Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
46,4425
EURO
53,0931
IMKB
14.827,350
ALTIN
6.170,549
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Altın Eridikçe Eridi!
Altın Eridikçe Eridi!
 
Altın fiyatları bu kez İsviçre'den gelen haber ileçakıldı!
 
19.6.2026 - 08:24

Spot altın saat 07:50 itibarıyla yüzde 1,7 düşüşle 4134 dolar seviyesine geriledi.

Gram altın yüzde 1,8 düşüşle 6181 TL'ye indi. Spot gümüş ise yüzde 3,1 düşüşle 63,67 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed'den gelen şahin mesajlar sonrası ABD ile İran arasındaki barış anlaşmasının tehlikeye girmesi ile adeta eridi.

ABD Başkanı Trump, ABD ile İran arasındaki gerginliği bitirecek anlaşma üzerinde uzlaştıklarını açıklamıştı. 14 maddelik ateşkes anlaşmasının bugün imzalanması bekleniyordu. Ancak anlaşmayı imzalaması için İsviçre'ye gitmesi beklenen ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'ın seyahatini erteledi. İsviçre Dışişleri Bakanlığı ise ABD ile İran'ın bugün görüşmeyeceğini açıkladı.

Altın fiyatları bu açıklama sonrası dünyanın petrol tedariğinin yüzde 20'sinin sağlandığı Hürmüz Boğazı'nın ne zaman açılacağına yönelik belirsizlikle adeta eridi. Güçlenen dolar endeksi de bu düşüşü destekledi. Brent petrolün varil fiyatı şu sıralarda 80 doların altında seyrediyor.

Çarşamba günü açıklanan Fed'in faiz kararı sonrası çiçeği burnunda Fed Başkanı Kevin Warsh'ın para politikalarına yönelik şahin tonları da altının düşüşünde etkili oldu. Fed'den gelen açıklamada çatışma ile yükselen enerji fiyatlarının yarattığı enflasyonist baskının izleneceği belirtildi. Uzmanlar Fed'in faiz artırımına yönelik hamle yapabileceğini ihtimalinin arttığını belirtiyor. Faiz getirisi bulunmayan altın yüksek faiz ortamında cazibesini yitiriyor.

Öte yandan finans devi Goldman Sachs ise altınının yıl sonu fiyat tahminini de ons başına 4900 dolar olarak güncelledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Benzine İndirim Geliyor

Motorine üst üste üçüncü indirim geldi!

Fed Kararını çıkladı,Altın Sert Düştü
»  Beyaz Et'te Kayyım Kararı İptali
»  Ünlü Market Zİnciri Banka Kuruyor
»  Altının Gözü Kulağı FED'de
»  Petrol 3 Ayın En Düşük Seviyesine İndi
»  Kırmızı Ete Dev Zam!
»  Konut Fiyatları Yükseldi
»  Motorinde İkinci İndirim Yolda
»  Kamu Alacaklarına Taksit Düzenlemesi
»  Akaryakıta Bu Gece İndirim Geliyor
»  Dolar ve Euro Rekor Kırdı
»  Altın FIrladı, Petrol Çakıldı!
»  Savaş 107. Günde Bitti,Piyasalar Coştu
»  Altındaki Düşüş Piyasaları Kilitledi
»  Emekliye Zam Haberi Krizi!
»  Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum
»  Altında 4 Bin Doların Altı Uyarısı
»  Altın Fiyatları Sert Çakıldı
»  BYD Türkiye Planını Askıya Aldı
»  Altında Çok Sert Düşüş;
»  Altın Yatırumcısı İçin Kabus Senaryosu
»   Trump Rüzgarı Altını Uçurdu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.