Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5289
EURO
34,9441
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Akhisarspor Tarh Yazdı
Akhisarspor Tarh Yazdı
 
Akhisarspor, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olduktan sonra Galatasaray'ı devirerek kulüp tarihinde bir ilki daha başardı İki yıllık aranın ardından Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan ve tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Teleset Mobilya Akhisarspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 400. maçına çıkarken. Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susic ise yeni ekibiyle ilk kez bir resmi maçta takımını yönetti.
 
6.8.2018 - 00:04

90 dakikası 1-1 sona eren Süper Kupa maçında, uzatma devrelerinde de kazanan çıkmadı ve mücadele penaltılara gitti. Penaltılarda gülen taraf toplamda 6-5'lik skorla Akhisarspor oldu. Akhisarspor'da Güray, Larsson, Ömer, Miguel Lopes ve Seleznyov, penaltı atışlarını gole çevirdi. Sarı-kırmızılılarda Selçuk, Eren, Feghouli, Garry penaltı vuruşlarında hata yapmazken son penaltıda topun başına gelen Gomis, Fatih Öztürk'ü geçmeyi başaramadı. Bu kritik maçla beraber, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) Türkiye'de ilk kez en üst seviyede oynanan bir maçta kullanıldı. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek bir ilki başaran ve kulüp tarihinin ilk kupasını kazanan Akhisarspor, Galatasaray'ı da penaltılar sonucunda 6-5'lik toplam skorla mağlup etti ve ilk kez mücadele ettiği Süper Kupa'nın sahibi oldu.

PENALTI ATIŞLARI

GALATASARAY: 4 - AKHİSARSPOR: 5

GALATASARAY: Selçuk İnan attı | Eren Derdiyok attı | Feghuoli attı | Garry Rodrigues attı | Gomis kaçırdı

AKHİSARSPOR: Güray Vural attı | Larsson attı | Ömer Bayram attı | Miguel Lopes attı | Seleznyov attı |

Maçın 2. dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Serdar Aziz'in geri pasında, Selezynov'un baskı yaptığı Muslera ceza sahası içinde topu uzaklaştırmak isterken ıskaladı, ancak Akhisarsporlu futbolcular bu pozisyonu gole çeviremedi.

Mücadelenin ilk golü erken geldi: Akhisarspor, karşılaşmanın 5. dakikasında 1-0 öne geçti: Manu seri çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı, top sol kale direğinden geri geldi. Topu önünde bulan Seleznyov takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 38'i gösterdiğinde Akhisarspor 2. gole yaklaştı: Bilal Kısa'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.

Ege ekibi 41. dakikada bir kez daha etkili geldi: Gelişen kontra atakta ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Seleznyov rakibinden sıyrılıp topu sol köşeye gönderdi, ancak meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

"VAR" UYGULANDI!

43. dakikada Galatasaray, Garry Rodrigues'le hızlı çıktı. Yıldız futbolcu Dany'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı kartını cebinden çıkaran Cüneyt Çakır'a sarı-kırmızılı futbolcular kırmızı kart kararı için itirazlarda bulundu. VAR uygulamasından destek alan Cüneyt Çakır'ın kararı değişmedi.

Böylelikle Türkiye'de en üst seviye futbol organizasyonlarında Video Yardımcı Hakem Uygulaması ilk kez kullanılmış oldu.

51. dakikada Galatasaray beraberliği yakalamaya çok yaklaştı: Belhanda'dan aldığı pasla ceza sahasına giren Feghouli'nin vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

Akhisarspor 64. dakikada etkili geldi: Manu'nun sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde yükselen Seleznyov kafayı vurdu, top direğin üzerinden auta gitti.

65. dakikada Sarı-Kırmızılılar kendi yarı sahasından çabuk çıktı. Feghouli'nin ceza sahası dışından yaptığı ortaya Eren Derdiyok kafayı vurdu, ancak Sarı-Kırmızılılar bu pozisyondan da sonuç alamadı.

Ege temsilcisi, 70. dakikada net bir gol pozisyonundan yararlanamadı: Yuto Nagatomo'dan topu kapan Miguel Lopes hızla ceza alanına girerek bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

Bu pozisyondan 1 dakika sonra Galatasaray gole yaklaştı. Ceza sahası içine gönderilen topta Garry Rodrigues'in vuruşu kaleci Fatih'ten geri geldi. Gomis, dönen topu tamamlamak istese de Akhisarspor kalecisi Fatih bir kez daha gole izin vermedi.

Galatasaray 79. dakikada beraberliği yakaladı... Sol kanattan gelişen atakta Nagatomo ceza sahası içinde topu Eren Derdiyok'la buluşturdu. Deneyimli golcünün vuruşunda meşin yuvarlak Akhisarspor ağlarına gitti.

