Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARINÇ İSTİFA ETTİ Mİ?
ARINÇ İSTİFA ETTİ Mİ?
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, 'istifa ettiği' şeklinde yorumlanan ifadeler kullandı. Yeni kabinede görev alıp almayacağı sorulan Bülent Arınç, "Yeni bir başbakan geliyor. Yeni başbakan hükümetini teşkil edecektir. Mutlaka çalışma arkadaşlarını kendisi seçecektir. Ona da imkan sağlamak için bizim bazı düşüncelerimizi ifade etmemiz gerekiyordu. Ben bana yakışanı yaptım. Herşey yeni başbakanımızın takdirinde." dedi.
 
26.8.2014 - 00:33

 
Arınç, bu açıklamasının bir istifa olarak mı anlaşılması gerektiğini sorulması üzerine ise "Nasıl istersen anla. Yorum serbest. Doğru olanı yaptık. Usul böyledir. Yeni başbakanımız varsa, yeni başbakanımızın kendi ekibini seçme hakkının verilmesidir. Bu, hem bir önceki başbakanımız için sağolsun o bizi tercih etmiş, başbakan yardımcısı olarak görevlendirmiştir. Hem ona bir teşekkür hem de yeni başbakanımıza rahat olun, çalışma arkadaşlarınızı rahatlıkla seçin. Biz size de teşekkür ediyoruz dedik. Bu, benim için güzel birşey." cevabını verdi. Arınç'ın bu cevabı, istifa dilekçesini vermiş olması olarak yorumlandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son kez özel gündemle toplanan 61. hükümetin bakanlar kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Bülent Arınç, bir basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerin sorularını da cevaplayan Arınç'a, yeni kabinede yer alıp almayacağı da soruldu.
 
İSTİFA AÇIKLAMASI OLARAK YORUMLANDI
 
Arınç, kendisine yöneltilen soruyu şu şekilde cevapladı: "Çok güzel soru. 12'den vurdun. 5 yıl meclis başkanlığı yaptım, 5 buçuk yıldan beri de başbakan yardımcısıyım. Nezaketen de olsa bir gerçeği ifade etmemiz gerekir. Sayın Erdoğan ile bu hükümette bulunduk. Onun gidiyor olmasıyla aslında bizim de ona veda etmemiz lazım. Bu, siyasi etik bakımından da doğrudur. Yeni bir başbakan geliyor. Yeni başbakan hükümetini teşkil edecektir. Mutlaka çalışma arkadaşlarını kendisi seçecektir. Ona da imkan sağlamak için bizim bazı düşüncelerimizi ifade etmemiz gerekiyordu. Ben bana yakışanı yaptım. Herşey yeni başbakanımızın takdirinde. Bugüne kadar çok iyi bakan arkadaşlarımızla çalıştık. Bundan sonra bütün bakan arkadaşlarımızın aynı hedefe mutlaka daha hızlı koşacaklarını düşünüyorum. Şahsımla ilgili takdiri hem bugünkü başbakanımız hem de yarın görevi devralacak başbakanımız en iyi şekilde takdir ederler. Biz onlar için en doğrusunu söylemiş olduk. Umarım dikkate alacaklardır."
  
"Yorum serbest"
 
Arınç, "Yakışanı yaptım dediniz istifanızı mı verdiniz?" sorusuna, "Nasıl istersen anla, yorum serbest. Usül böyledir yeni Başbakan varsa yeni Başbakan kendi ekibi seçme hakkı verilmelidir. Hem bir önceki Başbakan için o bizi tercih etmiş hem ona teşekkür için hem de yeni Başbakana 'rahat olun çalışma arkadaşlarınızı seçin, size teşekkür ediyoruz' dedik" yanıtını verdi. Bir gazetecinin soruları sorarken "Ak Parti'nin 3 sac ayağından Erdoğan Köşk'e çıkıyor" ifadesini kullanırken Arınç'ın, "Birileri de 4 derler" diye düzeltmesi ise dikkat çekti.
 
Kendi ekibini kuracak
 
Yeni kabineyi oluşturmak için birkaç gündür çalışan Dışişleri Bakanı Davutoğlu dün Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Tüm bakanların, Davutoğlu’na kendi ekibini kurması için istifalarını sunduğu belirtildi.
 ‘Veda etmemiz lazım bana yakışanı yaptım’
 
Erdoğan başbakan olarak son bakanlar kuruluna katıldı. Bakanların istifalarını sunduğu öğrenildi. Arınç: “İmkan sağlamak amacıyla bana yakışanı yaptım”
 
28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül’den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son kez Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı hükümet sonrasında yeni kabineye giremeyecek bakanlar da son kez toplantıya katıldı.
 
‘İçimizde uktedir’
 
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın toplantı sonrası açıklama yaparken, 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı devir teslim töreniyle ilgili, “Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildiği zaman sayın Sezer devir teslime kapıları kapatmıştı. Bu içimizde bir uktedir” dedi. Arınç, “Biz de bir bakıma başbakanımızla vedalaşmış olduk. Yeni hükümetin çok daha başarılı olacağını ümit ettiğimizi söyledik” diye konuştu.
 
