiz uygulandığını deden Aygün, kredi kartı borcunun zamanında ödenmemesi halinde bankalara göre faiz oranlarının yüzde 110 ila 180 arasında uygulandığını bildirdi.
-TABELA VERGİLERİ...-
Yasalaşan Belediyeler Kanunu'na göre reklam tabelalarından alınan vergilere tepki gösteren Aygün, tabelalar için alınan vergilerin emlak vergisi ve işyeri kirasından daha da fazla olduğunu savundu. ''Duvar benim, tabelayı asan benim, bakımını yapan benim'' diyen Aygün, buna rağmen belediye tarafından tabelanın bakımı, asımı ve tahsisi konusunda vergi alındığını, vergisini ödeyemeyen esnaf hakkında icra işlemlerinin başlatıldığını söyledi. İşyerini hafta sonu da açarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak isteyen esnaftan yıllık 2 milyar lira talep edildiğini anımsatan Aygün, ''Esnaf çalışmak istiyorsa, sandviç satmak istiyorsa satsın, kazansın, devlete de vergisini ödesin'' dedi.