Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKERLERE, KADINA ŞİDDET EĞİTİMİ
ASKERLERE, KADINA ŞİDDET EĞİTİMİ
 
Hükümetlerarası konferansta konuşan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadına şiddet konusunda erkeklere eğitim verilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'yla birlikte bir çalışma yaptıklarını söyledi
 
23.5.2006 - 07:47

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadına şiddet konusunda erkeklere eğitim verilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'yla birlikte bir çalışma yaptıklarını, silah altındaki yaklaşık 800 bin er ve erbaşa söz konusu eğitimin verilmesinin amaçlandığını bildirdi.
Kadının Toplum İçindeki Yerinin Kuvvetlendirilmesi Hakkında Demokrasi Yardım Diyaloğu (DYD) Hükümetlerarası Konferansı'nın dün Ankara'da yapılan açılış oturumuna Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu katıldı.

'Şiddeti önleme platformu'
Konuşmasında, kadın erkek eşitliğinin tüm demokratik ülkelerde yasalarla güvenceye alınmasının insanlık adına çok büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Çubukçu, demokrasi, kalkınma ve barışın sağlanması için kadınların her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğinin anlaşıldığını ifade etti.
Çubukçu, kadına karşı şiddetin engellenmesi için parlamento, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, medya ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Şiddeti Önleme Platformu" oluşturulduğunu söyledi. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce AB Komisyonu'na, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yaygınlaştırılması" projesi sunulduğunu da anlatan Çubukçu, Genelkurmay Başkanlığı ile silah altındaki yaklaşık 800 bin ere, şiddetin önlenmesi için eğitim verilmesi konusunda çalışma yaptıklarını da ifade etti.
Dışişleri Bakanı Gül de konuşmasında, "Kadınlar toplum içinde layık oldukları eşit role kavuşturulmadıkça, kalkınma ve kalıcı barış hedeflerine ulaşmak mümkün olmayacaktır" dedi.

'Kadınlar hep ön saflarda'
Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede konunun özel bir ilgi gerektirdiğinin göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Gül, "Diğer yandan, bölgedeki dini ve kültürel geleneklerin kadına daha önemli bir rol verilmesini engellediği yönünde sıklıkla dile getirilen görüşler de bizi bu konuya açıklık getirmeye teşvik etmiştir" diye konuştu.
Gül, bu saptamanın özünde yanlış olduğunu, İslam dininin ortaya çıktığından bu yana kadınların toplumda hep ön safhalarda ve önemli görevlerde yer aldığını ifade etti.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEZER, TOPLUMSAL REFLEKS'TEN MEMNUN

AK PARTİ MKYK'DA SÜRPRİZ İSTİFA

REKTÖRLER ÇANKAYA'DA
»  SÖYLENTİLER DOĞRU ÇIKTI
»  BU FOTOĞRAFA DİKKAT!
»  ANAYASA MİMARI ARAMIZDAN AYRILDI!
»  SALDIRGANIN BABASI KONUŞTU: "ACILARIMIZ BÜYÜK"
»  "DANIŞTAY'A SALDIRININ HEDEFİNDE AKP VAR"
»  OKUL MÜDÜRLERİNE PRİM CEZASI
»  ŞENER'DEN BİRLİK ÇAĞRISI
»  CHP'Lİ VEKİLLERİN KOLA TURCA TEPKİSİ
»  LİCE'DE HAİN PUSU, 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT
»  ECEVİT'İN İLAÇLARI KESİLDİ
»  BAŞKENT'TE GÖZLER KÖŞK'TE
»  ERDOĞAN: "KOCATEPE TÜRKİYE DEĞİL"
»  UMUT UYKUSU SÜRÜYOR
»  DEMİREL, SUUDİ ARABİSTAN'A GİDİYOR
»  DTP EŞ BAŞKANI TÜRK, BÖLÜCÜBAŞI'NA AF İSTEDİ!
»  ERDOĞAN:"DİN EKSENLİ BİR PARTİ DEĞİLİZ"
»  ERDOĞAN''SONA ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ''
»  BARIŞÇIL AMAÇLARLA NEDEN OLMASIN
»  MECLİS'TE FAZLA MESAİ'YE DEVAM
»  TRT'DEN SOYKIRIM'A 10 PUAN
»  KİLİT YÜZBAŞI SUÇLAMALARI REDDETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.