Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Akşener: Devlet Bahçeli Tembeldir
Akşener: Devlet Bahçeli Tembeldir
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mitiliden vazgeçildi. Sayın Bahçeli çalışmayı çok sevmez. Sayın Erdoğan’ın dediğinin dışına ne Binali Yıldırım ne Bahçeli, Ne Soylu katiyen çıkamaz" dedi.
 
17.6.2019 - 12:13

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın katıldığı canlı yayının bir geleneği yeniden başlatmak adına önemli olduğunu belirten Akşener, “İstanbul’da oy kullanacak olup kararsız olup seçmen açısından bir karar verme imkanı sundu" ifadelerini kullandı.

"YILDIRIM YAYIN BİTSE DE GİTSEK MODUNDAYDI"

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"17 yıldır ortadan kalkan bir gelenek söz konusu… Kibirli bir gelenek ortadan kalktı. Bunun devamını diliyorum. Türkiye’nin gerildiği bir ortamda nefes aldırdı. İstanbul’da oy kullanacak olup kararsız olup seçmen açısından bir karar verme imkanı sundu.

Sayın İmamoğlu’nu canlı yayında oldukça motive gördüm. Ama en önemlisi Sayın Yıldırım’ı incitici bir sözü olmadı. Bunu çok önemli görüyorum. O kadar yorulduk ki... Kandil ile şahsen benim ve sayın Karamollaoğlu’nun sözleşme yaptığı ilan edildi. İllet olduk, FETÖ’cü olduk… 23 gün sabahtan akşama kadar çalıştık, sayın Kılıçdaroğlu ile ortak mitingler yaptık. Gittiğim ilçelerde adayların değil sayın Erdoğan’ın resimleri vardı. Vatandaşlara adayları değerlendirmelerini, hizmet anlayışlarını değerlendirmelerini istedim. Bu bir genel seçim değil. Beka ile ilgisi olmadığını anlattım. Seçimden sonra komşularınızla, akrabalarınızla görüşmeye devam edeceksiniz dedim. 23 Haziran’daki seçimde de bazı Ak Partililer düşmanlaştırıcı dili devam ettirdiler. Sayın Yıldırım yayında bitse de gitsek modundaydı. Ak Partililer her şeyden muaf görüyor kendilerini. İstanbul’daki gökdelenlerin sorumlusu CHP’ymiş. Hukuki olarak Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin iznine tabi o gökdelenler. O izinlere bakıldığında siyasi iradeyi görürsünüz."

"KÖŞEYE SIKIŞTIĞINDA FETÖ DEDİ"

Akşener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sayın Yıldırım köşeye sıkıştığı anda FETÖ dedi. Ekonomiden sorumlu damat bey o gelenekten geliyor. Asıl olan şu: FETÖ’nün 15 Temmuz’da ortaya koyduğu o darbe girişimi sonrasında hiç ders almamışlar. Vakıf önemli bir şey, Osmanlı’dan beri gelen bir gelenek. Şimdi belediye nakit para vermeyebilir ama dağıttığı kaynaklar var. FETÖ vakıflar üzerinden geldi. Sayın İmamoğlu’nun dediği gibi devlete güvenip resmi kurumlar üzerinden iş yapmak gerekir. Böylece akrabalar üzerinden bir vakıflaşma söz konusu olmaz. Türkiye’de her şeyin olduğu gibi bu anlayışın da cılkı çıktı. Ben sayım Yıldırım’ın FETÖ ile ilişkisi vardır diyemem ama Bakanlık yapmış bir isim…

FETÖ ile etkin mücadele yapılmıyor. Kallavi FETÖ’cüler dışarıda, sıradan kişiler hapiste… TBMM’nin eski Başkanı’nın damadı FETÖ’den kaçak… Pek çok iş adamı, otellerinde kalınan kişiler dışarıda… Bakanlıklar paylaşıldı, bürokrasi, ihaleler paylaşıldı. Bu dönemin parsasını toplayanlar serbest, garibanlar içeride. 1994’te İstanbul belediyesinin borcu 2 milyar dolardı, bugün 22 milyar dolar olduğu söyleniyor. Bu borç İstanbul’a harcansaydı, trafik sorunu çözülür, iş imkanları artardı. İnanılmaz bir israf var.

Bizim gibiler, yani orta karar aileler, şükretmek ve kul hakkından korumayı öğretir. Sizi belli konularda dikkatli olmaya yöneltir; bu sınıfsal bir bakış açısıdır. Sınıfsal çelişkileri şükretmeye yönelterek çözer. Eğitim bize o zengin çocuğu ile iyi okulları kazanabilmeyi ve iyi bir hayat yaşamayı iyi çalışmayı, bu ülkenin önemli görevlerinde bulunma umudunu aşılar. Cumhuriyetin en büyük özelliği budur. Muhtar olamaz dendi, Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu, saray yaptı… Saray yaptırınca ayrı değerler sistemi oluşur, israfı göremezsiniz.”

“SARAY İÇİNDE ÖDENEN KREDİ KARTLARI NE KADARDIR, LİMİTLER VAR MIDIR”

“İktidar 17 yılda büyük bir bürokratik kadro kurup, müthiş maaşlar ödüyorsunuz. Bir hayat tarzı geliştirip değerler üretiyorsunuz” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daire başkanlarının, şube müdürlerinin kaç tana aracı var, modelleri nelerdir? Saray içinde ödenen kredi kartları ne kadardır, limitler var mıdır? Bu hayat tarzını onlar üretiyor. Ben bir bilim insanıyım. Diktatörlükleri, saray erkanını incelemiş bir hocayım. İtiraz ederek, simit hesabı yaparak gelip, itibardan tasarruf olmaz anlayışında bir Türkiye’ye geldik.”

