Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AVUKATLARA ŞAFAK BASKINI!
AVUKATLARA ŞAFAK BASKINI!
 
İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 7 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik ortak operasyon düzenlendi. İstanbul'da Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 9 avukatın da aralarında olduğu 55 kişi gözaltına alındı. Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.
 
18.1.2013 - 11:55

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve helikopter desteğindeki operasyon için saat 04.00’te düğmeye bastı. Daha önceden belirlenen adreslere ayrı ayrı ekipler gitti. Operasyonların hedefinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve üyeleri vardı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile üye avukatlar Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli evlerinde gözaltına alındılar. Polis, Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ise adresinde bulamadı. Selçuk Kozağaçlı için yakalama kararı çıkartıldı.

AHMET KOCA'NIN AVUKATIYDI
Gözaltına alınanlar arasında Avukat Efkan Bolaç da var. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan Avukat Efkan Bolaç ve Taylan Tanay, baro bünyesinde polis şiddetine karşı 444 155 9 numaralı "İmdat Polis" hattını kurulmasına öncülük etmişlerdi. Bolaç, İstanbul Fatih'te 7 polis tarafından sokak ortasında dövülen Ahmet Koca'nın davasını üstlenmişti. Sabah Twitter hesabından baskını haber veren ve gözaltına alınan avukat arkadaşlarına destek olmak için arama yapılan büroya giden Efkan Bolaç burada gözaltına alındı.

Bolaç gözaltına alınmadan önce twitter'dan şunları yazdı:

Avukatlara yönelik yeni bir gözaltı dalgası daha yaşanmakta. Muhalif olanlara yönelik saldırılar olanca hızıyla sürüyor. Sabah saat 04:00'te Halkın Hukuk Bürosu'na giden polisler kapıyı kırarak içeri girmişler. Saat 05:00'te savcı büroya gelmiş. ÇHD Genel Baskani Selçuk Kozagaçlı hakkında yakalama kararı alındı. İstanbul şube yoneticileri dahil 10 avukat gözaltında.

kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber/812540-avukatlara-baskin



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CUMHURBAŞKANI'NIN YETKİSİNE SINIRLAMA

MİT DÜZENLEMESİNE VİZE!

STÜDYODA SOYUNDU, TWİTTER'DE YAYINLADI
»  FETULLAH GÜLEN NASIL YAŞIYOR?
»  KAMER GENÇ KONUŞTU, MECLİS KARIŞTI
»  ADALET BAKANLIĞI'NA 30 BİN PERSONEL!
»  CHP SORDU, BOZDAĞ AÇIKLADI
»  ERDOĞAN, KAMU KAMPLARINA GÖZ DİKTİ!
»  2. HABUR KORKUSU EKRANLARI SUSTURDU!
»  "BEYAZ EKMEĞİ SOFRADAN KALDIRALIM"
»   ARINÇ: “HAMDOLSUN HAYATTA”
»  ÇELİK: KAN DURMAZSA KİN BÜYÜR!
»  FİDAN YASASI YÜKSEK MAHKEMEDE
»  CUMHURBAŞKANI İLE İLGİLİ KANUNDA UZLAŞMA
»  N.Ç DAVASINDA ŞOK KARAR!
»  PKK'DAN POLİSE HAİN SALDIRI,1 ŞEHİT
»  YAYLADAĞ'DA PATLAMA
»  5 BİN DOLAR VEREN VEKİL'İ ÇİN'E GİTTİ!
»  "CHP'Lİ AYGÜN OLARAK GİTMEDİM"
»  CANİ BABADAN DEHŞET VEREN İTİRAF
»  " ÇÖZÜM İÇİN VATANDAN TAVİZ VERMEYİZ"
»  CEP TELEFONU OLANLAR DİKKAT!
»  PKK'LILARIN CENAZESİ DİYARBAKIR'DA!
»  JANDARMA CEZAEVLERİNDEN ÇEKİLİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.