Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3768
EURO
35,0120
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Avrupa'da Aşı Ölümlerine Soruşturma
Avrupa da Aşı Ölümlerine Soruşturma
 
Belçika'da ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman şirket BioNTech'in corona virüsü aşısından olan 82 yaşındaki bir kişi 5 gün sonra hayatını kaybetti. Norveç'te ise aşı uygulamasından sonra 23 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Avrupa'dan peş peşe gelen ölüm haberleri sonrası olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
 
16.1.2021 - 00:33

Dünya genelinde corona virüsüyle mücadele kapsamında aşılama kampanyaları birçok ülkede devam ediyor. Norveç İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği aşıyı yaptıran 23 kişinin hayatını kaybettiği, soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

Norveç İlaç Ajansı Başhekimi Sigurt Hortemo, ateş ve mide bulantısı da dahil olmak üzere yaygın tepkilerin bazı hastalarda ölümcül bir durum yarattığını belirtti. Hortemo, hayatını kaybeden 13 kişinin huzurevinde yaşadığını ve 80 yaş üstünde olduğunu ifade etti. Norveç’te geçen hafta huzurevinde yaşayan 2 kişinin corona aşısı olduktan sonra öldüğü belirtilmişti.

Norveç İlaç Ajansı Tıbbi Direktörü Steinar Madsen ise yaşanan ölümlere ilişkin “Bundan korkmuyoruz. Zayıf hastalar için bir risk taşıyor, ancak bu küçük bir istisna. Bu aşıların çok az risk taşıdığı oldukça açık. Doktorlar şimdi kimin aşı olması gerektiğiyle ilgili dikkatlice düşünmeli” ifadesini kullandı.

Pfizer/BioNTech aşısının ilk dozu Norveç'te 42 bin kişiye yapıldı. Ülkede yakın zamanda yapılan bir araştırmada, Norveçlilerin yüzde 74’ü aşı olmak istediğini, yüzde 8'i yaptırmayacağını ve geriye kalan yüzde 18'i ise kararsız olduğunu bildirdi.

PFIZER’DAN AÇIKLAMA

Pfizer’dan bir yetkili, Norveç’te yaşanan ölümlerle ilgili inceleme yaptıklarını ve Norveç İlaç Ajansı ile birlikte bilgi topladıklarını açıkladı. Yetkili tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


* Norveç yetkilileri, huzurevlerinde yaşayanların aşılanmasına öncelik verdi. Öncelik verilenler arasında çok yaşlı ve ağır hastalar da var. Norveç İlaç Ajansı şu ana kadar yaşanan ölüm sayısının endişe verici olmadığını ve beklentilerle uyumlu olduğunu onayladı.

* Bildirilen tüm ölümler, bu olayların aşı ile ilgili olup olmadığını belirlemek için Norveç tarafından yürütülen incelemeyle birlikte değerlendirilecek. Norveç hükümeti ayrıca hastaların sağlığını daha fazla dikkate almak için aşılama talimatını değiştirecek.

BELÇİKA’DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Belçika’da Federal İlaç ve Sağlık Ürünleri Ajansı (FAMHP) tarafından yapılan açıklamada, ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman şirket BioNTech’in coronaya karşı geliştirdiği aşının uygulandığı 82 yaşındaki bir kişinin 5 gün sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Açıklamada, “14 Ocak 2021’de FAMHP’ye, aşılamadan 5 gün sonra sağlık sorunları olan 82 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Aşılama ile bireyin ölümü arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için durum daha ayrıntılı bir şekilde araştırılacaktır” denildi.

ALMANYA’DA DA ÖLÜMLER YAŞANDI

Norveç'te 23 kişinin ölümünün ardından, Almanya'da da can kaybı yaşandı. Ülkede salgına ilişkin durumu takip eden Paul Ehrlich Enstitüsü gerçek sayıyı açıklamadı.


Avrupa Birliği üye ülkeleri, söz konusu aşıyı Aralık ayı sonlarında başlatılan toplu aşılama kampanyaları ile uygulamaya başlamıştı. Hollanda ve Bulgaristan da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, Pfizer/BioNTech’in corona virüsü aşısını aldıktan sonra kişilerde göz çevresinde şişlik ve kızarıklık, vücutta alerjik reaksiyon, şiddetli ateş ve ağrı gibi yan etkiler olduğunu bildirmişti.

ABD VE PORTEKİZ’DE DE ÖLÜMLER YAŞANDI

Pfizer-BioNTech aşının sağlık görevlilerine yapıldığı ABD’de, aşı olan Gregory Michael adlı doktor aşıdan 2 hafta sonra hayatını kaybetmişti. Michael, ilk dozu vurulduktan 3 gün sonra ellerinde ve ayaklarında küçük lekeler ortaya çıktığı ardından da öldüğü belirtilmişti.

Portekiz’de Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü’nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo, corona aşısı olduktan 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


169 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

"Sistematik Saldırıları Kınıyorum"

Arınç'tan Selçuk Özdağ Açıklaması
»  Akşener, Soylu'yu Göreve Çağırdı
»  Serdaroğlu'ndan Çifte Saldırıya Kınama
»  Saldırıya Uğrayan Özdağ: Korkmuyorum
»  Erdoğan'dan Aşı Açıklaması
»  Selçuk Özdağ'a 5 Kişi Saldırmış!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Aşı Kararı
»  Akşener: Ben de Aşı Oldum
»  Gelecek Partili Özdağ'a Saldırı
»  ''CHP'li 3 Vekil İnce'ye Katılacak''
»  ''Bugün ya da Yarın Aşı Olacağım''
»  Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı
»  10 İlde FETÖ Operasyonu
»  İstanbul Merkezli 'Bylock' Operasyonu
»  Fuat Çapa:Penaltımız Verilmedi
»  Erdoğan’ın Aşı Fotoğrafı Sosyal Medyada
»  Bakan Koca'dan Liderlere Aşı Daveti
»  Erdoğan'dan Liderlere Aşı Çağrısı
»  Bahçeli'den Flaş Cumhur İttifakı Mesajı
»  7 ilde 17 Kadına FETÖ Gözaltısı
»  Erdoğan Corona Virüsü AşısI Oldu
»  Akşener'den Özdağ Yorumu: Demekki...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.