Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5105
EURO
34,7256
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.487,080
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ankara'da Otobüs Kazası,3 ölü 11 Yaralı
Ankara da Otobüs Kazası,3 ölü 11 Yaralı
 
Başkent Ankara'da özel halk otobüsünün sürücüsünün kontrolünden çıkarak durağa dalması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 4'ü ağır 11 kişi yaralandı.
 
30.9.2019 - 15:10

Kaza, saat 14.00 sıralarında Mamak ilçesindeki Yeni Merkez Camii önünde meydana geldi. Baki Ayaz yönetimindeki 06 BA 9678 plakalı halk otobüsü, bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kaldırıma çıkan otobüs, yol kenarındaki otobüs durağına ve aydınlatma direğine çarptı. Kazada, otobüsün altında kalan 3 kişi yaşamını yitirdi, otobüsteki yolcuların da aralarında bulunduğu 11 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralıların bir bölümü ambulanslar ile bir bölümü ise çevredeki vatandaşlar tarafından hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 4’ünün sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kazadan yara almadan kurtulan otobüs şoförü Baki Ayaz, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Polis ekipleri olay yerini güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından 3 kişinin cesedi, hastane morguna kaldırıldı.

VALİ İNCELEME YAPTI

Ankara Valisi Vasip Şahin, kaza yerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin, ilk tespitlere göre halk otobüsünün durağa daldığını belirterek, “Tabii teknik bir arızadan mı başka bir nedenle mi onu arkadaşlar bundan sonraki incelemede tespit edecekler. Ama maalesef 3 vatandaşımız olay yerinde vefat etmiş” dedi.

KAZANIN NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ


Ankara Mavi Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, kazanın sebebinin araştırıldığını kaydederek, “Otobüs kırmızı ışıkta durduktan sonra yeniden hareket ediyor. İlk bilgimiz hızlı olmadığı yönünde. Ancak bir anda kontrolden çıkıp, durağa dalıyor ama bunun nedeni ile ilgili birçok iddia var, önüne aniden bir aracın çıktığı gibi. Yapılacak incelemenin ardından kazanın nedeni belli olacak, çok üzgünüz” diye konuştu.

‘KALKIŞ YAPTIKTAN HEMEN SONRA DURAĞA DALDI’

Otobüsle birlikte kırmızı ışıkta beklediklerini belirten kamyon şoförü Aydın Sarıkaya, “O sağda duruyordu, ben de solda duruyordum. Normal bir kalkış yaptık ama adam birdenbire durağa daldı. Bu adamın durağa girmesine benim aklım ermedi, hızlı değildik. Kalkış yaptıktan sonra hemen durağa girdi. Yaralıları, yoldan geçen arabalara bindirdik gönderdik ama alttakiler kaldı. Bu yolda sürat yapacak bir durumumuz yoktu” dedi.

Kazayı gören taksi şoförü Arda Dursun ise, cadde üzerinde yolcu bıraktığını belirterek, “Durağa çok yakındım. Ben otobüsü aynadan gördüm, hızlı geliyordu, direkt durağa daldı” dedi.

YAVAŞ: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

​Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kazayla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Yavaş, “Mamak’ta özel halk otobüsünün sebep olduğu kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Gerekli soruşturmanın yapılarak, sorumluların gerekli cezayı alması adına sürecin takipçisi olacağımızı tüm hemşerilerimize bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İstanbul'da 29 Okul Tatil Edildi

Markette Vahşet

Artvin'de Sel Felaketi!
»  Şehir Hastanesinde 400 Kişi Zehirlendi
»  Karısını Uykusunda Bıçaklayarak Öldürdü
»   55 Yıldır Böylesini Görülmedi!
»  Canlı Yayında İntihar Etti...
»  Sağanak ve Fırtına Uyarısı
»   Milletvekilinin Evinde İntihar Etti
»  "Ispanak 15 Lira Olabilir"
»   Havalimanı inşaatında İş Cinayeti
»   Öğrenciler Okuduğunu Anlayamıyor
»  Tarım İlaçları Öldüryor
»  Bu Fotoğraf Olay Oldu
»  Viranşehir'de Korkunç Olay
»  Sarımsak Yılbaşında 100 lira Olur mu?
»  29 Bin Polisle 7 Bin Adrese Baskın
»  İnfial Yaratan Paylaşım
»  İstanbul'da Katliam!
»  Neslican Tay'dan Acı Haber
»  Sigaraya Yeni Yasak Geliyor
»  Şükür Duasına Arılar Saldırdı
»  3 Yaşındaki Çocuğun Gözü Önünde Vahşet
»  Babaya Satırlı İşkence!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.