Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4163
EURO
34,8062
IMKB
10.209,000
ALTIN
2.402,670
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Adliye Koridorunda 'Çarşı' marşları
Adliye Koridorunda  Çarşı  marşları
 
Gezi Parkı olaylarında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’le suçlanan Beşiktaş'ın taraftar grubu "Çarşı" üyesi 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Çarşı'ya destek için adliyeye gelenler arasında CHP'li vekiller ile Berkin Elvan'ın anne ve babası da var
 
16.12.2014 - 11:00

. Adliyenin 25 kişilik en küçük salonunda yapılan duruşma yer yetersizliğinden bir türlü başlayamayınca avukatlar daha büyük salon talebinde bulundu. Mahkeme avukatların talebini kabul etti. Duruşma daha büyük salona alındı. Dışarda bekleyen yüzlerce taraftar, salon değişince 'duruşmadan ilk gol sesi' yorumunu yaptı.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 tutuksuz sanık hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması bugün yapılıyor.

Dava öncesi Çarşı'ya destek için taraftarlar, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanmaya başladı.

Beşiktaş taraftarı bir grup, Çarşı pankartı açarak ''Çarşı vicdandır, yargılanamaz'' sloganları eşliğinde adliye önüne geldi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 35 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmaya CHP'li milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Umut Oran, Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, CHP eski İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda Beşiktaş taraftarı duruşmaya izleyici olarak hazır bulundu. Sanıkların savunmak için İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 100 avukat duruşmaya katıldı.

Adliye koridorunda 'Çarşı' marşları

Çarşı davası başlamadan önce çok duruşma salonunun bulunduğu koridora gelen bazı taraftarlar Çarşı marşları söyledi. Davanın görüleceği İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapısı saat 09.50'de açıldı.
Sanıkları savunmak için İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 100 avukat duruşma için hazır bulundu.

Çok sayıda avukat ve izleyici olması nedeniyle 25 kişilik en küçük salon yetersiz kaldı. Yaşanan izdiham nedeniyle avukat Ömer Kavili, adliyedeki büyük duruşma salonunun boş olduğunu hatırlatarak duruşmanın büyük salona taşınmasını istedi.

AVUKATLARDAN TEPKİ
Bazı avukatlar rahat savunma yapamayacaklarını, savcının ise geniş alanda rahat rahat oturduğunu belirterek mevcut durumun silahların eşitliği ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı'nın 'deplasman' kelimesine tepki gösteren Avukat Ömer Kavili, ''Buradakiler deplasman kartallarıdır. Burada deplasmanda olan biziz'' dedi. Bazı avukatlar da durumu alkışla protesto etti.

Duruşma salonunda ''Biz deplasmanda da kazanırız" sesleri yükseldi.

"BURADA DEPLASMAN YOK"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Burada bir taraftar grubu yargılanıyor. Burada deplasman yok. Sanık avukatları ayakta ve yetersiz salon koşullarında savunma yapamayacaklarını belirtiyorlar" diyerek mahkeme başkanına tepki gösterdi.

DURUŞMA BÜYÜK SALONA ALINDI
Yer yetersizliği nedeniyle bir türlü başlayamayan duruşmada avukatların 'daha büyük salon' talebi kabul edildi.

Mahkeme heyeti, "Kimlik tespiti ve iddianame okunduktan sonra duruşmayı büyük salona alacağız" dedi. Avukatlar da, "Bu şekilde kimlik tespiti de mümkün değil" yanıtını verdi.

Duruşma tutuksuz sanıkların kimlik tespitiyle devam ediyor. Öte yandan bazı sanıklar ile avukatların  Beşiktaş forması giyip atkıları taktıkları görüldü.

BERKİN'İN BABASI GİREMEDİ
Duruşma salonuna Berkin Elvan'ın anne ve babası da girmek istedi. Ancak salonun küçük olması gerekçe gösterilerek iki isim de alınmadı. Devreye CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün girdi. Aygün'ün çabaları sonucu Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan salona alındı, baba Sami Elvan ise giremedi.HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Taliban'dan Okula Baskın, 20 ölü!

Almanya'dan 14 Aralık Tepkisi!

Cumhurbaşkanı'ndan gece yarısı atamaları
»  14 Aralık Operasyonunda Flaş Gelişme
»  AB'den Erdoğan'a jet yanıt
»  İşte Operasyonu Başlatan İsim!
»  İşte Yargıtay'ın 144 Yeni üyesi
»  İdris Bal Emniyette Darp Edildi İddiası
»  Cemaat Operasyonunda 3 kişi Serbest
»  Beşiktaş, F.bahçe'yi 5.5 yıl sonra yendi
»  AB'den 14 Aralık Açıklaması!
»  Sarıgül Bu Sözlere Çok Kızacak!
»  HDP'den İlk Tepki: Eski ortaklar...
»  Listede Kimler Var?
»  Zaman Gazetesi Önü Karıştı
»  Cemaat Dosyasına Kısıtlama!
»  Davutoğlu: Gün İmtihan Günüdür
»  "Devletin Televizyonu Gözaltı Diyor"
»  CHP'li Koç'tan 2. Torpil Listesi İddiası
»  Numan Kurtulmuş: Sonucunu Göreceğiz
»  MHP'li Oktay Vural: Zamanlama Manidar!
»  Fuat Avni'den Arınç'a Operasyon mesajı!
»  İşte Yapılan Suçlamalar!
»  Fox Tv Spikerinden Operasyon Tepkisi!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.