Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
IMKB
10.400,000
ALTIN
2.412,060
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ameliyat Kaosunu Çözen tebliğ!
Ameliyat Kaosunu Çözen tebliğ!
 
Yeni Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemesi ile Tıbbi Malzeme Listelerinde Kalp Damar Cerrahisi listesinde yer alan 36 adet tıbbi malzemenin, Girişimsel Radyoloji Listesinde yer alan 39 adet tıbbi malzemenin ve Kardiyoloji Listesinde yer alan 27 adet tıbbi malzemenin fiyatları yaşanılan malzeme temini yönündeki problemlerden dolayı yeniden düzenlendi.
 
14.10.2014 - 11:51

Sosyal Güvenlik Kurumundan, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete ’de yayınlandı.Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulamasında ve fiyatlarında şu değişiklikler yapıldı:

-Tıbbi malzemeler listesine  “Artroskopi ve Eklem Cerrahisi Malzeme Seti”  eklendi.  “İstisnai Sağlık Hizmetleri Listesi”  “Robotik rehabilitasyon sistemi uygulamaları” işlemi ise listeden çıkartıldı. “Hizmet Başı İşlem Puan Listesi”ne,  “Akut inmede trombektomi” işlemi eklenecek.

-“Ortopedi ve Travmatoloji Branşı Artroskopi ve Eklem Cerrahisi Alan Grubuna Ait Tıbbi Malzemeler Listesi”nde düzenlemeler yapılacak.Aynı Tebliğ eki “ortopedi ve travmatoloji branşı travma ve rekonstrüksiyon alan grubuna ait tıbbi malzemeler” listesinde  “TV2980”, “TV2990”, “TV3000”, “TV3010” SUT kodlu malzemelerini ödeme kurallarına “Bir seansta en fazla üç adet kullanılması halinde bedeli Kurumca karşılanır”  fıkrası eklenecek.

-Aynı Tebliğ eki “Kardiyoloji Branşına Ait Tıbbi Malzemeler Listesi”nde düzenlemeler yapılacak. Buna göre, listede yer alan “KR2022” SUT kodlu “Transkateter Aortik Kapak Self Expandable Set (Balon sheat, delivery sistem dâhil)” adlı tıbbi malzemenin ödeme kriterleri ve “ciddi kalsifik aort kapak darlığı hastalarında” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve ciddi aort yetmezliği olan hastalarda” ibaresi eklenecek.

-Listede yer alan “Stentgreft, Aortik, Abdominal” başlığından sonra gelmek üzere,  “Endovasküler Aortik Stentgreft (Evar)Uygulaması Malzeme Seti (Tüm Parçalar dahil)” tıbbi malzemeler eklenecek. Ödeme fiyatı 17 bin olarak belirlenecek.

-Listede yer alan “Stentgreft, Aortik, Torasik” başlığından sonra gelmek üzere “Torasik Endovasküler Aortik Stentgreft (Tevar) Uygulaması Malzeme Seti (Tüm Parçalardahil)” tıbbi malzemeler eklenecek. Ödeme fiyatı 13 bin olarak belirlenecek.

Aynı Tebliğ eki “Kalp Damar Cerrahisi Branşına Ait Tıbbi Malzemeler Listesi”nde aşağıdaki düzenlemeler getirilecek:

-Listede yer alan “KV1167” SUT kodlu “Stent, Vasküler, Periferik, Akım Çevirici, Çok Katmanlı” adlı tıbbi malzemenin ödeme kriterlerine,” KVC uzmanı ve Radyoloji uzmanının yer aldığı üç hekimden oluşan sağlık kurulu raporu ile bedeli Kurumca karşılanır” fıkrası eklenecek.

-Listede yer alan “KV1171” SUT kodlu “Stent, Vasküler, Venöz, Tips, Kısmi Greft Kaplı” adlı tıbbi malzemenin ödeme kriterine,  “KVC uzmanı ve Radyoloji uzmanının yer aldığı üç hekimden oluşan sağlık kurulu raporu ile bedeli Kurumca karşılanır” fıkrası eklenecek.

-Listede yer alan “KV1012” SUT kodlu “Transkateter Aortik Kapak Self Expandable Set (Balon sheat, delivery sistem dâhil)” adlı tıbbi malzemenin ödeme kriterleri ve kurallarının birinci fıkrasında yer alan “ciddi kalsifik aort kapak darlığı hastalarında” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve ciddi aort yetmezliği olan hastalarda” ibaresi eklenecek.

