Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5734
EURO
34,8007
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.505,250
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Altın'da Yükseliş Sürecek mi?
Altın da Yükseliş Sürecek mi?
 
Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Sharp, altının 2022'de sert para politikası adımları ve jeopolitik gerilim nedeniyle dalgalı bir yıl geçirdiğini, ancak artık daha uzun süreli bir ralli için koşulların oluştuğunu söyledi.
 
30.1.2023 - 08:56

Goldman Sachs Emtia Araştırma Başkan Yardımcısı Daniel Sharp altının, 2022'de enflasyon karşısında atılan sert para politikası adımları ve Ukrayna savaşı nedeniyle artan jeopolitik gerilim arasında dalgalı bir yıl geçirdiğini ve artık daha uzun süreli bir ralli için koşulların oluştuğuna inandığını söyledi.

Ekonomim.com'un haberine göre Sharp, güçlü merkez bankası alımlarının küresel olarak altına olan talebin artmasına yardımcı olduğunu, Fed'in yaklaşımına bağlı olarak altının daha iyi performans gösterebileceği daha yumuşak bir parasal ortam oluşacağını düşündüklerini belirterek, “Altının ons fiyatının bu yıl 1950 dolara ulaşmasını beklesek de, bu tahminin üstü yukarı yönlü olarak açık” şeklinde konuştu.

 Sharp önümüzdeki döneme ilişkin beklentileri şu şekilde;

EMTİALAR İÇİN 2023 YÜKSELİŞ YILI MI OLACAK?

2023’e ilişkin yükseliş görünümümüzün iki ana bileşeni var. Her şeyden önce, emtia piyasaları genelinde uzun süredir görülen yetersiz yatırımın etkisinin giderek daha fazla hissedileceği yıl olacağına inanıyoruz.

Emtia ürünleri, yedek arz kapasitesi oluşturmak için yeterli sermaye harcaması yapılmazsa, daha yüksek ve değişken fiyatlar ile uzun süreli bir kıtlık durumu arasında sıkışıp kalacaktır. İkinci bileşen olan talep tarafında ise - yatırımcılar 2023 büyüme görünümüyle ilgili endişelerini sürdürürken, Goldman Sachs ekonomistleri pek çok bölgede emtia talebinin artacağı konusunda hemfikir.

ABD'de enflasyon baskıları giderek azalma belirtileri gösterirken, ekonomistlerimiz artık Avrupa'nın, beklenenden daha sıcak hava nedeniyle sanayide enerjiyle ilgili sıkıntıların azalmasıyla teknik bir durgunluktan kaçınabileceği görüşünde.

Bu nedenle, ekonomistlerimizin yumuşak iniş beklentileri devam ediyor. 2023 GSYİH tahminlerimiz, genel konsensüsten anlamlı bir şekilde pozitif ayrışıyor. Piyasalar resesyonu fiyatlıyor ve riske kapalı konumda. Çin'deki açılma, Avrupa’da sanayide gaz tedariki ve ABD ekonomisinin seyri belirleyici olacak.

ALTIN 2023'TE 2022'YE KIYASLA NASIL BİR SEYİR İZLEYECEK? ONS FİYATI NE KADAR ARTAR?

Altın, 2022'de enflasyon karşısında atılan sert para politikası adımları ve Ukrayna savaşı nedeniyle artan jeopolitik gerilim arasında dalgalı bir yıl geçirmiş olsa da, artık daha uzun süreli bir ralli için koşulların oluştuğuna inanıyoruz.

Öncelikle, güçlü merkez bankası alımları küresel olarak altına olan talebin artmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda Çin kısıtlamalarının sona ermesi ve zayıf dolar, tüketici satın alma gücünün artmasına katkıda bulunuyor. İkincisi, altının parasal zemini iyileşiyor.

ABD’de enflasyon düştükçe, Fed'in yaklaşımı daha dengeli hale geliyor. Buna bağlı olarak ekonomistimiz altının daha iyi performans gösterebileceği daha yumuşak bir parasal ortam oluşacağını düşünüyor. Altının ons fiyatının bu yıl 1950 dolara ulaşmasını beklesek de, bu tahminin üstü yukarı yönlü olarak açık



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'den Türkiye'ye 'Yaptırım' Ziyareti

ENG'dan Korkutan Ekonomi Raporu!

Bir Kamyon Patatese Bİr Cep Telefonu!
»  Şubat'ta Elektrikte İndirim Sinyali
»  Altın Fiyatlarında Yeni Zirveler Yolda
»  Tarımsal Destek Ödemeleri Bugün Başlıyor
»  Botaş'tan Sanayi Gazına İndirim
»  Benzin ve Motorine Bu Kez İndirim Geldi
»  Merkez Bankası'ndan Yeni Karar
»  Gram Altın Rekora Doymuyor
»  BM'den Türkiye Raporu!
»  Akaryakıtta Baş Döndüren Gelişme
»  ABD'de Asgari Ücrete Zam Yarışı
»  Piyasaların Gözü 14 Mayıs'ta
»  Gram Altında Yeni Rekor
»  Altında Gözler Küresel Resesyonda
»  Yargıtay'dan Flaş Emeklilik Kararı
»  Yeni Borç Yapılandırma Paketi Geliyor
»  ABD Hazinesinden Temerrüt Önlemleri
»  Altın, güne yükselişle başladı.
»  Altın Rekor Sonrası Sert Düştü
»  Bankalar MTV Kampanyası Başlattı
»  Merkez'den Bankalara Faiz Uyarısı
»  Motorindeki Zam Bugün Devrede
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.