Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Amasra'da 43 bin Ağaç Kesilecek
Amasra da 43 bin Ağaç Kesilecek
 
Termik santralde üretilecek elektriğin dağıtımı için kurulacak 54 kilometrelik hatta ağaç katliamı başlayacak.Bartın’ın Amasra İlçesi’ne kurulması planlanan termik santralde üretilecek elektriğin, Türkiye’nin elektrik sistemine dahil etmesi için enerji hattı çekilecek. Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’ndeki termik santrale kadar kurulacak 54 kilometrelik enerji iletim hattının ormandan geçen 36.5 kilometrelik bölümünde 43 bin ağaç kesilecek. Köylüler duruma tepkii.
 
23.11.2014 - 08:56

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Amasra’da Hema Endüstri A.Ş. tarafından kurulması planlanan termik santralde üretilecek elektriği, Çatalağzı’ndaki Zonguldak Eren Termik Santrali’nin (ZETES) şalt sahasını kullanarak Türkiye’nin enterkonnekte (şebeke) sistemine dahil etmek için 54 kilometrelik enerji iletim hattı kuracak. Zonguldak’ın Kilimli ve Çaycuma ilçeleri ile Bartın Merkez ve Amasra ilçelerini kapsayan ’Zetes-Amasra TES (HEMA) Enerji İletim Hattı’ nın 36.5 kilometresi orman içinden geçecek.

43 bin ağaç kesilecek

380 kilovat gerilimli hat için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunda, orman içinden geçecek 36.5 kilometrelik hat boyunca 50 metrelik bir koridor açılacak. Raporda, bu bölgede bulunan karaçam, kızılçam, meşe, gürgen, sarıçam, kestane, ıhlamur, sahil çamı, sedir, kayın, söğüt, yalancı akasya türlerindeki toplam 43 bin ağaç kesilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Ağaçlar kesiliyor, köylüler tepkili

Bartın ve Zonguldak’taki sanayi tesislerinin enerji ihtiyaçlarının sürekli ve kesintisiz karşılanması, bölge ve ülke ekonomisini olumlu yönde etkilemesi planlanan proje kapsamında Amasra’nın Saraylı Köyü mevkiinde 2 aydır ağaç kesimi sürüyor. Köylüler, şu ana kadar yüzlerce ağacın kesildiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Köy sakinlerinden Ali Özkanca şöyle dedi:

"Termik santral yapılacak diye buradaki ağaçların tamamını kestiler. Biz ormandan ağaç kesmeye kalksak hemen devlet kafamıza biner. Büyük büyük ağaçların hepsi kesildi. Her gün bu ağaçlar tırlarla yüklenip orman işletme depolarına götürülüyor. Burada resmen katliam yapılıyor."

Bartın Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise proje kapsamında kendi sorumluluk alanlarında şu ana kadar 9 kilometrelik hat üzerinde 2 bin metreküp damgalama yaptıklarını, bunun yaklaşık bin metreküpünün kesildiğini söyledi. Yetkililer, bin metreküpün yaklaşık bin 500 ağaç demek olduğunu belirtti. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise projenin genel müdürlüğe ait olduğunu belirterek açıklama yapmadı.

‘183 hektar orman alanı yok edilecek’

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdoğan Atmış, 36.5 kilometrelik hat boyunca 50 metrelik bir ormanlık alanın traşlanacağını ve toplam 183 bin hektarlık orman alanının yok edileceğini söyledi. Bu kesimin, Orman Kanunu’nun, elektrik iletim hatları, katı atık tesisleri gibi birçok tesisin kamu yararı olacağı gerekçesiyle orman alanına yapılmasına izin veren 17’nci maddesi kapsamında yapıldığını hatırlatan Atmış, "Biz buna itiraz ediyoruz. Siz bu hattı başka bir yerden geçirebilirsiniz. Ama aynı ormanı bir daha geri getiremezsiniz. Yani ormanı da ortadan kaldırmış olursunuz, oradaki yaban hayata, toplumsal hayata zarar vermiş olursunuz. Biz bunu her platformda belirtiyoruz" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fazla Su İçmek Öldürür!

Çilek Seven Kadına Meme Sansürü!

'Sevişmeyi Bırakın, Ders Çalışın'
»  Ehliyetlerde Flaş Düzenleme!
»  Deniz Gezmiş'in annesi vefat etti
»  İstanbul 4 Gün Susuz!
»  Dünya Çocuk Hakları Gününde Acı Tablo!
»  Bira Festivali İptal!
»  Şampuan'da Korkunç Gerçek
»  Fransa'dan Geldi, İnsanlık Dersi Verdi!
»  3 İl İçin Korkutan Deprem Uyarısı!
»  Seks tekliflerini geri çeviremiyor
»  ÇıplakPoz Vermekten Zevk Alan Politikacı
»  Koca Katilleriyle Grup Seks!
»  Kadınların orgazmı erkeklerinin ...
»  Mantar bir aileyi yok etti
»  Kuyruklu Yıldızdan kötü haber
»  Parkinson'da Yeni Buluş!
»  Kenan Işık Türkiye'ye Getiriliyor!
»  'Zeytin Kesenlerin Işid'den Farkı Yok'
»  Fit Olayım Derken Mort Oldu!
»  Canlı Yayında Kalp Krizi Şoku!
»  Türkiye'nin En Güzel Bal'ı Ankara'dan!
»  Meclis’in Tek ve İlk Kadın Makam Şoförü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.