"BAHÇELİ ERDOĞAN'IN DEDİĞİNİN DIŞINA ÇIKAMAZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, şunları kaydetti:

"Mitilden vazgeçildi. Sayın Bahçeli çalışmayı çok sevmez. Sayın Erdoğan’ın dediğinin dışına ne Binali Yıldırım ne Bahçeli, ne Soylu katiyen çıkamaz. Dolayısıyla mitil aranıyor. Bir gece kalıp döndüğü söyleniyor.

Ülkücüler Türkiye ile ilgili hassasiyetleri çok yüksek insanlardır. 80 öncesinde de bu manada çok büyük bedeller ödemişlerdir. Aralarından 80 itibariyle hiç muhbir çıkmamıştır, Başkasının adına 11 yıl cezaevinde yatmış insanlar vardır. Bu tür davranış biçimleri, alay edişler ülkücü büyüklerimizi, ülkücü kardeşlerimizi çok derinden yaralıyor. Yıllarca cezaevinde yatmış, ağızlarından bir kelime çıkmamış abilerim var. İstanbul’da MHP’nin oyu yüzde 8,1… Onun 4 puanı sayın İmamoğlu’na gitti. Sayın Bahçeli bekanın karşılığını 5 harfliler olarak tanımladı. Siz onun içini boşaltırsanız Türkiye gerçek bir beka sorunu ile karşılaştığında vatandaşınıza anlatamazsınız. Şimdi de İstanbul’da seçim yenileniyor, Türkiye'nin gözü bunun üzerinde.

Açılımın ayak seslerinin duyulduğu bir sürece gidiyoruz. Bugün açılım ayak sesleri var o seslendirmeyi de bizzat Bahçeli yaptı. 23 Şubat'ta Apo ile görüşüyorlar demiştim. Şimdi görüşüyorlar. Sayın Bahçeli, bebek katili, İmralı canisi diyordu şimdi Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinde sakınca yoktur diyor. Bu durum 180 derecelik bir dönüş olarak adlandırılır. 29 belediye meclis üyesi arkadaşımızı 3 oy için terörist diye yaftaladılar, şimdi açılımın ayak sesleri geliyor. Ülkücülerin kendilerini bu resimde bulmaları mümkün değil. MHP’ye son iki seçimde oy veren seçmenlerin tavırları çok başka olacak."

"ERDOĞAN MUHALEFET LİDERLERİ İLE KONUŞMALI"

"Açık oturumu geçtim, Türkiye’ye S-400 üzerinden ABD’den bir mektup geldi. Buna karşı çıkılmalı. Biz Türkiye’nin bu konularda arkasındayız. Sayın Erdoğan’ın Türkiye hakkında alacağı kritik kararlar hakkında muhalefet liderleri ile oturup konuşmalı.

Üç gündür çadırların önünde bir şey söylüyorum İçişleri Bakanı'nı mutlaka değiştirsin. Gerim gerim gerilmenin unsurlarından biri. Sayın Erdoğan'a zarar veriyor. Oraya duyulan öfke oraya yansıyor. Damadını mutlaka, ekonomiyi bilmiyor. İkisini de alsın en büyük maaşları versin de onlara, alsın onları. Eski bir dostu olarak söylüyorum. İmamoğlu Yıldırım'a oğlunun onun okuduğu okulda okuduğunu mutluluk içinde söyledi. Yıldırım’ın cevabı çok kötüydü. İyi ki babasının mesleğini seçmemiş’ dedi. Meslekler çok kutsaldır. Emekle elde edilir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Beden Dilleri Ne Anlattı?

İşsizlik Rekora Koşuyor

Kazanan Türkiye Demokrasisi Oldu
»  Yayın Sonunda Aile Fotoğrafı
»   Büyük Buluşmada Kozların Paylaştılar
»  Erdoğan'dan ABD'ye Yeni S-400 Mesajı
»  "Hiçbir Kadını Aşağılamaya Hakkınız Yok"
»  Bahçeli: Kürt Kardeşlerimiz Canımızdır
»  Kılıçdaroğlu İlk Kez Açıkladı
»  Yıldırım'dan 10 Milyon Seçmene Mektup
»  AKP'den Moody's'in Kararına Tepki
»  Mansur Yavaş’tan öğrencilere müjde!
»  Yıldırım'ın Yüzüğündeki Taş, Harammış!
»  İmamoğlu Yandaş Medyayı Topa Tuttu
»  Erdoğan'dan Son Hafta Hamlesi
»  Genelkurmay'dan Akit TV'ye Dava
»  AK Parti'de Seçmen Taşıma Seferberliği
»  Bahçeli Rahatsızlıklarını mı İletti?
»  Turizm Bakanı Bu Fotoğrafa Çık Kızmış
»  Darbe Davasında 9 Mahkumiyet 3 Beraat!
»  Mansur Yavaş: "Depolar İthal Ağaç Dolu"
»  Mecliste VİP Tartışması
»  İmamoğlu İstanbul Çözümlerini Açıkladı
»  Beştepe'de 40 Dakikalık Görüşme
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.