-Listede yer alan “Stentgreft, Aortik, Abdominal” başlığından sonra, “Endovasküler Aortik Stentgreft (Evar) Uygulaması Malzeme Seti (Tüm Parçalar dahil)” tıbbi malzemeler eklenecek. Ödeme fiyatı 17 bin olacak.

 Listede “Stentgreft, Aortik, Abdominal” başlığının altında yer alan ödeme kriterleri ve  kurallarının birinci fıkrasının birinci cümlesindeki “konsey kararı ile” ibaresinden sonra gelmek üzere “sadece P606150 kodlu işlem ile birlikte fatura edilmesi halinde” ibaresi ve aynı başlığın altında yer alan ödeme kriterlerine ve kurallarına aşağıdaki fıkra eklenecek:

-Listede yer alan “Stentgreft, Aortik, Torasik” başlığından sonra gelmek üzere, Torasik Endovasküler Aortik Stentgreft (Tevar) Uygulaması Malzeme Seti (tüm parçalar dahil)  tıbbi malzemeler eklenecek. Ödeme fiyatı 13 bin olacak.

Aynı Tebliğ eki “Radyoloji Branşı ve Endovasküler/Nonvasküler Girişimsel İşlemlere Ait Tıbbi Malzemeler Listesi”nde şu düzenlemeler yapılacak:

-Listede yer alan “GR1135” SUT kodlu “Stent, Vasküler, Periferik, Akım Çevirici, Çok Katmanlı” adlı tıbbi malzemenin ödeme kriterleri ve  kurallarına “Radyoloji uzmanı ve KVC uzmanının yer aldığı üç hekimden oluşan sağlık kurulu raporu ile bedeli Kurumca karşılanır” fıkrası eklenecek.

-Listede yer alan “GR1139 ” SUT kodlu “Stent, Vasküler, Venöz, Tips, Kısmi Greft Kaplı” adlı tıbbi malzemenin altına ödeme kriteri ve kurallarına, “Radyoloji uzmanı ve KVC uzmanının yer aldığı üç hekimden oluşan sağlık kurulu raporu ile bedeli Kurumca karşılanır” fıkrası eklenecek.

-Listede yer alan “İntrakraniyal Endovasküler Cihazlar” başlığının altına ödeme kriteri ve kurallarına, “Beyin Cerrahisi uzmanı, Radyoloji uzmanı, Nöroloji uzmanlarından en az iki farklı branş uzmanının yer aldığı üç hekimden oluşan sağlık kurulu raporu ile bedeli Kurumca karşılanır” fıkrası eklenecek.

-Listede yer alan “Stentgreft, Aortik, Abdominal” başlığından sonra, “endovasküler aortik stentgreft (evar) uygulaması malzeme seti (tüm parçalar dahil)” tıbbi malzemeler eklenecek. Ödeme fiyatı 17 bin olacak.

-Listede yer alan “Stentgreft, Aortik, Torasik” başlığından sonra gelmek üzere, “Torasik Endovasküler Aortik Stentgreft (Tevar) Uygulaması Malzeme Seti (Tüm Parçalar Dahil” tıbbi malzemeler eklenecek. Ödeme fiyatı 13 bin olacak. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Savaş Uçakları PKK'ya Bomba Yağdırdı

462 PYD-PKK’lı tedaviye geldi

Tunceli'de Facia son anda Önlendi!
»  AİHM'Den Flaş Öcalan Kararı
»  BDP' Flaş Açıklama
»  'Hoca görünümlü Lawrence'lar var'
»  Gülen'den Bahçeli Hesabı!
»  ''Her Türlü Harbe Hazırlıklı Olmalıyız''
»  Zekeriya Öz Sessizliğini Bozdu!
»  ''Türkiye 1990'lara geri dönmeyecek''
»  '' O partinin Lideri 40 Kişinin Katili''
»  Kayıp Helikopterden Acı Haber, 4 Şehit!
»  Bakan Bozdağ'dan Flaş HSYK Açıklaması
»  Flaş.. HSYK Sonuçları Açıklandı!
»  Kayıp helikopterden ilk sinyal
»  Askari Helikopter,Radar'da Kayboldu!
»  Meclis, Yoğun Gündemle Başlıyor
»  Bir Bahçeli Klasiği!
»  Molotof'a karşı Silah Yetkisi!
»  Köşk'ün Bütçesine Yüzde 100 zam
»  Diyarbakır'ı Karıştıran İddia!
»  Amasya, Şehidini Uğurladı!
»   'Kobani'yle İstanbul'un ne alakası var'
»  PKK'dan Barış Sürecini Bitiren Karar!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.