Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8993
EURO
46,8971
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.200,610
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Aydınlardan Kılıçdaroğlu'na Çağrı
Aydınlardan Kılıçdaroğlu na Çağrı
 
Aydınlardan yapılan çağrıda, "Kılıçdaroğlu’nu tarihsel sorumluluğunu yerine getirerek, iktidarın siyasal ömrünü uzatmayı amaçlayan bu kirli oyunu bozmaya çağırıyoruz" denildi.
 
28.6.2025 - 11:03

 CHP'nin 38'inci Seçimli Olağan Kurultayı hakkında 30 Haziran'da görülecek duruşma öncesi hem bazı basın organlarında 'mutlak butlan' ilan edilip Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden parti yönetimine geleceği iddiaları tartışmaya neden oldu.

Bazı aydınlar, Kılıçdaroğlu'na yönelik çağrıda bulundu. Çağrı metninde, "Türkiye’de bugün, Cumhuriyetin kazanımları ve insanlığın demokratik birikimi ağır bir saldırı altında. Ülkemiz, geleceğinin yeniden belirleneceği tarihsel bir yol ayrımına gelmiş durumda. Laik düzeni yıkan, hukuk devletini ortadan kaldıran, yargıyı siyasal bir araç haline getiren, demokratik hak ve özgürlükleri tasfiye eden AKP iktidarı, Türkiye’yi bir diktatörlüğe doğru sürüklüyor" dedi.


"Bu kirli girişime fırsat verilmemelidir"
İktidarın 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden başlattığı bir 'darbe' süreci ile karşı karşıya olunduğu kaydedilen çağrıda, şu ifadeler yer aldı:

"Bu süreçte, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanları ve çalışanları tutuklanıyor. Gazeteciler zindana atılıyor.

İktidar bu tutumuna uygun olarak CHP’de yönetim değişikliğinin yaşandığı 38. Kurultaya ilişkin tartışmaları fırsata çevirmek istiyor. Bu amaçla, 30 Haziran’da görülecek davada kurultayı yok sayacak 'mutlak butlan' ya da kayyım atama şeklinde bir mahkeme kararı çıkartmayı hesaplıyor. CHP örgütü çökertilmek, böylece yükselen toplumsal muhalefet dalgası kırılmak isteniyor. Saray, bu durumda CHP’de büyük bir moral yıkımın yaşanacağını ve toplumsal muhalefet dalgasının sönümleneceğini öngörüyor.

Bu süreçte iktidarın, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ismi üzerinden de hesap yaptığı açıktır. Bütün bu nedenlerle, Kılıçdaroğlu söz konusu iktidar kumpasını bozmalıdır. Kılıçdaroğlu, mevcut CHP yönetimi ile güç birliği yaparak, iktidarın siyasallaştırdığı yargı üzerinden CHP’yi düzenleme ve etkisizleştirme girişimini boşa çıkarmalıdır. Bu arada, iktidar dahil, CHP içinde ve dışında çeşitli çevrelerin Sayın Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğini de tartışmalara dahil ettiğini görüyoruz. Bu kötü niyetli tutum hem CHP’de hem de demokratik muhalefet blokunda bir parçalanma yaratmayı hedefliyor. Bu kirli girişime fırsat verilmemelidir. Sayın Kılıçdaroğlu’nu tarihsel sorumluluğunu yerine getirerek, iktidarın siyasal ömrünü uzatmayı amaçlayan bu kirli oyunu bozmaya çağırıyoruz."

İmzacılar
İmzacılar arasında şu isimler yer alıyor:

Turgut Öker, Haydar Aygören, Güler Aygören, Ali Balkız, Necdet Saraç, Seydi Koparan, Erdoğan Biçici, Ali Kocakahya, Ali Yıldırım, Selahattin Göktürk, Cemal Bozoglu, Cengiz Orhan, İsmail Kaplan, Dr.Hüseyin Akpınar, Nilgün Mete Muslu, Barış Atay, Türel Meriç, Dr. İrfan Açıkgöz, Volkan Bars, Özer Çalık, Seval Ünlü, Ayfer Orhan, Serdal Çınar, Ali Bozkurt, Bülent Ant, Cem Bitnel, Nurşen Polat Yılmaz, Serdal İme, Servet Maden, Medet Doğan, Hazır Demir, Veysel Akpınar, Cihan Özkaya, Özlem Mirwald, Atilla Ceylan, Elif Mike, Alper Doğa, Adnan Yılmaz, Baykal Aslanbuğa, Atilla Erden, İsmail Pehlivan, Mehmet Tanlı, Zerrin Taşpınar, Haydar Ünal, Ayhan Aydın, Müslüm Metin, Erdoğan Temiz, Mustafa Özcivan,İsmail Koç, Mustafa İlkyaz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'li İsimden CHP Kurultayı Yorumu

İmamoğlu'ndan Partililere Birlik Mesajı!

"Torunlarımız Dahi Bizi Affetmez"
»  24 İlin Başsavcısı Değişti.
»  Deva Partisinde İki İstifa
»  10 Vekiden Kılıçdaroğlu'na Destek!
»  Tartışmalı Trafik Yasası Geri Çekildi
»  'Kılıçdaroğlu Beni BetonaGömmek İstiyor'
»  "Bizans’ta Oyun, CHP’de Kavga Bitmez.”
»  Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na Rest!
»  Meclis Tatili Ertelendi
»  Kılıçdaroğlu'na'Tarihi Hata Olur'Uyarısı
»  "CHP Yüzde 40'ı Aştı"!
»  Erdoğan'dan Lahey'de Dünyaya Net Mesaj
»  İmamoğlu:Bunlarınki Yalancı Pehlivanlık
»  Kılıçdaroğlu Geri Adım Atmıyor!
»  Saadet Partisi Hakkında Suç Duyurusu
»  Özgür Özel: ‘Bu Tuzağa Düşmemek Lazım…’
»  Fetö'ye 'Sınav' Operasyonu!
»  Erdoğan ve Trump Lahey'de Buluştu
»  CHP'de Gündem ‘Mutlak Butlan’
»  Erdoğan'a 'Etkin Pişmanlık' Yanıtı
»  İmamoğlu Hakkında Bir Dava Daha
»  Bahçeli: Hamdolsun Yeniden Bir Aradayız
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.