Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4498
EURO
34,4910
IMKB
9.575,000
ALTIN
2.473,080
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Akşener:Erdoğan Başka Evrende Yaşıyor
Akşener:Erdoğan Başka Evrende Yaşıyor
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SÖZCÜ’ye konuştu. Akşener, 10 seçim barajı tartışması için böyle dedi ve ekledi: Cumhur İttifakı’nın oyları düştü diye atılacak adım ahlaken tartışmalı hal alır. Siyasetin kuralları bir partinin ikbali üzerine bina edilemez. Edilirse adı demokrasi olmaz.
 
21.1.2021 - 08:21

Siyasetin gündemi yoğun. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yoğun gündemi içinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor, dert dinliyor. Akşener, genel merkezdeki çalışmalarını, toplantılarına da “maskeli-mesafeli” olarak devam ediyor. Yüzde 10 seçim barajı yeniden konuşulmaya başlandı. AKP'liler, baraj oranının daha da yükseltilmesini dile getirirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, barajın düşürülmesinden yana. Akşener ise “Barajı konuşan iktidar yolcu demektir” diyor ve şunları söylüyor:


Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener,  Siyasilere ve gazetecilere saldırı için iktidara çağrı yaptı. Akşener, “Bu tür gerginliklerin yol açabileceği kaoslar, önce ülkeyi yönetenlere zarar verir” dedi.

ETİK VE GERÇEKÇİ DEĞİL

■ Öncelikle ortakların önce kendi aralarında, sonra kamuoyu önünde konuşmalarını öneriyorum. Bir iletişim problemi olduğu ortada. Son dönemde iktidarın ortakları nedense fikir ayrılıkları olan her konuyu Twitter üzerinden veya basın aracılığıyla konuşmayı tercih eder oldu.


■ AK Parti çevrelerinde barajın yükseltilmesiyle ne amaçlandığını anlamak zor değil. Bazı partileri, önerilen yüzde 12'nin altında değerlendirdikleri açık. ‘Siyasi etik' diye diye geziyorlar ama zora geldi mi kendilerince böyle cinliklerin peşine düşüyorlar. Bu hem etik olmayan hem de gerçekçi olmayan bir yaklaşım.

■ Küçük ortaksa, belli ki kendini riskte görüyor ve barajın düşürülmesini istiyor. Bu da anlaşılabilir bir talep. Çünkü baraj altı kalma ihtimali, siyasi manevra imkanını ortadan kaldırır, etkisiz eleman haline getirir. Belli ki bunu istemiyor. Yoksa yıllarca mevcut barajı savunmuş bir anlayışın, bu hamlesi başka türlü açıklanamaz.


MERAL AKŞENER CORONA AŞISI OLURKEN NEDEN FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDİ?
 İYİ Parti Genel Merkezi'nde ağırlayan Meral Akşener, “Ben hacca gittim. O nedenle aşı yaptırırken fotoğraf vermedim” dedi…

MİLLET İRADESİ VURGUSU

■ Ama unutmayalım ki, siyasetin kuralları, bir partinin ikbali üzerine bina edilemez. Edilirse, orada sistemin adı demokrasi olmaz, ‘Yazıhanem açık kalsın” anlayışı olur. Elbette bunların hepsi konuşulabilir, tartışılabilir. Ama bu tartışmalar bütüncül bir şekilde yapılmalıdır.


■ Tartışmaların merkezindeyse milletimiz ve millet iradesinin egemenliği olmalıdır. Cumhur İttifakı'nın oyları düştü ve ikbali riske girdi diye bu alanda atılacak, merkezinde milletin olmadığı her adım, ahlaken tartışmalı hale gelir.

BAŞKA EVRENDE YAŞIYOR

■ Siyaset millete hizmet için yapılır. Vatandaşınıza dokunmak, sesini duymak zorundasınız. Derdini dinlemek, ne yiyor, ne içiyor bilmek zorundasınız. Bunları bilirseniz, memleketin meselelerini doğru teşhis edersiniz. Doğru tedavinin de ilk şartı doğru teşhistir.

■ Sayın Erdoğan, siyasetinin ilk yıllarında sokağı bilirdi. Vatandaşa dokunurdu. Ama saray onu milletten ve dolayısıyla gerçeklerden kopardı. Kendisi maalesef artık başka bir evrende yaşıyor. Türkiye'nin meseleleri ancak siyaset içinde çözülebilir. Bu da ancak siyaset, vatandaşı duyarsa, ona dokunursa, ayağına giderse olur. Milletine yabancılaşmış bir siyasetin memlekete vereceği bir şey olamaz.

VİCDANLARDA AÇILAN YARALAR ZOR KAPANIR
Selçuk Özdağ ve aynı gün Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırıdan sonra “Saldırı emrini kimin verdiği” konuşuluyor. Ben de aynı soruyu Akşener'e yönelttim. Akşener'i dinliyorum:

“Bu hukuki bir mesele. Cevabı emniyet, yargı bulacak. Kimin azmettirdiği ortada. Bir anlamda, herkesin bildiği bir sır bu. Ama ben siyasetin geldiği nokta açısından üzgünüm. Vücuttaki yaralar iyileşir. Ancak, siyasette, vicdanlarda açtığı yaralar zor kapanır. Hele de ülkeyi yönetenler bu işin önünü almazsa, bu yaralar kangren olur ki, onun da memleketimize bedeli ağır olur. Siyaset, hizmette rekabet alanıdır. Söylediğini beğenmediğiniz rakibinize saldırtırsanız o siyaset olmaz. Bunlar saldırı da değil. Saldırı yüzünüze karşı yapılandır. Bu yapılanlar namert birer pusu. Bunu da aslında bir aydın hareketi olan ‘Milliyetçilik' adına yapıyorlar. Böyle Milliyetçilik olmaz.”