90 dakika 1-1'lik skorla tamamlanınca, maç uzatmalara gitti.

Mücadelenin 96. dakikasında, oyuna sonradan giren Yunus Akgün'ün ceza sahası dışında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda Fatih Öztürk son anda topu kornere çeldi. Mücadelenin iki uzatma devresinde de iki takım aradığı golü bulamayınca maç penaltılara gitti.

STAT: Konya Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar Aziz, Maicon, Nagatomo (Dk. 102 Carole), Donk (Dk. 76 Selçuk İnan), Fernando (Dk. 69 Yunus Akgün), Feghouli, Belhanda (Dk. 59 Eren Derdiyok), Rodrigues, Gomis
AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 66 Larsson), Dany, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Aykut Çeviker, Sissoko, Bilal Kısa (Dk. 98 Onurcan Güler), Barbosa (Dk. 63 Miguel Lopes), Manu (Dk. 76 Güray Vural), Seleznov

GOLLER: Dk. 5 Seleznov (Akhisarspor), Dk. 79 Eren Derdiyok (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 14 Mustafa Yumlu, Dk. 43 Dany, Dk. 45+3 Manu (Akhisarspor), Dk. 77 Rodrigues, Dk. 116 Serdar Aziz (Galatasaray)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
5. dakikada Manu, kendi yarı alanından aldığı topla ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Savunmadan seken top, Barbosa'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda, savunmadan seken top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu kontrol eden Seleznov, Nagatomo'dan sıyrılıp yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
14. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında meşin yuvarlağı kaleci Fatih Öztürk kontrol etti.
23. dakikada Maicon'un kullandığı frikikte top barajdan döndü. Bu oyuncunun ikinci vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'te kaldı.
37. dakikada Bilal Kısa'nın kaleyi karşıdan gören bir noktadan vuruşunda, top auta çıktı.
41. dakikada Akhisarspor ikinci gole yaklaştı. Bilal Kısa'nın pasına hareketlenen Seleznov'un ceza alanı sağ çaprazından yerden vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
44. dakikada ceza sahasına hareketlenen Rodrigues, Dany'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, Dany'ye sarı kart gösterdi. Merkezden gelen uyarı üzerine Cüneyt Çakır, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden pozisyonu tekrar izledi ve kararını değiştirmedi. 

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
63. dakikada Manu'nun sol kanattan gönderdiği topa yükselen Seleznov, meşin yuvarlağı az farkla auta gönderdi.
65. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ortasında ceza sahasında topa yükselen Eren Derdiyok'un vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
70. dakikada orta sahada Nagatomo'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Miguel Lopes, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, topu üstten auta gönderdi.
79. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Nagatomo'nun ara pasına hareketlenen Eren Derdiyok, altıpas üzerinden meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

UZATMA BÖLÜMÜ
95. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk topu kornere çeldi. Uzatma bölümünde başka önemli pozisyon olmadı ve karşılaşmanın galibini belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.

PENALTILAR
Akhisarspor'da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov fileleri havalandırdı. Galatasaray'da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, topu filelerle buluştururken, Gomis penaltı atışından yararlanamadı. Penaltı atışları sonunda Akhisarspor, Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Beşiktaş B36 Torshavn'a Gol Yağdırdı 6-0

F.Bahçe'yi Alper Potuk taşıdı 2-1"

Ali Koç'tan Alex'e Büyük Sürpriz!
»  Kartal İlk Avrupa Sınavında Zorlanmadı
»  BBC F.Bahçe'nin Yeni Transferin Açıkladı
»  Fenerbahçe'nin Borcu Dudak Uçuklattı
»  Fenerbahçe'ye Ön Elemede Zorlu Rakip
»  Mesut Özil Alman Milli Takımını Bıraktı
»  Hamza Yerlikaya Bakan Yardımcısı Oldu
»  F.Bahçe 3-0'ı Koruyamadı 3-3
»  Fenerbahçe'den Fulham'a 3 Gol!
»  Aykut Kocaman'dan Bomba Açıklamalar
»  Ankara 19 Mayıs Stadyumu Yıkılıyor
»  Dünya Kupasına 'VAR' Damgası
»  Flaş.. Fransa Dünya Şampiyonu
»  TFF'den, 'VAR' Tanıtımı
»  Bülent Yavuz: Cüneyt Çakır Muhteşemdi
»  Ronaldo İtalya'yı karıştırdı
»  Finalin Adı: Fransa - Hırvatistan
»  Fenerbahçe'nin iki transferi açıklandı
»  Rusya'da İlk Final Bileti Fransa'nın
»  Cüneyt Çakır'a Tarihi Görev
»  Ronaldo Tarihi teklifi Reddetti!
»  Cocu'dan Volkan Demirel Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.