Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5645
EURO
34,7240
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.487,200
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ankara Valiliği'nden Pandemi Kararları
Ankara Valiliği nden Pandemi Kararları
 
Ankara'da Pandemi Kurulu Koordinasyon toplantısının ardından alınan yeni tedbirler açıklandı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri bugün saat 17.00'den itibaren ilimizde valiliğimizin izni ile yapılabilecektir. İlimize gelecekleri bildirilen yolcuların ise il girişlerinde kontrolleri gerçekleştirilecektir" denildi.
 
28.3.2020 - 15:52

OTOBÜS SEFERLERİ VALİLİĞİMİZİN İZNİ İLE YAPILABİLECEKTİR'

Açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Pandemi Genelgesi ve İçişleri Bakanlığı Şehirlerarası

Otobüs Yolcu Taşımacılığı ile ilgili ek genelge doğrultusunda alınan kararlar, şöyle aktarıldı:

"Ülkemizde vaka sayısındaki artışı devam eden Covid-19'un yayılmasını engellemek amacıyla sosyal izolasyonun sağlanması, sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılması için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri, 28.03.2020 saat 17.00'den itibaren ilimizde valiliğimizin izni ile yapılabilecektir.

Bu izin, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımızın şehirler arası yolculuk yapması durumlarında verilecektir. İller
arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Seyahat İzin İl ve İlçe Kurulları'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklar; talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde, 'Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi' düzenlenecektir. Seyahat İzin Kurulları'nca, Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacaktır. Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında, sağlık kontrol noktaları oluşturulacak ve yolcular, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayacaktır."

'İL GİRİŞLERİNDE KONTROLLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK'

Seyahat İzin Kurulları'nca, otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların listesi, telefonları, gidecekleri yerdeki adreslerini belirten yolcu listelerinin, gidilecek ildeki valiliğe bildirileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:


"İlimize gelecekleri bildirilen yolcuların ise, il girişlerinde kontrolleri gerçekleştirilecektir. Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler, 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Karantinaya alınmayanlar arasında 14
gün süreyle gözlem altına kalmaları gereken vatandaşlara evlerinde kalmaları hususu tebliğ edilecek ve uyulup uyulmadığı sürekli kontrol edilecektir. Bu süreçte otogarlarda görev yapacak tüm personelin rutin aralıklarla sağlık kontrolünden geçirilmesi sağlanacaktır. Yolculuğuna izin verilen otobüsler, seyahat güzergâhlarında ancak ilimiz otogarlarında duracak ve seyahat etmesine izin verilen yolcuları, kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabileceklerdir. Süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaktır. İzinsiz yolculukların önlenmesi için yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler alınacaktır. Otobüslerin güzergahlarında mola yerleri, hijyen kuralları açısından sürekli denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmeleri sağlanacaktır. Alınan kararların, tedbirlerin uygulanması kolluk ve ilgili diğer birimler tarafından takip edilecek, herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu’ndan Hükümete Flaş Çağrı

Otobüsle Şehir Dışına Çıkış Durduruldu

İstanbul Valiliği’nde Kritik Toplantı
»  MHP'li Enginyurt'tan "VIP Namaz" Tepkisi
»  Tren Seferleri Geçici Olarak Durduruldu
»  Akşener:Sağlıkçılar Şehit İlan Edilsin
»  Van'da Bir Mahalle Karantinaya Alındı
»  Flaş..Ulaştırma Bakanı Görevden Alındı
»  CHP'den 3 Kriz Senaryosu!
»  Livaneli:İyileşmek İçin Moral Önemli
»  ABD'de Vaka Sayısı 100 Bin'i Geçti
»  Sağlık Çalışanlarına İstifa Kısıtlaması
»  Sokağa Çıkma Yasağı Yine Yok!
»  Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar
»  Son Kararı Erdoğan Verecek
»  12 Yerleşim Yeri Karantinaya Alındı
»  92 Can Kaybı 5698 Vaka...
»  Bakan Koca'dan Çok Önemli Açıklamalar
»  Çin Dünyayı Kandırmaya Devam ediyor
»  Bilim Kurulu Üyeleri Bahçeli'yi Şaşırttı
»  Sahil ve Piknik Alanları Yasaklandı
»  Millet Camii'nde Cuma Namazı Kılındı
»  Galatasaray’da Bir Corona Vakası Daha!
»  Bakan Pakdemirli: 2153 Personel Alınacak
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.