Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5883
EURO
34,8412
IMKB
9.662,000
ALTIN
2.499,210
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Acı Haberler Peş Peşe Geldi
Acı Haberler Peş Peşe Geldi
 
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde dün teröristlerin düzenlediği saldırıda Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit oldu. Operasyon bölgesinde önceki gün düzenlenen terör saldırısında da 3 asker şehit olmuştu.
 
27.11.2022 - 09:26

kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkari Çukurca'nın karşısında yer alan Avaşin-Basyan bölgelerinde 17 Nisan'da başlatılan hava destekli Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden peş peşe acı haberler geldi. Önceki gün teröristlerin düzenlediği saldırıda 3 askerin şehit olmasının ardından, dün yine teröristlerin düzenlediği saldırıda Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit düştü, 2 asker yaralandı.

GÖRÜŞ MESAFESİ 1 METREYE KADAR DÜŞTÜ


Harekatın sürdürüldüğü Zap Vadisi’nde gündüz arama ve tarama faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik’in aşırı yağış sonrasında harekata geçici bir süre ara verdiği, yağış ve havanın bulutlu olmasından kaynaklı insansız keşif uçakları dahil silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve helikopterlerin de hava muhalefeti nedeniyle uçuş gerçekleştiremediği bildirildi.


Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde TSK komuta kademesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na geldi. Harekat Merkezi’ne inen Bakan Akar brifing aldı.

Yağış sonrasında bölgeye çöken yoğun sis nedeniyle teröristlerin Mehmetçik’in konumlandığı tepeye yönelik sızma girişiminde bulunduğu öğrenildi. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü, keşif, dinleme ve gözetleme faaliyetlerinde kullanılan gerek kara, gerekse hava araçlarının da çalışmamasından yararlanan teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla üç ayrı noktadan saldırı gerçekleştirdikleri bildirildi.

Sis nedeniyle yüksek çözünürlüğe sahip gece görüşlü termal kameralardan da yararlanılamadığı bildirildi. Bölgede avcı kolu oluşturan Mehmetçik, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için olası kaçış güzergahlarını kapatarak operasyonları yoğunlaştırdı.


BAKAN AKAR, TSK KOMUTA KADEMESİYLE TOPLANTI YAPIYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2 askerin şehit olduğu bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara’ya döndü.

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı halinde olduğu belirtildi.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Saldırılarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

* “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu ve Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

* Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz.”

GAZİANTEP’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Eyyüp Uğurlu’nun (25) acı haberi, akşam saatlerinde Seyrantepe Mahallesindeki baba evine ulaştı. Şehit haberini alan baba Cemal Uğurlu ve aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesinin yaşadığı binaya Türk bayrakları asıldı.

Bekar ve 8 kardeşi olduğu öğrenilen Eyyüp Uğurlu’nun küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenildi. Şehidin cenazesi yarın Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

ADIYAMAN’DA ŞEHİT ACISI

Şehit Mehmet Demir’in (21) acı haberi akşam saatlerinde Adıyaman’ın Besni ilçesinde Suvarlı beldesindeki baba evine ulaştı. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, yakınları taziyeye geldi.

Bekar ve 4 kardeşin en büyüğü olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir’in cenaze töreni ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı öğrenildi.

ŞEHİDİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Hakan Köroğlu’nun şehadet haberi ayrı yaşadıkları öğrenilen baba Mahir Köroğlu’na Afyonkarahisar Başmakçı merkezinde, annesi Kübra Yıldırım’a ise yaka köyünde askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi.

Şehidin cenazesinin Afyonkarahisar’a ne zaman geterileceği ve cenaze töreni ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERLERİN İSİMLERİ

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde önceki gün teröristlerin düzenlediği saldırıda Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Uzman Çavuş Mustafa Yıldız ve Sözleşmeli Er İsmail Ünal şehit olmuştu.

Harekatın başladığı 17 Nisan'dan bu yana Pençe Kilit operasyonunda bugüne kadar 78 asker şehit oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İki Grup Eçin EYT Kapısı Kapandı

İmar Affı Bekleyenlerte Kötü Haber

'Aşırı Soğuklar' Yolda
»  Şişli'de Bir Evce 3 Ceset Bulundu!
»  Araç Fiyatları Ne Kadar Düşecek?
»  Eskişehir'de Su'ya Büyük Zam
»  Fatih Terim'in Acı Günü
»  İstanbul’da Suya Yüzde 25 Zam
»  İlber Ortaylı Koronavirüse yakalandı
»  Yakanın Cebi de Yanıyor'
»  İstanbul’da Metamfetamin Operasyonu!
»  Flamingolar Tuz Gölü'nü terk ediyor
»  21 İl İçin Çok Şiddetli Yağış Uyarısı!
»  Yasak Elma'ya Hemşire Tepkisi
»  Doğal gaz Boru Hattına Yıldırım dÜŞTÜ
»  Uzmanlar Depremini Nasıl Değerlendirdi?
»  Deprem Uzmanından Korkutan Açıklama
»  Emekli ve Öğrenciye İstanbul'da Ev Hayal
»  Cübbeli Ahmet Ameliyat Oldu
»  İş-Kur'a Usulsüzlük Operasyonu
»  Marketlere Yeni Yaptırım Sinyali
»  Armağan Çağlayan Kansere Yakalandı
»   İstanbul Dahil 17 ile Sarı Kodlu Uyarı
»  Site Aidatları Dudak Uçuklatıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.