Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4913
EURO
34,5862
IMKB
9.544,000
ALTIN
2.480,100
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Altın Dip Yapmaya Yakın!
Altın Dip Yapmaya Yakın!
 
Fed’in baskısıyla 1,850 dolarda tutunmaya çalışan ons altın, prangalarından kurtulmaya çalışıyor. Uzmanlar, Fed’in faiz artışlarını yavaşlatacağını belirterek, “Altın fiyatları arkasına bakmadan yükselecek” yorumunda bulunuyor.
 
13.5.2022 - 10:27

luslararası piyasalarda ons altın yeniden Fed’in faiz artıracağı beklentisiyle sendeledi. ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamları Fed'in daha agresif faiz artırımına gitmesi olasılığını artırarak ons altını baskılamaya devam ediyor. Çoğu uzman ise Fed’in faiz artışlarının enflasyonu dizginlemeye yetmeyeceği ve resesyon riskinin altını yeniden alım bölgesine sokacağını düşünüyor. Emtia stratejisti Mike McGlone, altının Fed’in prangasından kurtularak 2.000 bin dolara çıkmayı başarması halinde arkasına bile bakmadan yükselmeye devam edeceğini savunuyor. ABD’de enflasyonun yüzde 8.3 çıkmasının ardından altın 1.832 dolara kadar baskılandı. Sonrasında ise kıymetli metal, yüksek enflasyondan destek bularak 1.850-1.860 dolar seviyelerine geri geldi.

1.887 DOLAR/ONSUN AŞILMASI KRİTİK ÖNEMDE

Uzmanlara göre teknik açıdan değerlendirildiğinde, ons altında 200 günlük hareketli ortalamaya işaret eden 1.858 dolar seviyesi kritik. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştiği takdirde yukarı yönlü hareket 1.887 dolar seviyesine kadar gelebilir. Buranın üzerinde ise 1.900 doların üzerine hamle beklenebilir. Aşağıda 1.832 dolar seviyesi ise kritik ana destek konumunda. Burası kırılırsa 1.800 dolara kadar satışların sürebileceği belirtiliyor.

“ALTIN DİP YAPMAYA YAKIN”

Ancak bu seviyenin altın fiyatları için güçlü bir destek oluşturacağını ve yönünü yukarı çevirmek için fırsat yakalayacağını savunan uzmanlar var. Bloomberg Intelligence'a göre, mayıs ayında hayal kırıklığı yaratan altın, rotayı 2.000 doların üzerine kırmanın eşiğinde olabilir. Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, yaptığı açıklamada, altının artık dip yapmaya yakın olduğunu ve ons başına 1.800 doların fiyatlar için taban oluşturduğunu söyledi.

McGlone, "Altının onsu 2.000 doların üzerine çıkarsa ardından bakmadan yükselişe geçecek. Bu direnç seviyesi desteğe dönüşecek ve fiyatlar arkasına bakmadan yükselecek” değerlendirmesinde bulundu.

BORSALARDAKİ DÜŞÜŞ ALTIN İÇİN ZEMİN HAZIRLIYOR

Stratejist bu beklentisine neden olarak borsaların kötü performansını gösterdi. ABD borsalarındaki zayıflama nedeniyle Fed’in vites değiştireceğini düşünen analist, ABD’de fonlama faizinin yüzde 3.4 civarında zirve yaptıktan sonra yüzde yüzde 3'e düşmesini bekliyor. Hisse senedi piyasalarındaki düşüşün, Fed’in sıkılaştırma hamlelerini yavaşlatıp, enflasyonun yükselmesine izin verecek noktaya vardığını söyleyen McGlone, benzer bir durumun 2015 ve 2018 yıllarında altının yükselmesine zemin hazırladığını hatırlatıyor.

FAİZ ARTIŞINA KARŞI HASSAS

Altın, siyasi ve ekonomik kriz zamanlarında enflasyona karşı bir koruma ve güvenli bir değer aracı olarak görülse de, sıfır getirili ons altını tutmanın maliyetini artıran kısa vadeli ABD faiz oranlarının yükselmesine karşı oldukça hassas. Dolayısıyla Fed’in son gerçekleştirdiği toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı, bununla beraber önümüzdeki toplantılarda da 50 baz puanlık artışın gündemde olduğunu söylemesi ons altın fiyatları üzerinde baskı unsuru yaratarak geri çekilmesine neden oldu. ABD 10 yıllıkları yüzde 3 seviyesinin altına gerilese de dolar endeksindeki kuvvetli seyir ons altını baskılıyor. Savaş prim getirmeye devam ediyor. Bu arada Fitch Solutions, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin altında prim getirmeye devam edeceğini ve 2022-23 döneminde ortalama fiyatın 1.900-1.800 aralığında kalmaya devam edeceğini tahmin ediyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Merkez Bankası'ndan Yeni Karar

İşte Konut Kredisi Kullandırma Şartları

Konut Fiyatları Niye Artıyor?
»  Merkez Bankası 3,3 Milyar Dolar Sattı
»  Altında Enflasyon Bekleyişi Sürüyor
»  Enflasyonda 3 Hane Ağustosta Görülebilir
»  Elektriğe 'Denetim'W Zammı Gelebilir
»  Gram Altın 900 Lirayı Geçti
»  Motorinde 32 Kuruş Zam Beklentisi
»  Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu
»  Flaş...Enflasyon Yüzde 70'e Dayandı
»  Brent Petrolün Fiyatı 109 Doları Aştı
»  FED'den 50 Baz Puanlık Faiz Artırımı
»  LPG'de 1 Lira İndirim!
»  Ekmek Makarna ve Ete Zam Gelecek
»  Kamuda 3600 Ek Gösterge Heyecanı
»  "Enflasyon 20 Yılın Zirvesini Görebilir"
»  Girişimcilere Bayram Müjdesi
»  Nisan’da Enflasyon Yüzde 68'i Aşacak
»  Zenginin Parası Vatandaşın Borcu Arttı!
»  Bankalara Enflasyon Ve Faiz Uyarısı
»  Altın Üzerindeki Baskı Artıyor
»  TCMB'de Enflasyon Tahminini Yükseltti
»  Petrol Fiyatlarını Düşürecek Hamle
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.