‘Doğru olanı yapıyor’
 
Erdoğan’ın Başbakanlık vekaletini kime vereceği sorusuna ise Arınç, şu yanıtı verdi: “Devir teslim görevinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız vekalet görevini sayın Ahmet Davutoğlu’na verecektir. Ben üzgün değilim, çok doğru olan yapılıyor en başından beri. 24 saatten az sürecek bir vekalet için hükümeti kuracak kişinin seçilmesi oldukça doğaldır.”
 
‘Başbakan karar versin’
 
Arınç, kabinede yer alıp almayacağı sorusu üzerine şöyle konuştu: “5 buçuk yıldır başbakan yardımcısıyım. Nezaketen de olsa bir gerçeği vurgulamak gerekir. Onun gidiyor olmasıyla bizim de ona veda ediyor olmamız lazım. Yeni bir başbakan geliyor. Ona da imkan sağlamak amacıyla ben bana yakışanı yaptım. Bugüne kadar çok iyi bakan arkadaşlarımızla çalıştık bundan sonra da arkadaşlarımın hedefe çok daha hızlı koşacaktır. Şahsımla ilgili takdiri görevi bırakacak ve ve yeni göreve gelecek başbakanımız en iyi şekilde takdir edeceklerdir.”
 
Arınç, Hayrünnisa Gül’ün, “Asıl intifadayı ben başlatacağım” sözleriyle ilgili soruya, “Bakanlar Kurulu’nun gündeminde böyle bir konu olmadığı için bunlar belki başka zeminlerde konuşulabilir” diye yanıt verdi.
 
HEBRİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE...

http://www.gazetevatan.com/bulent-arinc-tan-bakanlar-kurulu-ndan-istifa-imasi-671792-gundem/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 1   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
hamii
27 Ağustos 2014 Çarşamba 00:23
ARINÇ'IN BAŞBAKANIMIZA JESTİ ! Sayın Arınç ,sayın başbakanımız Davutoğlu'na jest yapmıştır. Umarım 62 hükümetin yeni kabinesinde kendisine herhangi bir görev verilirse; inşallah böyle bir görevin mecliste en çok sandalyeye sahip ve 300'ü aşkın milletvekili olan AK Partinin diğer milletvekillerine verilmesi yönünde görevden affını dilerlerse; işte o zaman en büyük jesti yapmış olurlar. 12.Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kabinesinde bütün hizmetlerde bulundu, TBMM Başkanlığı görevlerine getirildi. Başbakan yardımcısı oldu. Bu dünyada başka ne makam isteyebilir ki ! Diğer milletvekillerimize yol açmalı ve onlara görev verilmesi yönünde partinin bir neferi ve yılların siyasetçisi olarak genç ve yeni yetme milletvekillerimize örnek bir davranışta bulunmasını dört gözle bekliyoruz. Sayın Arınç haydi göstersin kendisini Ondan çok iyi bir jest ve örnek bir davranış daha sergilemesini bekliyoruz!
Katılıyorum  Katılmıyorum  
%50 %50
  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, SON KEZ BAŞBAKANLIKTA

YARGITAY'DAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK KARAR

AKP'NİN TORBA ÇIKMAZI
»  FETULLAH HOCA YİNE SAYDIRDI!
»  ANKARA'LI ANITKABİR'E KOŞACAK!
»  GENEL AF OLACAK MI?
»  ''MHP'LİLERİ GÜNEYDOĞU'YA SÜRÜN''
»  BURDUR'DA KORKUTAN DEPREM
»  GÖSTERMELİK BİR KURULTAYDA ADAY OLMAM
»  YİNE ATATÜRK HEYKELİ,YİNE SALDIRI
»  ÇÖZÜM SÜRECİNİ AKDOĞAN MI YÖNETECEK?
»  ERDOĞAN 10 GÜN YOK
»  AKP'DE, 'DIŞARDAN' BAKAN RAHATSIZLIĞI
»  SAHTE FACEBOOK HESABI HAYATINI KARARTTI
»  PKK YÖNETİCİSİNDEN HEYKEL AÇIKLAMASI
»  'ORTA DOĞUDA 3. DÜNYA SAVAŞI YAŞANIYOR'
»  '' UZAKTAN KUMANDA GENEL BAŞKAN''
»  AKDOĞAN'DAN ARINÇ'A 'YENİ YETME' YANITI!
»  LİCE'DEKİ HEYKELİ KİM DİKTİ?
»  ‘ERDOĞAN, AHMET HOCA’DAN PEK HAZZETMEZDİ
»  2 BAŞBAKAN, 45 KORUMA!
»  ''SAKSI BAŞBAKAN DÖNEMİ"
»  TERCİH YAPMAYANLAR İMAM HATİP'E!
»  KABİNEDEN KİMLER GİDER?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.