Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5418
EURO
34,9253
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.443,630
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Altın Fiyatları Çıldırdı
Altın Fiyatları Çıldırdı
 
Çeyrek altın fiyatları bu hafta yatırımcısının yüzünü güldürdü. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çeyrek altın, yarım altın fiyatları da yatırımcılarını sevindirdi. Peki altın yatırımcısının en çok alım satım yaptığı çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarındaki son durum.
 
29.4.2016 - 12:10

Çeyrel altın fiyatları ne kadar oldu günün en çok merak edilen konusu oldu. Altın fiyatları dün yükselişteydi ve çeyrek altın, yarım altın gibi ürünleri takip edenler için kazançlı bir gün oldu. Çeyrek altın fiyatları altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte piyasadaki artışını korudu.

Çeyrek altın fiyatları: Piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 112,96 lira oldu. Yaz dönemi ile birlikte altın alımlarında da artışlar görülürken, İstabul Kapalıçarşı'da dün altın fiyatları yükselişe geçti. Cumhuriyet altını 753,00 liradan satılıyor. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? İşte çeyrek altın fiyatları ve detaylar

Altın fiyatları sınırlı yükselişte.Altının ons fiyatı, yüzde 0,3 yükselişle 1.247 dolar seviyelerinde seyrediyor. Dün en yüksek 1.244 doları gören altının ons fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 1.243 dolardan tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan altının ons fiyatı, yükseliş eğilimini sürdürerek şu dakikalarda yüzde 0,3 artışla 1.247 dolardan alıcı buluyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 113,00 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 756,00 lira oldu.  Altın fiyatları BOJ'un politika değiştirmeme kararı ardından doların izlediği düşükseyirden destek bularak yedi haftanın zirvesini görürken, gümüş fiyatları da 15 ayın zirvesineçıktı.     Spot altının ons fiyatı 1,280.60 dolara kadar yükselmesinin ardından kazançlarını hafifazaltarak 1,274.41 dolar oldu ve günlük yükselişini yüzde 0.7'de tuttu.

Altının ons fiyatı, 7 haftanın en yüksek seviyesi olan 1.281 dolara çıktı.
Dünü 114,55 liradan tamamlayan altının gram fiyatı ise bugün 115,90 liraya çıkarak 22 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altının gramı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,6 artışla 115,20 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 189 liradan, Cumhuriyet altını 768 liradan satılıyor. Çeyrek altın geçtiğimiz aylarda 193 liraya yükselerek rekor kırmıştı.

Dün dolar endeksi, ABD'de beklentilerin altında kalan büyüme rakamları sonrası geri çekilmeye devam ederken, altının ons fiyatı yukarı yönlü ivmesini artırarak günü yüzde 1,6 yükselişle 1.266 dolardan tamamladı.

ABD ve Japonya Merkez Bankalarının faizlerde ve para politikası duruşunda değişikliğe gitmemesinin ardından dolar/yen paritesi son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilerken, buna bağlı olarak dolar endeksinin de gerilemeye devam ettiği görüldü.

Doların değer kaybından destek bulan altının ons fiyatı, 11 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 1.281 dolara çıkmasının ardından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,9 artışla 1.277 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, teknik olarak 1.283 dolar seviyesinin direnç, 1.257 doların ise destek konumuna geldiğini belirterek, bugün açıklanacak makro ekonomik verilerin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

Analistler, teknik olarak 1.262 dolar seviyesinin direnç, 1.227 doların ise destek konumunda olduğunu belirterek, düşen dolar endeksi ve zayıf ABD verilerinin altın fiyatlarına alış getirdiğini kaydediyor. Bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, Fed'in faizlerde değişiklik yapmasının beklenmediğini, karar metninden, gelecek toplantılara ilişkin ipuçlarının aranacağını aktarıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dolar Eridikçe Eriyor!

Kredi Kartları Can Yakmaya Devam Ediyor

Emekliye Vergi Müjdesi!
»  FED, Faiz Oranını Değiştirmedi
»  Borçsuz Ay Sonunu GetirememeŞampiyonuyuz
»  Bakanlıktan Çalışanları Şok Eden Teklif!
»  İşe Alırken Üniversite Ayrımına Son!
»  Belgesi Olmayan İşsiz Kalacak!
»  Kıdem Tazminatında Devlet Güvencesi!
»  Türk-İş,1 Mayıs'ta Çanakkale'de
»  VergideYeni Dönem Yolda!
»  Merkez'de Yeni Başkandan İlk Karar
»  Merkez Bankası'nda Devir Teslim!
»  Dolar Yine Tepetaklak
»  İşsizlik 11 Ayın Zirvesine Çıktı
»  Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?
»  200 TL Yatırana 2 Bin TL Maaş!
»  ''Dolar 3.70 Olacak''!
»  Benzin ve Motorine Bir Zam Daha!
»  Çalışma Hayatında Asgari Ücret Depremi!
»  4 bin 500 Lira Maaşla Stajyer Aranıyor
»  Erdem Başçı Büyükelçi Oluyor
»  Flaş.. Merkez Bankasına Yeni Başkan!
»  Altın Yine Tırmanışta!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.