Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4596
EURO
43,7075
IMKB
9.078,000
ALTIN
4.000,520
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASLAN: ELÇİLİKTEKİ GÖRÜŞME ÇARPITILDI
ASLAN: ELÇİLİKTEKİ GÖRÜŞME ÇARPITILDI
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın Salı günü verdiği kahvaltıya katılanlar arasında yeralan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, görüşmenin çarpıtıldığını söyledi.
 
29.11.2007 - 01:08

 Meclis'te yazılı bir açıklama yapan Arslan, ABD Büyükelçisi tarafından yapılan davetin “TBMM üyesi olması” ve ABD Kongre üyesi Chris Shays'in Türkiye'de bulunması nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Arslan, “Diğer davetli listesi de doğal olarak bizim bilgimiz ve irademiz dışında oluşmuştur” dedi.

“PEŞİNEN REDDEDERDİM” -

Arslan, “gazete haberlerinde kullanılan dil ve nitelendirmeleri” yadırgadığını ifade etti. Arslan, görüşme içeriğiyle ilgili şu bilgiyi verdi:

“Sözkonusu nitelendirmelerle yapılmış olması halinde, böyle bir daveti peşinen reddetmiş olacağımızı vurgulamakta fayda görüyorum. Yine davet sırasındaki sohbetlerin içeriği, özellikle bize atfedilen bölümler itibariyle gerçeği birebir yansıtmamaktadır. Hatta çarpıtmanın ötesinde, hiç gündeme gelmeyen konuların da konuşulmuş gibi gösterildiğini esefle görüyoruz. Bu nedenle haberlerin dili ve içeriği hiçbir şekilde bizi bağlamadığı gibi, sorumluluğu tümüyle sözkonusu haberleri yapan/yayınlayan gazeteler ve mensuplarına aittir.”

 “AYRIŞTIRICI DİL” -
Arslan, bugüne kadar “ayrıştırıcı dil” e karşı çıktıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bugüne kadar ayrıştırıcı dil ve nitelendirmeleri hiçbir şekilde kabul etmediğimiz gibi, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü üzerindeki hassasiyetimiz bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. TBMM'de milletimizi bir ve bütün olarak temsil şerefi, bizim için her türlü sıfat ve nitelendirmelerin üzerindedir ve böyle kalacaktır. Yabancı misyonların diplomatik ilişkiler çerçevesinde bu tür davetler düzenlemesi adettendir. Milletvekillerinin de bu tür davetlere icabet etmeleri doğal karşılanmalıdır.” (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DE "HAMİLİ KART" ÖNLEMİ

SIRRI SAKIK:'DTP'Yİ DIŞLAMAYIN'

CHP'DE ÖNDER SAV İSYANI
»  HALUK KOÇ'TAN BAYKAL VE EKİBİNE BOMBARDIMAN
»  MEHMET AĞAR, İSTİFA EDİYOR
»  AKP'DE KİMLER İSTİFA EDECEK?
»  BAHÇELİ, İŞTE BÖYLE AZARLADI
»  BAYKAL, ERDOĞAN'A 'MAHREM ANLAŞMA'YI SORDU
»  BAHÇELİ., MEDYAYA SAHİP ÇIKTI, ERDOGAN'I ELEŞTİRDİ
»  MECLİS YEMEKHANESİ'NE BILDIRCIN SATTI
»  HALUK KOÇ'TAN BAYKAL'A MEKTUPLU MUHALEFET
»  SİVİL ANAYASA 15 ARALIKTA AÇIKLANACAK
»  KAMER GENÇ REKOR'A GİDİYOR
»  YAZICIOĞLU'NDAN YENİ İDDİA
»  MHP, SAVCILAR İÇİN ERDOĞAN'I GÖREVE ÇAĞIRDI
»  DTP'DEN ERDOĞANA SERT YANIT
»  YAZICIOĞLU: PKK'LI LİDERLERE NE VERİLDİ?
»  BAYKAL:''TÜRKİYE, PKK KONUSUNDA ÜSTÜN BİR KONUMA GELDİ''
»  SARHOŞ POLİS, EMNİYET AMİRİNİ VURDU!
»  ''BAYKAL. 2004'TE BIRAKMALIYDI''
»  DTP İLE İLGİLİ İLK İNCELEME BUGÜN
»  MUHSİN YAZICIOĞLU'NDAN GÜNDEM YARATACAK AÇIKLAMALAR
»  CHP'DE İZMİR DEPREMİ
»  DTP, PARTİ KAPATILIRSA DAĞA ÇIKMAYACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.