Akşener'e göre bunlar planlı ve örgütlü işler. Peki, benzer olayların meydana gelmemesi için neler yapılmalı? Akşener'in cevabı şöyle: “Bu olayların davalarına bir bakın. Ortada planlı, organize bir iş var, ama soruşturmalar, davalar hep ‘Müessir fiilden' açılıyor. Örneğin danışmanım Murat İde'ye saldıranlar… Evinin önünde hepsi araçlarından aynı anda iniyor ve saldırıyor. Yani her şey planlı ve organize. Suç da organize. Ama soruşturma ya da davanın dayandığı kanun maddesi ‘Müessir fiil', yani hafif yaralama. Bu kadar organize işlere böyle soruşturmalar ödül gibidir. Bu kafayla önleyemezsiniz.”

CUMHUR İTTİFAKI'YLA YAN YANA GELMEMİZ İMKANSIZ
İYİ Parti'nin, AKP ile “Kapı arkası diplomasi” yürüttüğü iddia edildi. Akşener'e, “AKP ile herhangi bir temasınız var mı?” diye sordum. Cevabı şöyle oldu: “AK Parti ve MHP genel başkanlarının geçmişte birbirlerine ettikleri hakaretlerden, taktıkları lakaplardan sonra bugün, ‘Etle tırnak olduk' dediklerini görünce, sanıyorlar ki, siyasetçilerin hepsi böyle davranır.

İlkeler değil, menfaatler üzerine kurulmuş bir ittifakın parçası oldukları için, doğal olarak her siyasetçinin aynı ilkesizliğe meyledebileceğini düşünüyorlar. Meral Akşener böyle bir şey yapmaz. Bizim en büyük gücümüz, açık ve şeffaf oluşumuz. Çünkü biz ilkelerimizle siyaset yapıyoruz. Bu ilkeler ışığında baktığınızda, bizim Cumhur İttifakı'yla yan yana gelmemize imkan yok. Ben bunu söyledikçe nedense iktidar medyası, bu iddiaları gündeme getirip küçük ortağın sinirlerini zıplatıyor. Altını çizmek isterim ki; endişeye mahal yok. İktidarın küçük ortağının içi rahat olsun.”

İKTİDARIN VE VATANDAŞLARIN TÜRKİYE'Sİ ÇOK FARKLI
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “sahada”, vatandaşla iç içe. Vatandaşın ne yaşadığını yerinde görüyor, biliyor. Akşener vatandaşın Türkiye'siyle, AKP'nin anlattığı Türkiye arasında büyük fark olduğunu belirtiyor. Sahada gördüklerini hatırlatıp “Farklı Türkiye'yi” soruyorum. Akşener sıralıyor:

■ İktidarın enflasyonu başka, milletin enflasyonu başka.

■ İktidarın iddia ettiği zenginlik, sokakta, hanelerde yok.

■ İktidarın işsiz sayısı başka, milletimizin işsiz sayısı başka.

■ Ekonomi zaten sıkıntıdaydı, pandemi de üzerine ayrı bir yük getirdi.

■ Millet böyle zamanlarda devleti yanında görmek ister. Ama Türkiye'yi yönetenler, millete destek vermek yerine, yine o beş müteahhide destek vermeyi seçti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türkiye Karşıtlığı Erken Başladı

İyi Parti'den Parlamenter Sistem Hamlesi

AKP'li Mehmet Muş'un Acı Günü
»  Bakan Soylu'yu İsyan Ettiren Karar
»  85 Yaş Üzerindekiler Evlerde Aşılanacak
»  Joe Biden Yemin Etti Göreve Başladı
»  Karamollaoğlu Sordu:Kime Güveneceğiz
»  Göçmen Teknesi Battı,Kişi Öldü
»  Kıulıçdaroğlu'ndan Mektup Yanıtı
»  Davutoğlu’ndan Soylu’ya Sert Sözler
»  HDP'li Eski Vekile Tutuklama Kararı
»  Konya'da kan donduran olay!
»  Trump Yeni Parti Kuruyor
»  Mersin Valiliğinden Açıklama
»  ABD'den Çin'e Soykırum Suçlaması
»  Trump'tan Veda Mesajı
»  Özdağ’a Saldırıda 2 Kişi Tutuklandı
»  Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür Şoku!
»  6 bin 818 Yeni Vaka Tespit Edildi
»  Mersin Akkuyu'da Patlama İddiası
»  Mansur Yavaş'tan Evsizlere Çağrı
»  Size Bir Telefon Kadar Yakınız "
»  CHP'den İstifa Tarihi Belli Oldu
»  Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Tepki
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.